Zo Šale so 4 bodmi a skalpom Nižnej!

22.11.2012 21:56

 

M-Šport Trenčín - ŠK Lido Prírodovedec 4:7 (1:2, 1:2, 2:3)

Kanadské body: Chvála 3+0, Vrabec 1+1, Günther 1+1, Letaši 1+1, Vasilenko 0+2, Golan 1+0, Štrbáň 0+1

Strely na bránu: 23:39

Diváci: 3

 

Liďáci si zase raz privstali, aby boli včas na 5. dvojkole druhej najvyššej mužskej súťaže. Organizátorom bola tentoraz Šaľa. Avšak na nemilé prekvapenie sme po príchode do haly zistili, že ihrisko je asi v takom stave ako známa "Šturák Aréna", a tak sa mohlo hrať až po potrebných úpravách. Na zápas taktiež neprišiel jeden rozhodca, a tak musel pískať bývalý Liďák Hertz.

Zápas proti poslednému M-Športu mal byť jasnou záležitosťou, ale ako už býva zvykom - hrať v pozícií favorita nám veľmi nesedelo. Na úvodný gól, ktorý zariadil "jedovkou" obranca Vrabec, dokázali Trenčania odpovedať. Potom však naďalej pokračovalo dobíjanie Trenčianskej brány, avšak "domáci" brankár odolával statočne. Nakoniec jeho čaro ešte prelomil v prvej tretine Chvála, a tak sme si uchmatli vedenie na svoju stranu.

V druhej tretine sa obraz hry v podstate nezmenil a brankár Dobrovodský sa dotkol lopty len sporadicky. Zato chalani v červenom rozdávali lístky na kolotoč, len nedávali k tomu aj presné zásahy. Liďácku vlajku ešte dvakrát vztýčili Günther a Golan, zatiaľ čo M-Šport sa presadil iba raz.

V tretej tretine pokračovalo úmorné snaženie o vstrelenie ďalších gólov, ktoré si krvopotne vydreli Jožko Letaši a ďalšími dvoma zásahmi nestarnúci Tomáš Chvála, čím dosiahol v zápase hetrik! Zelený súper sa už zmohol iba na dva góly čo mu k zisku bodu nepomohlo, a tak si Liďáci pripísali ďalšiu výhru. Premiérovo sa predstavil v červenom drese aj odchovanec Dragonsu Patrik Paulikovič, ktorý hneď zapadol do herného konceptu lodivoda Halienu a určite bude platný hráč na tých pár zápasov, čo mu striedavý štart povoľuje.

 

Potešilo: góly obrancov (5 z 8), konštantný tlak a vytváranie šancí, premieňanie presiloviek (2/3)

Sklamalo: malý počet gólov proti súperovi, ktorý hral len s 8 hráčmi v poli

autor: Palo Veninger

Štatistiky zápasu:

 

ŠK Lido Prírodovedec - TJ A-Fbo Nižná 11:9 (2:1, 9:4, 0:4)

Kanadské body: Letaši 3+1, Holíček 3+1, Günther 3+0, Vasilenko 0+3, Kazimír 0+2, Paulikovič 0+2, Chvála 1+0, Mosný 0+1

Strely na bránu: 28:49

Diváci: 6

 

Šlágrom celého nedeľného kola v chladnej Šali bol zápas Lida a Nižnej, dvoch ašpirantov na postup do extraligy. Od začiatku si hráči nič nedarovali, a hral sa atraktívny florbal. Navrch mali liďáci, keď neraz zavreli Nižnú do jej obranného pásma a tá nevedela kam skôr. Po desiatich minútach hry to bolo už 2:0 pre Lido po góloch Letašiho a Holíčka. Lido potom trochu pribrzdilo zranenie Paála, ktorý inkasoval nepríjemný zásah loptičkou do oka a do hry už nezasiahol. Do prestávky žiaľ stihli hostia znížiť a krátko po prestávke vyrovnať. No potom sa začal neuveriteľný liďácky gólostroj! Najprv z 5 minút strelili tri góly do siete bezmocného nižnianskeho brankára postupne Letaši, Günther a svojim premiérovým gólom za Lido Tomáš Baša. Na tieto zásahy ešte stihli odpovedať Nižňania znížením na 5:4, ale to bolo z ich strany na dlhé chvíle všetko.  Opäť začali úradovať hráči Lida, ktorí sa perfektne videli a ešte lepšie triafali do hosťujúcej brány. Postupne svoj pozdrav hosťom poslali Letaši, Holíček, Günther, Holíček, Chvála a opäť Günther. Za druhú tretinu dalo Lido 9 gólov a demontovalo zdrvenú Nižnú, ktorá začala byť nervózna a viniť za svoje neúspechy rozhodcu. Skóre bolo po druhej tretine 11:5! Avšak to by nebolo Lido, keby nedoprialo 6-tim uzimeným divákom napínavú drámu až do konca. V poslednej tretine začala Nižná napádať a dotávala sa viac pred domácu bránu. Výsledkom bolo stenšovanie gólového rozdielu na nebezpečnú úroveň. Za stavu 11:9 sa však hostia vzopreli a viac gólov do siete Veningera už nepustili. V nesmierne dôležitom zápase tak získali prepotrebné 2 body a odplatili tak súperovi prehru 4:5 z jeho palubovky.

 

Potešilo: skvelá atmosféra v tíme, povzbudzovanie na striedačke, 3x hattrick ( Günther, Letaši, Holíček), premiérový gól Bašu a body Paulikoviča, 9 gólov v jednej tretine, 11 celkovo proti kvalitnému súperovi

Sklamalo: opäť vypustený záver, ktorý mohol stáť body

Štatistiky zápasu:

Transparentný účet


SK24 0900 0000 0051 2971 0129

 

PARTNERI

 
 

 

Kontakt

Športový klub LIDO Stachanovská 36
821 05 Bratislava
č. účtu: 2929848026/1100
banka: Tatra banka, a. s.
IBAN: SK02 1100 0000 0029 2984 8026
lido@lido.sk