Základná časť zakončená víťazstvom

12.03.2019 15:55

FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina – ŠK Lido Prírodovedec    3:4 (0:2, 1:2, 2:0)

Kanadské body: Žilka 1+1, Dida 1+0, Gažík 1+0. Slezák 1+0, Vico 0+1

Strely – 16:21

Vylúčenia – 2:3 + Francl dostal ČK3

 

V poslednom zápase základnej časti Liďákom už nešlo o nič viac, ako o nastavenie seba a svojej hry pred play off. Naopak, Žilina bojovala ešte o postup.

              Prvou zaujímavosťou bolo odpískané trestné strieľanie proti nám. Skúsený Galovič však podľa názoru rozhodcov išiel pri trestnom strieľaní dozadu spoločne s loptou, a teda nebolo uznané. Miliónkrát omieľané pravidlo „nedáš-dostaneš“ platilo aj tentokrát. Po Žilkovej prihrávke sa strelou presadil kapitán Slezák. O necelý 40 sekúnd vybojoval loptu Vico, potiahol po mantineli a krížnou prihrávkou našiel parťáka Didu. Ten sa po 16.-krát v sezóne nemýlil. Do konca tretiny sa už nič významné nestalo. Decentnú prevahu mali "Mravenečníci", ale bez výraznejšej gólovej šance.

              S hrou boli Liďáci spokojní a pokračovali v nej. V 4. minúte ale osvietilo Ivana Kuku, vystrelil od mantinelu a Veninger na oranžovú loptu plachtiacu vzduchom zaostroval márne – 1:2. Vedenie o dva góly vybavili v polovici tretiny RingerVargom, keď si Adam z obrany zbehol až do bránkoviska a koňár ho pekným bekendom našiel ako Wayne Gretzky Jariho Kurriho. Na Adamovu smolu, rozhodcovia sú zvyknutí v Lide písať góly len Gažíkovi. Štatistiky nepustia. Hra sa pomaly pritvrdzovala, o čom vie svoje aj Gálet, ktorého ramenom a.k.a hokejkou na kríže vystrelil z ihriska Francl a za mantinelom ho musel ratovať zdravotník. Prvé vylúčenie v zápase však prišlo až v jeho druhej polovici. Za sekanie išiel sedieť Málus, no Liďáci z toho neťažili. Hneď po jeho skončení však išiel zahriať našu trestnú lavicu Pagáč, aj keď sme si mysleli, že to bol čistý highlight reel bekčekingu. Zjavne nebol =). Domáci premrhali presilovku tiež. Necelé dve minúty pred koncom sme dostali možnosť trestného strieľania. Exekútorom bol tohokolový drevák Dominik Žilka, ktorého slovná kadencia môže byť pokojne porovnávaná s Eminemom. Solárik pôsobil z počiatku sebavedomo, no Dominik ho „vykúpal“ ako sa patrí a žilinskému brankárovi ostali len oči pre plač – 1:4.

              Posledných 20 minút základnej časti začalo zhurta, keď si pár sekúnd po buly poradil so strieľanou prihrávkou Francl. V siedmej minúte bol vylúčený Vico a v presilovke sa pohotovo presadil zo stredu Galovič, čím znížil rozdiel zápasu iba na jediný gól. Žilina si vytvorila aj tlak, no Bratislavčania pôsobili naďalej pokojne a organizovane. Liďáci mali možnosť opäť výraznejšie nakloniť misky váh na svoju stranu, no diváci v hale videli iba ďalší diel zo zábavnej relácie „Traja na jedného“ (tam, kde chodí Marek Hamšík oblečený v kostýme jahody je niečo iné, my sme inde). Aby sme zachovali dekórum, nebudeme menovať, ale zo spomínaného prečíslenia sme vyšli bez strely na bránu a s vytknutým členkom! Holt, taký je šport. Veci sa diali v čase 13:18, keď sa Slezák previnil bránením v hre Richardovi Franclovi a ten to nevydržal. Našťastie, Renči je na základe príhod a svojich skúseností spomedzi senických panelákov na podobné situácie zvyknutý, a keď mu rozhorčený Žilinčan išiel hokejkou napraviť fasádu, tak sa duchaprítomne otočil a vyviazol „len“ so šrámom na ramene, ktorý mu spôsobila zlomená hokejka. Rozhodcovia Franclov výbuch ocenili na ČK3, teda lístkom do prvej rady na diciplinárku. Po troch minútach bol vylúčený Vojtek za nadvihovanie hokejky, ale Liďáci sa opäť v dvojminútovej presilovke 5 na 3 nepresadili. Žilinčania skúsili ešte hru bez brankára, no bez úspechu.

             

Potešilo: zodpovedná obrana, kontrola hry, z dreváka sa stal MVP, víťazstvo

Sklamalo: iba 4 vstrelené góly, incident spojený s červenou kartou

 

Posledný zápas sa teda niesol opäť v duchu „Naložili sme im, čo sa do nich zmestilo!“. Teraz však už začína to podstatné – štvrťfinále play off proti FBK Nižná. Víťaz „president trophy“ pre najlepší tím základnej časti si s nami zmeria sily už najbližší víkend. V najbližších dňoch sa môžete tešiť na sériu článkov, ktorá vám tento boj priblíži!

 

Autor: Pavol Veninger

 

Transparentný účet


SK24 0900 0000 0051 2971 0129

 

PARTNERI

 
 

 

Kontakt

Športový klub LIDO Stachanovská 36
821 05 Bratislava
č. účtu: 2929848026/1100
banka: Tatra banka, a. s.
IBAN: SK02 1100 0000 0029 2984 8026
lido@lido.sk