Základná časť ukončená víťazstvom

09.03.2020 15:41

Fat Pipe Snipers Bratislava – ŠK Lido Prírodovedec          3:5 (1:2, 1:2, 1:1)

Kanadské body: Ringer 2+0 (=D), Slezák 1+1, Gálet 1+0, Günther 1+0 (=D), Bačinský 0+1, Lelák 0+1, Paulikovič 0+1, Škvaridlo 0+1

Strely – 28:17

Vylúčenia – 1:2

              Posledných 60 minút základnej časti sme odohrali proti mestskému rivalovi Sniper Bratislava. Snipers už má po sezóne už dlhší čas, keď play off mali ďaleko a baráž tiež, avšak v našom tábore sa počítalo tak, že písomná maturita z matematiky bude oproti tomu prechádzka rúžovou záhradou. Liďáci sa museli spoliehať na výsledky súperov v správnej kombinácií a pomere. Jediné čo mohli urobiť bolo vyhrať so Snipers o cca 25 gólov a dúfať, že Nižná vyhrá s ATU o jeden-dva góly. Samozrejme, obe podmienky boli skôr z ríše divov.

              „Mestké derby“, ktoré sa uskutočnilo v korona vírusom zmáhaných Malackách, sa malo niesť jasne v réžii Liďákov, no ako to už býva, na papier sa nikto nepýta. Po dlhšom čase takmer kompletná zostava Lida ostala zaskočená z aktívneho nástupu značne  oslabeného Snipers a sen o 25 góloch sa rýchlo rozplynul. Predsa len sa Mravenečníci dostali do vedenia zásluhou Gáleta, ktorý nachytal Kodaja na bližšiu tyčku. Pri tomto góle mal prvý pozitívny zápis v štatistikách Peťo Škvardilo – pripísal si asistenciu (eeeej!). Odpoveď však prišla o necelé tri minúty z florbalky Pauhofa. „Domáci“ hrali na rýchle protiútoky, ktoré neboli nijako ojedinelé, avšak našťastie väčšinou neefektívne. Viackrát nás podržal aj brankár Dobrovodský, podľa ktorého Blind Save pomenoval technológiu „NO REBOUND“, keď sa naňho všetky lopty lepili ako žehlička na magnetického muža. Vôľu vsietiť 40 gólov v sezóne ukázal Matúš Ringer, keď 24 sekúnd pred koncom ukázal neskutočným víkom pomedzi klbko hráčov, prečo je štatisticky 6. najlepší strelec ligy. Štatisticky preto, lebo keby mu všetky jeho góly boli správne zapísané,  tak by spomínanú 40 gólovú hranicu atakoval a 40 gólov je ozaj ako maku.

              Druhé dejstvo pokračovalo ďalej svojím životom, no viackrát sa menil počet ľudí na hracej ploche. Už v druhej minúte bol vylúčený Kupec za sekanie, ale naše presilovkové special teams si ostré náboje odložili na horšie časy. Po skončení presilovky však stihol Ringer v 5. minúte zvýšiť na 1:3. Šance mali aj snajpri, no presadiť sa nedokázali. Diváci, ktorí sa prišli pozerať na emočný, nervy drásajúci florbal, aký mohli vidieť v predchádzajúcich vzájomných zápasoch museli byť trochu sklamaní. Vzrúšo prišlo až v čase 15:11, keď za statočnú sekeru išiel sedieť na 2 minúty Slušný. Šance námorníkov tam boli, no nakoniec sa presadil až strelou z krídla Slezák. Jeho slovami: „Dvakrát som to tam zle nahral, tak som si povedal, že kašlem na to a vystrelím.“ Gól ako víno na bližší vinkel.  Na listinu trestaných sa však zapísal opäť Peťo Škvaridlo a v presilovke ukázal svoje majstrovstvo Laco Hubáček. Využil nedôraz brániacej štvorice a z tesnej blízkosti dokázal štyrikrát(!!!) zakončiť, z toho trikrát zo vzduchu a prepasírovať loptu za Dobrovodského chrbát.

              Posledných 20 minút základnej časti sa hralo úplne v pokoji napriek tomu, že Banga v čase 7:45 znížil už iba na 3:4. Snipers hrali naďalej ako keby ich bolo 25, no najmä defenzívne čistky Vica zabzepečili, že padol už iba jediný gól a to do Kodajovej siete minútu a pól dokonca. Prekonal ho Matúš Ringer, pre rozhodcov známy skôr ako Roman Günther. Pekný florbalový výsledok 3:5 (v ostatných zápasoch posledného kola sa podľa výsledkov hralo vodné pólo). Záverečné vyhlasovanie najlepších hráčov sa nieslo v slávnostnom duchu, keď sa s extraligovou kariérou lúčili dlhoročného tváre Snipers – predseda klubu Vladimír Roziak a brankár Roman Kodaj. Chalanom gratulujeme k peknej športovej kariére, ale.... Veď lišiak Roman Gűnther vám o tom povie =)

 

            Po odohratí všetkých zápasov teda prišlo rozuzlenie, ako dopadla základná časť a s kým si Lido zmeria sily v play off. Prírodovedci skončili na piatom mieste s rovnakým počtom bodov ako Nižná a o tom, kto skončí na štvrtom mieste a bude mať teda „imunitu“ vo výberovej časti rozhodol až tretí ukazovateľ, ktorým bolo celkové skóre. Prvá štvorka ušla ozaj iba o chlp. Možno chýbalo trošku šťastia, možno trochu chcenia, možno nezachytený úvod súťaže a možno málo vypočítavosti. Každopádne nič sa nedeje, do play off si nás vybral súper z Bratislavy, Tsunami Záhorská Bystrica! Dvojnásobný majster si nás vybral ako druhý tím po základnej časti a veríme, že séria bude napínavá a férová!

 

Autor: Pavol Veninger