Z Oravy s dvomi bodmi

18.09.2010 21:35

Túto sobotu sa florbalisti z ŠK Lido Prírodovedec predstavili v prvom zápase nového ročníka extraligy. Hostilo ich družstvo Žatva 90 Dolný Kubín. Zápas sa začal o 14:00 v športovej hale v mestskej častia Kňažia v Dolnom Kubíne. Družstvo aj v tejto sezóne na palubovku priviedol kapitán Roman Günther. V bránke ŠK Lido sa po prvýkrát predstavil Gabriel Mészáros, dlhoročná opora ŠK 1. FBC Trenčín, ktorý v tejto sezóne je na hosťovaní v družstve "prírodovedcov".

Zápas sa spočiatku vyvíjal vyrovnane, ani jedno z družstiev dlho neinkasovalo a útočilo sa na obidve strany. Až v 15. minúte otvoril skóre Peter Štrbáň. Do konca 1. tretiny pridal ďalší gól Peter Holba a naši po prvej tretine viedli 0:2.

Druhá tretina prebiehala podobne ako prvá a až do 15 minúty bola bezgólová. Prvý, kto v tejto tretine skóroval, bol Jozef Holíček, ktorý svojim gólom priviedol hráčov z Lida už do trojgólového vedenia. Potom prišli minúty domácich, kedy po chaotickej situácii pred našou bránkou prvýkrát inkasoval v drese ŠK Lido Gabriel Mészáros. Za necelé dve minúty dostal pri hre v oslabení ďalší gól potom, čo sa nastrelená lopta odrazila od vlastného obrancu do bránky, skóre bolo 2:3 v neprospech domácich. Hráči Lido s odpoveďou dlho neváhali a hneď z buly zvýšili svoje vedenie gólom Marcela Uríčka na 2:4. Do konca druhej tretiny sa už skóre nemenilo.

Tretia tretina prebiehla v znamení mnohých vylúčení na strane Lida. Už v druhej minúte si šiel na trestnú lavicu sadnúť Peter Holba. Jeho vylúčenie ostalo bez gólovej odozvy zvýhodneného družstva. To sa však nedá povedať o vylúčení Andreja Vasilenka z 5. minúty tretej tretiny, ktoré už domáci zúžitkovali a znížili vedenie ŠK Lido Prírodovedec na rozdiel jediného gólu. V 9. minúte prišlo ďalšie vylúčenie hostí, ktoré však domáci opäť nevyužili, avšak neskôr v 13. minúte tretej tretiny pri hre 5 na 5 už domáci psychickú nepohodu "prírodovedcov" využili a vyrovnali na 4:4. V 15. minúte prišlo opäť vylúčenie hráča ŠK Lido, v tretej tretine už štvrté, našťastie ho domáci opäť nezúžitkovali. Na konci zápasu sa pomaly javilo, že si družstvá body podelia, avšak "lidáci" si svoj druhý bod nechceli nechať újsť, zatlačili na súpera a ich tlak priniesol gól, ktorý z pred veľkého bránkoviska vsietil Andrej Kazimír. Do konca zápasu sa už skóre nemenilo, a tak si hráči ŠK Lido Prírodovedec po výsledku 4:5 odniesli z Oravy svoje prvé dva body.

 

ŠK Lido nastúpilo v zostave:

Gabriel Mészáros, Martin Kubovič, Peter Žilka - Andrej Kazimír, David Braun, Michal Vrabec, Martin Mokošák - Roman Günther (C), Andrej Vasilenko, Peter Štrbáň, Marcel Uríček, Jozef Holíček, Peter Holba, Roman Vydra, tréner: Anton Wilsch, vedúci družstva: Filip Gilányi

 

Góly:

Peter Štrbáň (Roman Günther), Peter Holba (Jozef Holíček), Jozef Holíček (Peter Holba), Marcel Uríček (Martin Mokošák), Andrej Kazimír (Peter Štrbáň)