Výber Bratislavy v Komárome aj s našimi juniormi

09.04.2012 00:51

V bielu sobotu 7.4.2012 v ŠH na Czuczor Gergély út. sa uskutočnili priateľské zápasy výberu Bratislavského kraja a celoštátnym výberom Maďarska v kategóriách '94-'96, '97-'99 a '00-'01. V najstaršej kategórii '94-'96 sa predstavili aj hráči našej juniorky brankár Pavol Veninger a najproduktívnejší hráč Janko Čulík.

Dorastenci mali ako jediní na programe dva zápasy a to prvý o 10:00 a posledný o 16:30. Zvyšné dva výbery odohrali iba jeden zápas.

V prvom zápase sa po úvodnom ceremoniáli jednotlivé reprezentácie postavili na úvodné buly a začalo sa hrať. Mladí Maďari bol pod istým tlakom, lebo sa mali ukázať pred predstaviteľmi Maďarského zväzu florbalu kvôli účasti na WFC dorastencov.

Zo začiatku sa však oba tímy len oťukávali, ale postupne sa tempo zvyšovalo viac a viac hral sa pekný a napínavý florbal. O napínavosti svedčí aj fakt, že počas celých šesťdesiatich minút sa ani jeden tím nedostal do viac ako jedno gólového vedenia. Šance sa striedali na oboch stranách, jeden pekný moment striedal druhý. Dobrí rozhodcovia dodávali tomuto zápasu tiež punc kvality. Konečným výsledkom 8:7 nezatriasol ani záverečný tlak Maďarov, ktorému Bratislavskí mládenci srdcom a vôľou odolali a mohli sa tak tešiť zo zaslúženého víťazstva. Pavol Veninger odchytal celý zápas. Janko Čulík sa bodovo nepresadil, ale pripísal si niekoľko plusiek do tabuľky pravdy.

Mladšie vekové kategórie prehrali oba zápasy, a tak zostalo bremeno vyrovnať "sériu" s Maďarskom na dorastencoch.

Pred druhým zápasom prišla na tribúnu skupina fanúšikov miestneho futbalového klubu. Neboli to však obyčajní, slušní fanúšikovia, ale skupina opitých "hooligans", ktorí chodia do hál a na štadióny so značne odlišnými zámermi, ako podporovať svojich. Chlapci v modro-bielych dresoch tak dostali od trénera jasné pokyny sústrediť sa iba na hru, nie na tie zvieratá na tribúne a to hráči splnili do bodky.

Od úvodu na svojich maďarských protihráčov tlačili a nenechali sa rozhádzať hlupákmi, ktorí vykrikovali urážlivé heslá, ktorým rozumel každý, kto vedel čo i len minimálne po maďarsky. Na chvíľu bratislavskí reprezentanti prestali sústrediť na hru a Maďari sa dostali do vedenia 3:4. Potom sa ale upokojili a spustil sa koncert chlapcov pod vedením Juraja Hvozdíka a nasúkali svojim rovesníkom ďalších 8 gólov. Maďari sa zmohli už len na jednu gólovú odpoveď, ktorá prišla z trestného strieľania, pri ktorom efektným freestylom nedal maďarský reprezentant brankárovi Záhorskej Bystrice, Braňovi Balogovi, žiadnu šancu. V tomto zápase si Janko Čulík pripísal posledný gól na 11:5 a uzavrel tak strelecký účet Slovákov. Pavol Veninger v zápase nechytal. Zaujímavosťou bolo, že v dvoch zápasoch sa presadilo všetkých 9 útočníkov Slovákov.

Po záverečnom hvizde a podaní rúk sa však opäť prejavili "Eröd Ultras", keď začali po Slovákoch pľuvať a liať na nich pivo, keď boli na ceste do šatne. Chladné hlavy si však zachoval každý jeden reprezentant Bratislavského kraja a s dobrým pocitom nasadla slovenská družina do autobusu na cestu domov.

Výber Bratislavského kraja sa tak prejavil najlepšie ako sa dalo. Po hernej, ale i športovej stránke, čím si vyslúžil od organizátorov úprimné poďakovanie a následné ospravedlnenie.

Pre každého zúčastneného hráča to bola iste veľká skúsenosť a ostáva už len dúfať, že podobná akcia sa čoskoro uskutoční. Víziu regionálnych výberov a následné tvorenie celoštátnej reprezentácie bude Záhorská Bystrica prezentovať na najbližšej konferencii SZFB.

 

autor: Pavol Veninger

Transparentný účet


SK24 0900 0000 0051 2971 0129

 

PARTNERI

 
 

 

Kontakt

Športový klub LIDO Stachanovská 36
821 05 Bratislava
č. účtu: 2929848026/1100
banka: Tatra banka, a. s.
IBAN: SK02 1100 0000 0029 2984 8026
lido@lido.sk