Víťazstvo nad Florkom Košice

29.10.2018 18:58

ŠK Lido Prírodovedec – FK Florko Košice 7:2 (2:1, 1:0, 4:1)

Kanadské body: Rieger 2+0, Lelák 1+1, Žilka 1+1, Gažík 1+1, Slezák 1+0, Ringer 1+0, Paulikovič 0+1, Bačinský 0+1

Strely - 22:25

Vylúčenia – 2:2

 

V 7. kole extraligy mužov Lido hostilo netypicky v Dome športu košické Florko. Postavenie oboch tímov v tabuľke sľubovalo vyrovnaný zápas a veľký náboj, kedže víťaz by sa dostal na 4. miesto v priebežnej tabuľke za zatiaľ suverénnu prvú trojku.

Skóre zápasu otvoril na konci ôsmej minúty Dominik Žilka, ktorý strelou od polovice ihriska prekvapil brankára hostí. Po krátkom čase na 2:0 zvyšoval po krásnom prieniku z obrany cez celé ihrisko Andreas Rieger. Lido bolo aktívnejšie a na koni, čo dokumentovala ďalšia situácia, keď výhod Dobrovodského nedovolene zachytil hlavou najvyšší muž na ihrisku Lukáš Blaško, inak by išiel Slezák sám na brankára. Nasledovalo trestné strieľanie a šancu na upokojenie zápasu mal na hokejke práve kapitán Slezák, ktorý ale ponúknuté trestné strielanie nepremenil a strelou svojím obávaným "záhoráckym zápästíčkom" trafil iba konštrukciu brány. Pred koncom prvej tretiny sa Florko vrátilo späť do zápasu, keď vynikajúco chytajúceho Dobrovodského prekonal z brejku 2 na 1 Frankovič.

 

Do druhej tretiny vstúpilo aktívnejšie Florko Košice, ale Lido výborne svojou organizovanou hrou odolalo tlaku súpera a v jedenástej minúte sa v presilovke po krížnej prihrávke od Paulikoviča presadil Lelák. Táto čast zápasu sa hrala vo vysokom tempe s väčším počtom šancí, ale obaja brankári držali svoje tímy.

 

V tretej tretine sa ukázala vynikajúca efektivita Lida, keď sa v krátkom slede po sebe presadili opäť po skvelom prieniku až z obrany Rieger a sám zoči-voči brankárovi sa už Slezák nemýlil, ktorý si zakončil krásnym bekhendovým blafákom. Za stavu 5:1 a 9 minút do konca sa Florko odhodlalo k odvolaniu brankára a v šiestich na dlhé minúty pritlačili Liďákov. Avšak skvelou hrou v obrane a vykrývaní strelcov súpera "mravenečníci" nedovolili Florkáčom korigovať stav. Naopak sami vyrazili do útoku, kde podržali loptu a dokonca sa zblízka presadil Ringer. Košičanom, ktorí pokračovali hrou bez brankára, sa ešte podarilo vsietiť jeden gól, ale posledné slovo v zápase malo Lido, keď Bačinský po najkrajšej akcií zápasu v štýle tic-tac-toe poslal milimetrovú prihrávku na Gažíka, ktorý loptu už iba doťukol do odkrytej brány.

 

Lido sa teda týmto dôležitým víťazstvom drži v tabuľke na veľmi dobrom štvrtom mieste, keď vedie pelotón tímov zo stredu tabuľky za vedúcou trojkou (Tsunami, Nižná, ATU), ktorá už bodovo mierne odskočila.

 

 

S mikrofónom za florbalom, Roland Bluska (pre szfb.sk):

„Dnes sme odohrali výborný zápas. Boli tam všetky atribúty, ktoré partia k extraligovému duelu. Okrem toho, že sme zahrali dobre kompaktne, zahrali sme veľmi dobre aj individuálne. To dnes rozhodlo o našom víťazstve. Najviac ma teší, že naša obranná hra opäť potvrdila kvalitu.“

 

 

Potešilo – efektivita v zakončení, iba 2 inkasované góly, výborný tímový výkon

Sklamalo – takmer nič

 

Foto: Hugo Votruba, Vinco Votruba

 

Transparentný účet


SK24 0900 0000 0051 2971 0129

 

PARTNERI

 
 

 

Kontakt

Športový klub LIDO Stachanovská 36
821 05 Bratislava
č. účtu: 2929848026/1100
banka: Tatra banka, a. s.
IBAN: SK02 1100 0000 0029 2984 8026
lido@lido.sk