Víťazne proti M-Šport Salming Trenčín

02.10.2010 19:04

V 3.kole Mex extraligy sa hráči ŠK Lido Prírodovedec dnes predstavili na domácej palubovke proti M-Šport Salming Trenčín.

Úvod zápasu sa niesol v rýchlom tempe, čo viac vyhovovalo Lidu. Už v 4.minúte zápasu sa presadil dorážkou Andrej Vasilenko. Len 30 sekúnd stačilo Lidu na ďalší gól. Po krásnej prihrávke z rohu nekompromisne premenil šancu Peter Holba a Lido jeho zásluhou vyhrávalo už 2:0. Potom sa ale hra začala vyrovnávať a Trenčín uzavrel Lido do vlastnej obrannej tretiny. Tlak priniesol nakoniec aj vytúžený gól pre Trenčín, keď v 7.minúte skóroval po chybnej rozohrávke Lida Martin Žilinský. V čase 7:37 bol vylúčený Jozef Holíček z ŠK Lido Prírodovedec. Trenčín ale presilovku nevyužil a dokonca mohol inkasovať, keď spálil veľkú šancu Roman Günther. Trenčín potom nevyužil pár sľubních šancí, a potvrdilo sa pravidlo Nedáš dostaneš. A tak v 15.minúte inkasoval Trenčín po tretíkrát po akcii, ktorú založil Gabo Mészáros a druhýkrát skóroval Andrej Vasilenko. Trenčín sa ale nevzdával a bojoval ďalej. V čase 15:26 vymietol roh Mészárosovej bránky Martin Vošiar. V čase 17:26 bol ešte vylúčený Trenčan Martin Kollář ale hráči Lida presilovku nevyužili. A tak bolo skóre po prvej tretine 3:2.

V 3.minúte druhej tretiny prišiel ďalší gól Lida. Bránka bola posunutá trenčianskym brankárom, a aj keď mali trenčania námietky, gól podľa pravidiel platil. A tak sa mohol Roman Günther tešiť už zo štvrtého gólu v bráne Trenčína. Práve po tomto zlomovom góle Lido ožilo a zatlačilo na Trenčín. Po individuálnej akcií sa v 26.minúte presadzuje Peter Holba z Lida. O tri minúty neskôr prichádza vylúčenie Trenčína, na tresnú lavičku išiel Roman Vaňovič. Lido využilo túto ponúknutú šancu a v 30.minúte dal gól Peter Štrbáň. O 39 sekúnd Lido rozoberá Trenčín ako bicykel a Jozef Holíček pridáva ďalší gól. Následne si Trenčín berie oddychový čas. Trenčanom nepomohol ani oddychový čas, a hneď v 33.minúte dostávajú ďalší gól. Andrej Vasilenko pridáva už svoj tretí gól po nahrávke Roman Günthera. Hráči Lida boli stále hladní po góloch, aj keď mali už šesť gólový náskok. To sa ukázalo v 38.minúte, keď už deviaty gól striela Roman Günther, ktorý si vychutnal hosťujúceho brankára. Po druhej tretine svietil na svetelnej tabuli stav 9:2.

V tretej tretine a 3.minúte sa presadili po dlhej odmlke aj trenčania konkrétne Dominik Hančík, ktorý dal gól do brány, ktorá následne padla na brankára Lida. Lido v tretej tretine prestalo hrať svoju hru a Trenčín z toho vyťažil super šancí a aj dva góly. Prvý v čase 46:58.A druhý hneď v čase 47:07, keď sa presadil Peter Dúžek. Trenčín začal diktovať tempo hry a hráči Lida akoby si mysleli, že ich náskok je už nestiahnuteľný. Po týchto dvoch góloch si Lido zobralo oddychový čas. Time-out hráčov Lida nakopol a v 48.minúte pridal nazastaviteľný Andrej Vasilenko už svoj štvrtý gól. A tak bol stav zápasu 10:5. Ďalšiu poistku pre Lido ešte pridal Jozef Holíček v 50.minúte. Trenčín sa snažil zo všetkých síl a nakoniec sa mu podarilo skóroval ešte raz po dorážke Miroslava Mikolaja v 51.minúte. Výsledok spečatil v čase 57:26 za Lido Peter Štrbáň. V 59.minúte odcenil zbytočné oplácanie Michala Vrabca rozhodca 2minútovým trestom. Trenčín si tak na konci zápasu zahral presilovku, ale stav sa už nezmenil. A tak sa stretnutie skončilo víťazstvom Lida 12:6.

Zajtra čaká hráčov ŠK Lido Prírodovedec ďalší tím z Trenčína, tentokrát ŠK 1.FBC Trenčín.