V čom je gerflor iný ako šutrákflor - Len 2 "A-čkové" body z Trenčína

12.01.2013 22:13

Po rozbalení vianočných darčekov, degustovaní vianočných koláčov, silvestrovských oslavách, novoročných "pyramídkach" prišiel konečne čas ligového florbalu aj pre A-tím. Po zimnom spánku v nore prvého miesta I. ligy sme sa teda vybrali na prvé kolo v tomto roku, ktoré usporiadúval majteľ gerfloru z Trenčína.

 

ŠK LIDO Prírodovedec - CVČ Šaľa 14:6

Po kvalitnom rozcvičení sme nastúpili na úvodné buly proti súperovi zo spodnej časti tabuľky, Šali. Šaľanov nebolo veľa, ale ako už býva zvykom - čím menej súperov, tým väčší betón. Zo šaľanským betónom značky "extra kvalitný" sme sa už stretli v prvom meraní síl, a tak sme vedeli do čoho ideme. Preberanie zo zimného spánku však bolo horšie, ako mnohí čakali. Po 72 sekudnách hry sa síce presadil samozvolený pokladník Štrbáň, no to bolo na dlhé minúty všetko, čo sa písalo do našej kolonky gólov. Zato Šaľania mali za celú prvú tretinu niekoľko brejkov a v efektivite nás vyškolili ako sa patrí. V čase 12:45 sme prehrávali 1:2. Našťastie stihli ešte pred prvou sirénou vztýčiť liďácku zástavu strážca poriadku Kazimír a ostrostrelec z Oravy Jožko Letaši, a tak sme získali aspoň chudobný náskok 3:2.

V druhej tretine to bolo znovu o poznanie lepšie, keď sa v šatni opäť raz podávala počas prvej prestávky hubová polievka od šéfkuchára Halienu. Už v prvej minúte sa dokázali presadiť púchovskí "bratia" Vasilenko a Štrbáň. Muži v žltom nasadili iný vrták a pomaly sa začali prebúravať cez vzdorujúcu šalianskú barikádu. Postupne sa presadili Holíček, Páal a Letaši, zatiaľ čo si brankár Dobrovodský mohol pokojne čítať nejakú kratšiu poviedku. Jediný gól sme inkasovali po spornom vylúčení strelca Letašiho, ktorého vylúčilo z tridsiatich metrov jastriabie oko Gabriela Mészárosa =). Po štyridsiatich minútach hry bolo teda skóre o čosi veselšie - 8:3.

Tretia tretina sa niesla v podobnom duchu a ďalej padali góly iba za chrbát, inak statočne odolávajúceho, šalianskeho brankára. Gólové štatistiky si rozšíril Páal a Letaši po jednom góle a ďalší dvaja páni Vasilenko a Holíček sa ulakomili na dva góly. Slabšiu chvíľku sme si vybrali v čase 13:19 až 15:58, keď sme inkasovali tri góly, ale výsledok to upravilo len kozmeticky. Konečný výsledok hovorí za všetko.

Potešilo: 14 vstrelených gólov, hetriky Letašiho, Holíčka a Vasilenka, kvalitní rozhodcovia a povrch

Sklamalo: hra v prvej tretine, opätovné poľavenie v podobe troch gólov za 2 minúty, paradoxne strelecká efektivita

 

Štatistiky zápasu:

 

ŠK 1. FBC Trenčín - ŠK LIDO Prírodovedec 13:9

Na dôležitý zápas sa bol lodivod Haliena vybaviť špeciálnymi trénerskymi doskami Salming, ktore si kúpil od Ježiška Matejku v neďalekom obchode, a tak bolo jasné, na čom sa vysvetľovala taktika pred zápasom (inak pekné dosky tréner =)). Kto by sa však stavil o obličky, že sa bude hrať opatrne, tak by od pondelka asi musel chodiť na dialýzu. Od úvodných minút sa bolo na čo pozerať, keď sa po minúte hry presadil Liptovský uragán ej kej ej Jožko Holíček a už svietilo na tabuli 0:1. Prvých pár minút sa hra prelievala z jednej strany na druhú a ponúkala päťdesiatim šiestim divákom okulahodiaci florbal, ako sa na takýto šláger patrilo. Zaujímavosťou je, že aj napriek tomu, že na súpiske bolo dokopy vypísaných 36 políčok, hrali v každom tíme iba prvé dve formácie. U domácich klasicky väčšinou extraligisti, u Bratislavčanov stálice, čo rozhodujú zápasy. Kapitán Günther, si dokonca netradične vyskúšal aj hru v obrane, kde nemusel toľko behať =). Na 2:2 vyrovnával za nás už len Vasilenko, a tak sa šlo do šatne za stavu 2:2.

Druhá tretina patrila domácim florbalistom, keď v podstate celých 20 minút do nás búšili a búšili. Strážca bratislavskej svätyne, Dobrovodský, síce odporoval čo mu sily stačili, no "B-éčko" majstra z Trenčína bolo smrtiace. Chyby v "červenej" obrane im to ešte  uľahčovali, a tak sa Trenčania dostali za 14 a pol minúty ku stavu 6:2 a s našimi to vyzeralo zle nedobre. Ešte do prestávky prišla vlna odporu zo strany Letašiho a Štrbáňa, no viac sa z manka neubralo. 

V tretej tretine pokračoval deň otvorených dverí na oboch stranách. Trenčín zvýšil na 7:4, no bohatier Vasilenko vzal veci do svojich rúk a s mladšou, krivou sestrou Starej Berty znížil na rozdiel jediného gólu, a znovu sa dostal ku hetriku, avšak ani tentokrát šiltovky na plochu nepadali. Od tohto momentu sa však všetko snaženie Bratislavčanov zdalo zbytočné, keď domáci premenili na gól všetko na čo siahli a vždy, keď sa nám podarilo horko-ťažko znížiť, tak zverenci Miroslava Ságu poľahky zvýšili. Góly za nás dávali už iba snajpri Holíček a Letaši a tohtokolový drevák Krištof Štipák. Konečné skóre prestrelky na divokom západe, tak vyšlo v náš neprospech. 

Potešilo: opätovný hetrik Vasilenka, divácka účasť, opäť kvalitní rozhodcovia a povrch (ten prekvapivo nemenili =)), hra v prvej tretine, bojovnosť aj za veľmi nepriaznivého stavu, hra do poslednej sekundy

Sklamalo: 13 inkasovaných gólov, zbytočné vylúčenia, strata dôležitých bodov

 

Štatistiky zápasu:

 

Po víkende teda iba s dvoma bodmi, ale stále na prvom mieste s náskom jedného bodu na Nižnú, Nitru. Škoda len, že sa nám nepodarilo uchmatnúť aj tie druhé dva body. Hneď by sa nám dýchalo o čosi ľahšie. Všetci však vieme, že my to hráme pre divákov a aká by to bola dráma, keby sme mali 3 body náskok?! =) O dva týždne nás teda čaká boj v Žiline proti domácim Grasshoppers "B" a Zvolenu, kde by sme mali bodovať naplno. Drže palce

Autor: Pavol Veninger

Transparentný účet


SK24 0900 0000 0051 2971 0129

 

PARTNERI

 
 

 

Kontakt

Športový klub LIDO Stachanovská 36
821 05 Bratislava
č. účtu: 2929848026/1100
banka: Tatra banka, a. s.
IBAN: SK02 1100 0000 0029 2984 8026
lido@lido.sk