V Bratislavskom derby víťazne proti Hurikánu

27.11.2010 16:27

ŠK Lido Prírodovedec - VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava 5:4

Tretiny: 2:1, 2:1, 1:2

Góly: Lido - Štrbáň 2, Forro 2, Vasilenk

        Hurikán - Marušiak 2, Liszkay, Zalibera

V 11.kole Mex extraligy sa v Bratislavskom derby stretli ŠK Lido Prírodovedec a VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava. Zápas sa začal vo svižnom tempe. Už v prvej minúte sa presadil Milan Forro, keď vymietol pavučinu v ľavom rohu Kalčokovej bránky. Lido sa jeho zásluhou ujalo vedenia 1:0. Hralo sa z jednej strany na druhú, ale Liďáci mali väčšie šance. Hurikán sa ale nevzdával a v čase 19:09 Michal Liszkay vyrovnal na 1:1. Tridsaťdva sekúnd pred koncom prvej tretiny Hurikán inkasoval gól do šatne. Brankár Hurikánu Adam Kalčok mal zakrytý výhľad, a tak Petrovi Štrbáňovi nerobilo problém vsietiť gól.

Len 7 sekúnd stačilo Lidu v druhej tretine na strelenie ďalšieho gólu. Po prihrávke Günthera z rohu, pridal svoj druhý gól Štrbáň do odkrytej bránky. Hurikán sa naďalej snažil, a tlačil na hráčov Lida. To nakoniec vyústilo do ďalšieho gólu Hurikánu. Z chaosu pred bránkou Lida vyťažil Marušiak a znížil stav na 3:2. Nasledovalo vylúčenie Andreja Vasilenka na 2.minúty za sekanie. Presilovku ale Hurikán nevyužil, ale o pár minút naopak inkasoval. V čase 34:08 sa po druhýkrát presadil Milan Forro. O 4.minúty neskôr hral Hurikán opäť presilovku po sekaní Holbu. Ani túto šancu Hurikán nevyužil. Tesne pred koncom druhej tretiny sa hráči Lida dostali do gólovej šance, ale ani na niekoľkokrát sa loptička nedostala za chrbát gólmana Kalčoka.

Do tretej tretiny nastúpili lepšie hostia. A to sa premietlo aj na stave zápasu. Po strele Liszkaya sa lotpička odrazila od boku Michala Zaliberu a brankár Lida Mészáros nemal šancu chytiť ju, a tak inkasoval gól na 4:3. Lido sa nepoučilo, a dalo ďalšiu príležitosť Hurikánu na vyrovanie. V 46.minúte bol vylúčený Martin Mokošák z Lida za nešportové správanie. Domáci mali šťastie, pretože ani túto presilovku hostia nevyužili. V 48.minúte vytiekli nervy Zaliberovi z Hurikánu, ktorý vulgárne nadával rozhodcovi. Rozhodca ho za to odmenil červenou kartou, a trestom 5.minút. Počas 5.minútove presilovky mali hráči Lida niekoľko sľubných šancí, ale ani jednu nevyužili. To sa im ale vypomstilo, keď v čase 56:43 Hurikán strelil vyrovnávajúci gól na 4:4 zásluhou Marušiaka. Lido ale zabojovalo, a v 57.minúte sa objavil sám pred ležiacim Kalčokom Andrej Vasilenko. Spýtal sa ho kam to chce, a ľahko ho prehodil. Lido sa tak opäť ujalo vedenia v pomere 5:4. Hurikán ešte 40.sekúnd pred koncom skúsil hru bez brankára, ale stav už nezvrátil. A tak si body z Bratislavského derby odnášajú hráči Lida.