Trápenie Áčka v Partizánskom

17.12.2013 19:56

 

Posledné dvojkolo v tomto kalendárnom roku sa uskutočnilo uplynulú sobotu v Partizánskom, kde naše áčko v geniálnych časoch o 8:00 a 18:00 čakali tímy Žltý sneh Košice a Fbk Púchov.

 

Žltý sneh Košice - ŠK Lido Prírodovedec 4:8 (1:3, 2:0, 1:5)

Kanadské body: Letaši 3+2, Vasilenko 3+1, Gunther 0+2, Hordossy 1+0, Holíček 1+0, Mosný 0+1, Golan 0+1, Vrabec 0+1

 

Zápas začal navzdory skorej rannej hodine a hodinu a pol trvajúcej úmornej ceste z Bratislavy svižne. Po šiestich minútach to bolo 2:0 pre Lido po góloch kanonierov z prvého útoku Letašiho a Vasilenka. Košice dokázali znížiť, ale potom sa presadil strelec Vasil akciou sťaby z Don´t blink súťaže Magazínu NHL vysielaného ešte v minulom tisícročí. Najprv nasadil obrancovi jasličky a potom strelou backhandom vevalil pomedzi nohy ramenami krčiaceho brankára Košíc. Prvá tretina skončila teda 3:1 pre Lido.

V druhej časti však favorit zápasu poľavil a Košice často ostreľovali bránku Veningera. A veruže prišli aj góly. Laxný prístup Lida potrestali dvomi gólmi a do záverečného dejstva sa išlo za stavu 3:3.

Vstup do tretiny nám vôbec nevyšiel a po 23 sekundách sa Košice dostali poprvýkrát do vedenia. O minútu našťastie vyrovnal Jožko Letaši a o ďalšie 3 minúty Lido konečne zlomilo odpor súpera po dobre rozohratej štandardke. V štrnástej minúte sa v mikrosúboji Vasil-Letaši dostal do vedenia 3:2 prvý menovaný. Tri minúty pred koncom sa rozhodol prispieť do pokladne tímu svojim dobrovoľným príspevkom aj nováčik Janči Hordossy, ked zaknihoval svoj premiérový gól. Premiérový gól a finančný príspevok naopak odmietol žgrloš Vladimír Čavajda a veľkoryso premárnil svoju najväčšiu šancu v zápase. Posledné slovo mal oravský ostrostrelec Letaši ktorý mieril ostrými aj tento zápas a vyrovnal tak stav mikrosúboja s Vasilom na 3:3. V tretej tretine brankár Veninger veľakrát dobre zasiahol proti strelám súpera. Avšak už nekapituloval, hoci striel naňho išlo habadej, Košice Lido dokonca prestrieľali 31:42!! Hoci výsledok 8:4 sa zdá jasný, so súperom sme sa veľmi trápili a ak nezlepšíme v druhom vzájomnom meraní síl hru a prístup k zápasu, budeme mať problém poraziť tento tím z chvosta tabuľky aj po druhýkrát.

 

Potešilo: hetriky Vasilenka a Letašiho, výkon Veningera v bráne, 2 body

Sklamalo: prístup k zápasu, 42 striel na našu bránu, premrhané šance, laxnosť

 

Povedali po zápase a.k.a. S mikrofónom za flrobalom, Andrej Mosný: Na kudžu, úplne sme to dokudžili... Ty to píšeš? Ehm.. Nebránili sme, rozohrávka viazla, nebehali sme, ale nakoniec sme zabojovali a strhli sme víťazstvo na svoju stranu.

 

 

FBK Púchov -ŠK Lido Prírodovedec 8:6 (4:0, 2:2, 2:4)

Kanadské body: Golan: 2+0, Baša 1+1, Letaši 1+1, Štrbáň 1+1, Gunther 1+1, Vasilenko 0+1, Holíček 0+1

 

Po výdatnom obede, ktorí väčšina hráčov stihla absolvovať vo výbornom podniku, kam iste pôjdeme aj nabudúce, sme vo večerných hodinách pred obomi divákmi nastúpili na tradične vybičované derby proti Púchovu, súperovi, ktorý je ozdobou každého kola a splneným snom každého vedúceho bufetu v hale, do ktorej zavíta. 

Ešte pred zápasom sme boli svedkami milej udalosti keď za víťzstvo v predošlom zápase odovzdal Peki Vasilovi putovnú trofej úhľadne zabalenú.

Do zápasu sme však vstúpili tragicky, nedostupovali sme k hráčom, zle sme bránili, útočníci sa nevracali a výsledkom boli 4 góly v bráne bezmocného Dobrovodského. Po katastrofe v prvom dejstve a po príhovore trénera sa hráči snažili v časti druhej zmeniť prístup k zápasu. Darilo sa im to len málo, góly strelili za nás len Golan a Letaši, no Púchov tiež udrel dvakrát a preto svietil na tabuli po druhej tretine nepriaznivý stav 2:6 pre Púchov.

V tretej tretine premiešal tréner Haliena zostavou, keď obnovil legendárny útok Vasilenko-Gunther-Štrbáň. Predvedená hra sa zlepšila, no súper pozorne bránil, zachytil neskutočné množstvo prihrávok vo svojom obrannom pásme a najmä Robo Dej ukázal, že je to naozaj Veľký hráč (všetko ho trafilo alebo všetko zachytil). Hoci sme znížili gólom Bašu, ďalšie dva góly pridal opäť Púchov a bolo to fakt hnusných 8:3 pre Púchov. Lido sa však málokedy vzdáva, do útoku zavelil backhandovou strelou Baša, ktorú ešte (ako inak ako backhandom) tečoval Golan a dvaja diváci na tribúne boli vo vytržení, asi preto, že to boli pyšní rodičia strelca gólu. Ďalšiu iskierku nádeje vykresal kapitán Gunther gólom na 5:8, no v ďalších minútach aj pri obrovskom obliehaní brány Púchova sa ďalší gól Lidu dať nepodarilo. Prázdnu bránu netrafil zhasnutý Holíček, ďalšie strely blokovali Púchovčania, prípadne šli mimo alebo ich polapal ako muchy na med Maslo. Posledné slovo predsa ešte malo Lido, keď po krásnej akcii Gunthera dával do prázdnej brány Štrbáň. Viac gólov sme už dať nestihli a preto sme v posledno zápase roka a možno aj v poslednom zápase v starých dresoch podľahli Púchovu 6:8.

 

Potešilo:

Sklamalo: ostatné

 

S mikrofónom za florbalom: nekonalo sa, pokazil sa mikrofón

 

JH