Tímový duch priniesol Lidu 4 body z domáceho Elánu!!

29.09.2013 13:57

 

V nadchádzajúcom dvojkole, ktoré organizovalo Lido vo svojom novom útočišti - hale Elán, čakali našich hráčov dva ťažké zápasy, s minuloročným extraligistom z Partizánskeho a nepríjemným nováčikom - Snipers Bratislava. Pred zápasmi sa hráči Lida dohodli na zmene prístupu ku hre. Po slovách Veningera a trénera Halienu sa hráči dohodli, že v dnešných zápasoch si odpustia zbytočné fauly, nebudú sa vyjadrovať k verdiktom rozhodcov,namiesto výčitiek sa budú navzájom hecovať a budú hrať ako jeden muž. A ako to dopadlo?

 

ŠK LIDO Prírodovedec - FBK Harvard Partizánske 6:4 (2:1, 1:1, 3:2)

Kanadské body: Günther 1+2, Vasilenko 1+1, Paál 1+1, Holíček 1+1, Mosný 1+0, Golan 1+0

Strely na bránu: 33:31

 

V prvom zápase sme sa prvýkrát v histórii stretli s ex-extraligistom Partizánskym a už po 46 sekundách rozvlnil sieť za súperovým brankárom Vasilenko. Po 10 minútach zápasu ho napodobnil kapitán Günther a bolo to 2:0. O minútu sa hosťom podarilo znížiť a stavom 2:1 sa skončilo prvé dejstvo.

V druhej tretine sa dostala pred bránkou hostí lopta ku novopečenému centrovi druhého útoku - Golanovi, a ten oklamal obrancu aj brankára kľučkou do backhandu a pohodlne zavesil. Hostia však opäť znížili a nedovolili Lidu dostať sa do vyššieho náskoku.

V tretej tretine sa obraz hry nezmenil, Lido malo viac z hry a tlačilo súpera, ktorý sa však nevzdával. Na gól Holíčka po zachytenej rozohrávke ešte hostia odpovedali tretím gólom, no po dobre rozohratej štandardke a gólu Mosného prišiel v šestnástej minúte gól Paála a bolo to pohodlných 6:3 pre Lido. Hostia znížili už len 28 sekúnd pred koncom počas vylúčenia "zlého muža" Miška Vrabca.

 

Potešilo: iba štyri inkasované góly, nenadávanie na rozhodcov

Sklamalo: iba šesť strelených gólov, nepremenené šance

 

Štatistiky zápasu:

 

ŠK LIDO Prírodovedec - FBC Snipers Bratislava 11:9 (1:4, 4:4, 6:1)

Kanadské body: Vasilenko 4+2, Günther 2+4, Holíček 1+2, Paál 1+1, Štrbáň 1+1, Mosný 1+0, Golan 1+0, Vrabec 0+1

Strely na bránu: 52:32

 

Do novodobého bratislavského derby vstúpili lepšie hráči Lida, keď hneď z prvého striedania po 8-ich sekundách skóroval Günther. To však bolo zo strany Lida v prvej tretine všetko. Súper sa často dostával do nášho obranného pásma a trestal každé naše zaváhanie. Výsledkom boli 4 inkasované góly do siete Dobrovodského, ktorého v druhej tretine vymenil Veninger.

Hneď po prestávke začal svoje gólové predstavenie kanonier Vasilenko a znížil, hostia však na tento gól odpovedali rovnakou zbraňou - 2:5. Následne po identicky dobre rozohratej štandardke znížil tak ako v prvom zápase Mosný a po perfektnej prihráve Štrbáňa trafil odkrytú bránu Holíček - 4:5. Vyzeralo to, že Snipers sú na lopatkách, ale pravdou bol opak. Tromi gólmi odskočili opäť na rozdiel troch gólov, za domácich skóroval len Vasilenko. Treba povedať, že Lido malo viac z hry, len bránka súpera bola preň akoby zakliata, keď najmä druhý útok svoje šance nepremieňal. Obrat v hre započal po tom, čo bol nešetrne poslaný na zem kapitán Lida Günther, ktorý minulú sezónu dopomohol práve súperovi zo Snipers k postupu do 1.ligy. Kapitán sa správnym spôsobom naštval a strhol svojim výkonom aj ostatných spoluhráčov, ktorí v tretej tretine rozložili súpera.

Do tretej tretiny sa vstupovalo za stavu 5:8. V 44. minúte skóruje hráč číslo 44 Vasilenko a završuje hetrik. V tej istej minúte kapitán Günther dáva nekompromisne na 7:8. Hostia berú time-out, no Lido sa už nedalo zastaviť. O 25 sekúnd strela Golana pod ruku brankára - 8:8. O ďalších 27 sekúnd prechádza paťkou Snipers kapitán ako nôž maslom a nahráva Paálovi pred prázdnu bránu - 9:8. Za minútu a dvadsaťtri sekúnd Lido strelilo 4 góly. Od týchto chvíľ sa hra vyrovnáva a Snipers sa snažia streliť gól. Čas sa pre domácich zrazu vlečie a to až do 15. minúty, keď strieľa svoj 4. gól Vasilenko medzi nohy brankára hostí - 10:8. V čase 56:35 skórujú hostia a znižujú na rozdiel jediného gólu a napätie v hale so zmiešanými oranžovočierno-žltomodročervenými fanúšikmi sa dá krájať. Hostia sa snažia dobyť bránu Veningera, ale márne. Snipers odvoláva brankára a po chybe v rozohrávke skóruje Štrbáň a zastavuje stretnutie na konečnom skóre 11:9 pre Lido.

 

Potešilo: žiadny vylúčený hráč (!!!), po šesť bodov Vasilenka a Günthera, tímový duch a odhodlanie zvrátiť nepriaznivý výsledok, tretia tretina (6:1), počet striel (52)

Sklamalo: slabá prvá tretina, nepremenené šance

 

Štatistiky zápasu:

 

Lido si po super výkonoch, kedy všetci do jedného držali za jeden povraz a hrali ako jeden tím, pripisuje 4 body do tabuľky. Čo je však dôležitejšie, hráči ukázali sami sebe, že sa florbal dá hrať aj takto, bez zbytočných faulov, komentovania rozhodcov a podobných našich chronických výjavov. Keď ich odbúrame, potom aj pocit z hry a víťazstva je oveľa lepší. Nech nám to vydrží!

 

JH