Sympatické výkony starších žiakov pokračujú

09.03.2020 11:52

Snipers Bratislava „A“ – ŠK Lido Prírodovedec    5:3 (0:2, 1:0, 4:1)

Kanadské body: Hollý 2+0, Morávek 1+0, Takáč 0+1

Vylúčenia – 1:2

 

              Niekoľkokrát preložený zápas starších žiakov proti „Á-čku“ Snipers Bratislava sa konečne odohral uplynulú stredu na spoločnej domácej pôde v ŠH Elán. Zápas mal jasného papierové favorita, no základy dobrému výkonu položil už v 31. sekunde Matúš Hollý, ktorý potrestal chybnú rozohrávku oranžového obrancu. Prvé minúty ostali Sniperáci zaskočení aktívnou hrou našich mladíkov, ktorá priniesla ovocie v podobe druhého gólu, keď si Lukáš Takáč vypracoval peknú šancu na streľbu a jeho pokus dorazil opäť Hollý. Líder tabuľky sa dostal taktiež do viacerých zakončení, no Marek Vajda bol celý čas pozorný! V závere tretiny bol ešte vylúčený Marhofer, no tento priestupok potrestaný nebol.

              Druhá tretina vyzerala podobne ako tá prvá, akurát sa misky váh začali pozvoľna preklápať v náš neprospech, aj keď napriek vyššej streleckej aktivite súpera sme aj po druhej tretine odchádzali do šatní vo vedení 2:1, keď Vajda pustil za svoj chrbát jedine strelu Kelbela. Góly sme mohli dať aj my, no na túto 15-minútovku ostala Rovderova svätyňa zakliata.

              Posledná časť mala rýchly spád, keď po necelej minúte vylúčili rozhodcovia za hru na zemi kapitána Gera a v následnom oslabení sme inkasovali gól na 2:2. Snipers toto nalomenie využili a hráči so skúsenosťami z juniorskej extraligy v priebehu pár minút získali vedenie 4:2 pre svoj tím. Vajda držal svoj tím ďalej nad vodou mnohými dobrými zákrokmi. To dalo príležitosť na zníženie Samovi Morávekovi v čase 4:13. Dlhé minúty sa hral atraktívny florbal so šancami na oboch stranách, no gól padol už len z florbalky Kelbela, ktorý zavŕšil hetrik – 5:3. V závere sa to šancami na zníženie len hemžilo, no skóre sa už nemenilo. Zápas sa teda našim tínedžerom vyhrať nepodarilo, ale určite ich to bavilo a odniesli si cenné skúsenosti! Zápasy si môžete pozrieť aj na YouTube, kde sú zavesené vo viacerých častiach.

 

 

VŠK PdF UK Hurikán Bratislava – ŠK Lido Prírodovedec   4:6 (0:2, 1:2, 3:2)

Nie je nahodený online, takže nevieme poskytnúť bližšie štatistiky =)

 

              V nedeľu pokračovala súťaž v regulárnom čase proti klasickému súperovi – Hurikán Bratislava. Ten je v tabuľke na druhej pozícii, takže Liďáci mali o ďalšiu výzvu postarané. Tu sa začalo opatrnejšie, no predsa sa ako prví ujali vedenia Liďáci, konkrétne z brejku sa presadil Skysľak. Skromný mladík skóroval takmer presne o 5 minút neskôr, keď si číhal na svoju šancu ako Wayne Gretzky a do odkrytej brány zvyšoval na 2:0 z nášho pohľadu.

              Druhá tretina bola ďalej v rovnakom tempe, aj keď sa „domácim“ podarilo znížiť na 1:2. Avšak, Jakub Skysľak bol pri chuti a po dravom prieniku vyvesil gól bekhendom na 1:3. Dvojgólove vedenie prinavrátil námorníkom Matúš Hollý, ktorý využil čiernu robotu Sama Moráveka pred bránou.

              V poslednej tretine dokázali naši červení susedia spod mosta Lafranconi zabrať a stiahnuť gólový rozdiel na 2:4, neskôr na 4:5, keď sa medzičasom presadil zo štandardky Samo Morávek. Záverečný tlak však chlapci v bielych dresoch ustáli, zaisťovací gól na 4:6 dal ten, čo to všetko začal. Jakub Skysľak. Celoročná práca na tréningoch teda padá na úrodnú pôdu a tešíme sa, čo prinesú ďalšie zápasy! 


 

Autor: Pavol Veninger