Starší žiaci v Hodoníne

31.12.2019 14:17

    Dva dni pred vianocami sa naši starší žiaci (nájdete aj na instragrame ako @stržišklido) predstavili na vianočnom turnaji v Hodoníne. Čo všetko zažili počas tohto dňa sa dočítate nižšie :)

    O siedmej hodine rannej kordón štyroch vozidiel z parkoviska Bernolák nabral kurz Hala TEZA v Hodoníne. V mestskej športovej hale sa turnaja zučasnilo 8 tímov (5 českých a 3 slovenské), ktoré boli rozdelené do dvoch skupín. Naši chalani v rámci skupinovej fázy narazili na troch súperov z Českej republiky. Z pohľadu naberania cenných skúseností v konfrontácií so súpermi s ktorými sa bežne nestretávame je táto možnosť na nezaplatenie.    

    

    V prvom zápase proti Florbal Vsetín sme pôsobili vlažne a nezohrane akoby sme  boli mysľou už pri štedrovečernom stole. Súper od začiatku dokonca diktoval hru a zaslúžene využil 3 ponúknuté príležitosti na skórovanie. Z našej strany sme sa dostali iba k dvoch platonickým ohrozeniam súperovho brankára ktoré však ku gólu neviedli. V druhom zápase proti Škorpiónom z Ostravy sme začali snahou zaskočiť súpera, čo sa aj podarilo Lukášovi Takáčovi "po zakončení na Hrdličku" spoza bránky. Bohužiaľ, stratou koncentrácie sme odovzdali opraty zápasu do rúk súperovi, ktorý najprv šťastným nahodením pár sekúnd pred koncom prvej časti hry vyrovnal a následne po prestávke dokonal troma gólmi v našej sieti obrat v zápase. Pred posledným skupinovým zápasom sme si v šatni povedali, že sa pokúsime napraviť zlý dojem z našej doterajšej hry. Slová trénera si chalani zobrali k srdcu a do zápasu proti domácemu Florbal Hodonín vybehli ako vymenení. Bola radosť pozerať na nasadenie, kombinačnú hru a snahu o časté zakončenie na bránu. Zápas bavil fanúšikov oboch táborov a aj keď by remíza bola spravodlivejšia, šťastnejší boli na konci domáci. Napokon sme nevyužili viacero sľubných pozícií na zakončenie, čo sa nám ku koncu zápasu vypomstilo. Zlepšenú hru ocenili potleskom po zápase aj naši fanúšikovia s rodičmi. Na základe umiestnenia v skupinách sme v poslednom našom zápase dostali za súpera Tsunami Záhorská Bystrica. Herný prejav starších žiakov gradoval a aj napriek tomu, že sme neboli v najsilnejšom zložení, v prvej časti duelu sme hrali viac ako vyrovnanú partiu. Florbal všetkých bavil, aj keď v koncovke druhej časti strhlo Tsunami víťazstvo na svoju stranu. Z turnaja sme odchádzali síce bez víťazstva, ale s dobrým pocitom z našej zlepšujúcej sa hry od zápasu k zápasu.

Sklamalo: slabá efektivita v zakončení, iba 4 vstrelené góly v 4 zápasoch (1 gól na zápas)
Potešilo: zlepšujúci sa herný prejav počas turnaja (na turnaj sme cestovali naberať najmä cenné skúsenosti a neriešiť výsledky)

    Po starších žiakoch sú na rade aj mladší žiaci, ktorí sa vydávajú 3. januára tiež k našim západným susedom, dokonca až do samotnej stovežatej Prahy. Na medzinárodnom turnaji sa stretnú najskôr voči trom družstvá z Čiech a následne podľa umiestnenia si zahrajú zápasy o konečné umiestnenie. Držme im všetci palce!

 

Autor: Peter Pavlovský