Starší žiaci sa učili miešať betón

26.01.2013 20:49

Maródka, lyžovačky a kopec ďalších prekážok zapríčinil, že naši chlapci sa na zápas dostavili v počte 5+1, kým hostiteľ mal k dispozícii tri plné útoky.

 

ŠK Dragon Ružinov Bratislava "A" vs. ŠK Lido Bratislava 6:1 (2:0,2:0,2:1)

 

Po prvých minútach prvej tretiny sa vyvíjala štatistická situácia veľmi zle najmä pre nášho brankára (4 strely 2 inkasované góly). No veľmi rýchlo naši chlapci zistili koľko štrku, vody a cementu treba zamiešať, aby sa loptička nielen odrážala od obrancov a vracala sa na hokejky Dragonsu, ale aj zostala v našej moci. Prvú tretinu chlapci odohrali veľmi disciplinovane a trpezlivo čakali na svoje šance, ktoré však neprišli, a tak sme po prvej tretine nemali ani jednu vyslanú strelu smerom na súperovu bránu.

Druhú tretinu sme po krátkom oddychu začali vyhraním buly nášho centra Viktora Šullu, ktorý tento krát prehral „až“ jedno  (a bol na všetkých, ktoré boli zo stredu poľa). Chlapcom sa po trpezlivom vyčkávaní vyskytli aj nejaké šance a vyslali nejednu strelu na bránu, no bez úspechu. V tejto tretine sa v našej sieti ocitla lopta dvakrát, a tak sme pred poslednou časťou hry prehrávali 4:0. Chlapci potrebovali načerpať sily do poslednej tretiny. Psychická pohoda bola našťastie prítomná a po vzájomnej dohode medzi trénerom a hráčmi o taktike s krycím názvom „Oxidant“ bola aj naozaj potrebná. Ako zavelil náš obranca Filip Sekerka: „Chalani ja som za, skúsme to...aspoň jeden gól im dajme!“

Do tretej tretiny sme teda poslali svojho agenta Petra Šimona za hranice nepriateľa a akcia našej kontrarozviedky s cieľom dať gól dopadla nad očakávania – hráči Dragonsu nevedeli čo s ním majú robiť, tréner Dragonsu penil a tréner nášho mužstva sa mohol len spokojne usmievať nad robotou našich chlapcov. Hráči súpera kvôli nášmu agentovi museli zasiahnuť do hry rukou, čo ohodnotili rozhodcovia dvomi minútami. Presilovka sa pre náš tím začala katastrofálne a po úniku jedného z najlepších hráčov Dragonsu zaujal Peter Jukl netradičný brankársky postoj a zdalo sa, že cesta lopty do našej brány je zjednodušená, no Peter prekvapil všetkých a najviac asi daného hráča Dragonsu a loptu si proste zobral. Presilovka konečne začala ako tak vyzerať a pár sekúnd po jej skončení sa po strele Ľuboša Hečka dostal k odrazenej lopte Lukáš Kúšik, ktorý vsietil jediný gól nášho tímu. Zranený Lukáš Likavec, ktorý sa prišiel pozrieť, pri takto vyzerajúcej hre dúfal vo výsledok 4:2, no keď sa akurát čakalo na prerušenie hry, aby sme si mohli zobrať time-out, tak sa prerušila nepriaznivým spôsobom – dostali sme ďalší gól. Chlapci potrebovali doplniť sily a tréner vymenil agenta, no vytúžené ovocie to neprinieslo. Chlapci ku koncu už nevládali a inkasovali ešte jeden gól. 

Hodnotenie jednou vetou: „Chlapci tam nechali srdce a vďaka tomu sme uhrali s prvými v tabuľke v početnej menšine celkom pekný výsledok.“

Pozitíva: tímová hra, psychická pohoda, vysoká disciplína, výhody nášho brankára (kto ho to asi naučil :D )

Negatíva: zima, malý počet prítomných hráčov

Štatistiky

 

Autor: Fridrich Egyenes