Starší žiaci pokračujú vo výborných výkonoch

17.11.2013 21:25

Počas tohto víkendu sa naši starší žiaci poriadne zapotili. V zápasoch 4. a 5. kola si porovnali sily s rovesníkmi z Modry, Stupavy a napokon i z Bratislavy.

 

FBC Blueberies Modra „A“ – ŠK Lido Bratislava 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)

Body: Karaba 3+1, Šimon 1+1, Cibulík 1+0, Sikhart 0+1, Štica 0+1

Strely na bránu: 8:30

 

V sobotu sa naša mládež vybrala do Modry, nie však na Modranskú vínnu cestu, ale po 2 body z výhry s miestnym „A“ tímom. Naši hráči išli do zápasu pokorne a obozretne, veľmi dobre vedia, že zápasy sa samé nevyhrávajú a že pomaly ďalej zájdeš.

Úvodný gól prekvapil rovnako ako domáceho brankára, tak i hosťujúcich hráčov, keď už v 5. minúte skóroval Samo Karaba po peknej prihrávke kapitána Peťa Šimona. Zvyšok tretiny sa už skóre nemenilo. Hráči hrali zodpovedne a takticky vyčkávali na chybu súpera.

Tá sa však naskytla až v druhej tretine, keď po spätnej prihrávke Matúša Šticu skvelo namieril Paťo Cibulík a pripísal si tak prvé body na svoj účet. Skoro 30 sekúnd stihli domáci hráči vyplakávať nad inkasovaným gólom, keď im ďalšiu príležitosť pre slzy uštedril pozorný Samo Karaba, keď v útočnom pásme skvelo prečítal rozohrávku a obratom skóroval.

Do tretej tretiny teda nastupovali naši hráči s náskokom troch gólov. Domácim sa však podarilo načrieť ešte na dno svojich síl a po šikovných kľučkách na našu obranu, znížili skóre na 1:3. Bol to však prvý, ale i posledný zápis do listiny strelcov domácich hráčov. Chybou rozhodcov v tretej tretine, keď dvakrát neodpískali zlé striedanie súpera, keď sa na hracej ploche pohybovali 6 hráči, napriek upozorneniam z lavičky hosťujúcich hráčov, sa však naši hráči nenechali ovplyvniť. Mladí „liďáci“ boli pri chuti a taktovku do rúk si zobral hosťujúci kapitán Peter Šimon, ktorému vrátil požičaný gól z úvodu Samo Karaba. Ešte však nebolo všetkým gólom koniec, rovnako ako úvodné tak i záverečné slovo mal Samo Karaba, ktorý ani nie 15 sekúnd po predchádzajúcom góle, rozvlnil súperovu sieťku opäť po prihrávke nováčika Simona Sikharta. Skvele hrajúci Karaba tak dosiahol už druhý hetrik v tejto sezóne.

 

Potešilo: dobrá práca v obrane (len 8 striel na domácu bránu), gól obrancu Cibulíka

Zamrzelo: jeden inkasovaný gól

 

 

FBK Bogdau Stupava – ŠK Lido Bratislava 7:3 (2:1, 1:0, 4:2)

Body: Karaba 2+0, Štica 1+0, Roháľ 0+1, Šimon 0+1

Strely na bránu: 34:8

 

Prvý zápas nedeľného 5. kola sa našim starším žiakom až tak nevydaril. Hoci hrali od úvodných sekúnd až po záverečný hvizd v plnom nasadení, nestačili na hráčov Stupavy.

Napriek jasným prognózam o favoritovi, nastupovalo Lido na hraciu plochu s optimizmom. No už v 2. minúte sme inkasovali po šikovnom teči domácich prvý gól. V deviatej minúte zvyšovali domáci svoj náskok, keď druhý raz prekonali inak výborne chytajúceho brankára Peťa Jukla. Chalani sa však neopúšťali a bojovne hrali do poslednej minúty, čo napokon prinieslo svoje ovocie, v podobe gólu z hokejky Matúša Šticu, ktorý prekonal brankára domácich z neuveriteľného uhlu po prihrávke Peťa Šimona, necelých 45 sekúnd pred koncom tretiny.

Do druhej tretiny teda naši hráči nastupovali len s jednogólovým mankom. Tentokrát však už v prvej minúte súper rozvlnil sieťku na našej bránke a zvýšil náskok domácich na 3:1. Chlapci zvyšok tretiny odohrali veľmi zodpovedne a sústredene, bohužiaľ však bez využitej šance.

Tretia tretina sľubovala rýchly a tvrdý florbal. Rýchly gól súpera už v prvej minúte poslednej tretiny a o tri minúty ďalší vsietený gól, vôbec nenapomáhali psychike hosťujúceho Lida. V 5. minúte však vlial ešte trocha optimizmu do hry Samo Karaba, ktorý skóroval po dlhej prihrávke z obrany od Matúša Roháľa a znížil na 5:2. Necelú minútu na to, domáci zle vystriedali a tentokrát pozorné oko rozhodcu dokázalo zrátať 6 hráčov na ploche a okamžite poslal domácich na trestnú lavičku. Presilovka avizovala skvelú možnosť pre Lido znížiť ešte o kúsok náskok domácej Stupavy, avšak opak bol pravdou. Nešťastne zošmyknutú loptičku z čepele obrancu bystro zasunul za chrbát nášho brankára napádajúci hráč, a tak v našej početnej prevahe domáci zvyšovali na 6:2. Dve minúty na to, sa podarilo ešte naposledy upravovať skóre hráčovi zo Stupavy na 7:2, no posledné slovo v zápase mal opäť Samo Karaba, ktorý po prihrávke Simona Sikharta znížil na konečných 7:3.

 

Potešilo: bravúrny prvý gól Šticu, skvelé zákroky brankára

Zamrzelo: inkasovaný gól v presilovke, veľmi málo striel na bránu

 

 

Snipers Bratislava – ŠK Lido Bratislava 5:4 (2:1, 2:1, 1:2)

Body: Karaba 2+0, Roháľ 1+0, Sikhart 1+0, Jukl 0+1, Šimon 0+1

Strely na bránu: 16:26

 

Druhý zápas nedele bol napínavý až do samého konca. Bol to veľmi vyrovnaný zápas, so skvelými akciami a zákrokmi, radosť pozerať. Škoda, že to skóre až toľkej radosti neprináša.

Začiatok zápasu tentokrát patril opäť Lidu. Mnohokrát spomínaný Samo Karaba skóroval v 3. minúte po klasickej akcii s Peťom Šimonom. Avšak po dvoch presných zásahoch do bránky hosťujúceho Lida sa končila úvodná tretina 2:1 v neprospech našej mládeže.

Do druhej tretiny nabehli naši hráči plní elánu a vôle otočiť zápas vo svoj prospech. I v tejto tretine patrila 3. minúta hráčom v červenom. Tentokrát sa podarilo vystihnúť chybu v striedaní Simonovi Sikhartovi a vyrovnával skóre na 2:2 - hra začínala od znova. Zopár sekúnd neskôr však úradovalo šťastie na súperových čepeliach, keď sa prihrávka súpera odrazila od nášho brániaceho hráča a loptička nešťastne skončila za chrbtom Jukla. V prostrednej tretine si mohli diváci vychutnať ešte jeden presný zásah, bohužiaľ však opäť patril hráčom v zápise uvádzaných ako „domáci“. Počas prestávky padlo množstvo motivujúcich slov, a tak hráči nazbierali ešte posledné sily do poslednej tretiny zápasu, ale i celého dňa. V rýchlych 7 minútach zápasu sa podarilo našim hráčom vyrovnať na 4:4. Najprv po ďalekonosnej strele z obrany z čepele Matúša Roháľa a neskôr po bravúrnom výhode brankára Peťa Jukla, ktorý spracoval Samo Karaba a vsietil vyrovnávajúci gól. Bohužiaľ našim súperom remíza nevoňala. V 9. minúte upravovali skóre vo svoj prospech na 5:4. Napriek výborným opakovaným vysunutiam Sama Karabu sa ďalší hetrik v sezóne neudial, a tak si Lido odnieslo z Malaciek i druhú prehru.

 

Potešilo: gól obrancu Roháľa, dobrá práca v obrane, množstvo gólových situácii

Zamrzelo: nie až tak zle, ale zle zahratá presilovka, vlastný gól

 

 

Najbližšie môžete prísť povzbudiť našu mládež na zápas dorastu 23. 11. 2013 v hale Mladosť o 18:00 v zápase proti Snipers Bratislava.

 

Autor: Zuzana Šišmišová