Samo Karaba - prvá hviezda úvodného zápasu starších žiakov

10.11.2013 20:23

V premiérovom zápase ligy starších žiakov sa proti sebe postavili domáce 1. SC Malacky a ŠK Lido, ktoré nastúpilo síce vo vyššom počte ako zvyčajne, ale i tak v nižšom ako domáci súper. Ako si s tým poradili naši žiaci?

 

1. SC Malacky - ŠK Lido Bratislava 2:6

Strely - 14:21

Kanadské body: Karaba 3+2, Šimon 2+1, Preiner 1+0, Štica 0+1, Cibulík 0+1, Jukl 0+1

I keď podľa prognóz bolo naše ŠK Lido favoritom, úvodné minúty tomu nenasvedčovali. Už v 3. minúte po nedôraznom pokrytí útočiacich hráčov prekonal domáci hráč nášho brankára a museli sme doťahovať. O päť minút neskôr však už rozvlnil súperovu sieťku náš kapitán Peter Šimon, ktorý sa po niekoľkých prihrávkach a neúspešných strelách spoluhráčov rozhodol vystreliť sám, a tak prekonal domáceho gólmana.

Po 1. tretine bol teda stav nerozhodný 1:1, a tak nastupovali hráči do 2. tretiny s motiváciou zlomiť zápas v náš prospech. Hra sa prelievala z jednej polovice na druhú, naši hráči mali množstvo šancí, no stále sa im nedarilo uspieť. Na záver tretiny, v 12. minúte, sa Viktorovi Preinerovi podarilo šikovne vypichnúť loptičku súperovi, a tak sa v samostatnom nájazde rútil na brankára domácich. Viktor nezaváhal a presvedčivo zakončil tento svoj únik gólom. Radosť na našej striedačke však netrvala dlho, pretože ani nie po 10 sekundách šikovne prekvapil nášho brankára domáci hráč. Skóre sa vyrovnalo na 2:2, a tak sa zápas už po 3. krát začínal od nuly. Naši hráči však boli pri chuti, a tak sa definitívne rozhodli, že vezmú zápas pevne do rúk. Ešte v závere 2. tretiny ukázali domácemu brankárovi dvere do šatne, keď v priebehu 2 minút dokázal Samo Karaba po šikovných prihávkach Peťa ŠimonaMatúša Šticu upraviť skóre na 2:4.

Do záverečnej tretiny nastupovali naši žiaci veľmi odhodlane, kapitánov príhovor na striedačke sa neminul účinku a hráči hrali naplno. V polovici 3. tretiny sa Samo Karaba rozhodol, že keď už má našliapnuté, dotiahne ten hetrik a zvýšil skóre na bezpečných 2:5. Koncom 13. minúty sa však previnil, inak veľmi dobre hrajúci obranca, Majo Ilenčík a musel si ísť odpykať trest na 2 minúty na trestnú lavicu. Súper sa však zrejme vyčerpal hrou a presilovka v jeho podaní bola veľmi nešťastná. Našim žiakom sa počas oslabenia podarilo vypichnúť útočiacim hráčom loptičku a rýchlym breakom v dvojici si Peťo Šimon po rýchlych výmenách so Samom Karabom (obaja odohrali celý zápas bez striedania) pripísal napokon ešte jeden gól, rovnako ako v úvode zápasu, čím v 14. minúte definitívne potvrdil víťazstvo svojho tímu 2:6.

Chalani preukázali bojovnosť a odhodlanosť vyhrať, preto spravodlivo vyhrali nad domácim 1. SC Malacky napokon 2:6.

           

Potešilo: chuť hrať, dobrá kondícia hráčov pri malom počte striedaní, gól v oslabení, zodpovedný prístup

Nepotešilo: nešťastne inkasované góly, niekedy málo dôrazu v blízkosti brány 

 

Autor: Zuzana Šišmišová