S rozhovormi za trénermi časť 4.: Peter Pavlovský

04.05.2020 19:07

    V ďalšej časti vyspovedáme Peťa Pavlovského, ktorý počas poslednej sezóny oslávil krásne okrúhliny. Známka Lido rodiny sa prejavila aj tento krát, kedy mu rodičia s realizačným štábom pripravili príjemné prekvapenie v podobe narodeninovej torty ako môžete vidieť na fotke nižšie.

Peťo ty si strávil so straším žiakmi už druhý rok. Ako sa počas tohto obdobia vyvíjali v tvojich očiach?

Celý takmer dvojročný cyklus by som rozdelil na dve časti, v tej prvej (minuloročnej sezóne sme sa s chalanmi vzájomne spoznávali a naša hra bola zameraná najmä na vzájomnú súhru a stmeľovanie tímu) jedným slovom „bavili sme sa hrou“, či to bolo na tréningu alebo aj počas zápasov v sezóne. Napriek tomu že sme pravidelne nastupovali s piatimi mladšími žiakmi v zostave a výsledky neboli pre nás prioritou, aj tak sa nám podarilo vyhrať spodnú časť tabuľky a celkovo obsadiť 7. miesto v regióne. Do aktuálnej sezóny sme naskočili plní odhodlania a po príchode 7 nových hráčov sme si stanovili cieľ pokračovať v nastúpenom trende zlepšovania našej hry a pokúsiť sa o prienik medzi najlepšie tímy.

Si spokojný s priebehom poslednej sezóny?

Tak určitééééé :) už počas základnej časti sme hrali oku lahodiaci florbal plný nadšenia a bojovnosti vďaka čomu sme si splnili predsezónny cieľ umiestniť sa v hornej časti tabuľky a odohrať odvetnú časť proti silnejším súperom. Prerušenie a aj následné ukončenie sezóny kvôli „pandémii corona vírusu„ prišlo v čase kedy sme boli v najlepšej forme o čom svedčí aj to že sme potrápili prvého a vyhrali s druhým. Verím však, že skôr ako sa viacerí chalani presunú do dorastu zažijeme ešte aspoň jeden letný turnaj (pôvodne sme mali v pláne isť na jeden z českých turnajov, ale aj tie sú v súčasnosti zrušené...).

Ako sa ti pozdával herný prejav v zápasoch?

Ako som spomínal na hru celého mančaftu bolo radosť sa pozerať, bola plná kombinácií na jeden, dva dotyky s častým zakončením na bránu. Po každom zápase sme od našich verných fanúšikov (rodičov :))  zožali potlesk a poďakovanie čo bolo pre nás najväčším ocenením, či už sa vyhralo alebo prehralo. 

Je niečo čo by si s chalanmi vylepšil do budúcej sezóny?

Nateraz je to ťažká otázka keďže sme prestali v tom najlepšom a v budúcej sezóne dôjde k značnej obmene kádra.

Aký máš názor na mladších hráčov, ktorí sa objavovali v zostave počas sezóny? Ako sa vyrovnávali s rýchlejším tempom a so starším protihráčmi?

Už počas predošlej sezóny nastupovali piati mladší žiaci. V tejto sezóne sme dali počas základnej časti príležitosť viacerým naberať skúsenosti od starších spoluhráčov. Dôveru určite nesklamali a dokonca viacerí nás príjemne prekvapili ako sa vedeli vyrovnať s náročnými situáciami v zápase .

Prezradíš nám plánovaný program turnajov do doby kým začne nová sezóna?

Plánovali sme účasť v júni  na Ostrava Cupe (ten bol preložený až na August) alebo na NISAOPEN v Liberci (pozn. red. turnaj bol v čase uzávierky rozhovoru zrušený). Uvidíme ako sa situácia s koronou vyvinie, zároveň mám v pláne s „novou generáciou starších žiakov“ účasť na predsezónnych turnajoch Slovak Floorball Cupe v auguste a Stupava Floorball Cupe v septembri.

Teraz otázka do budúcej sezóny. Lido získalo právo prihlásenia sa do JEX od budúcej sezóny. Myslíš, že niektorí z chalanov, ktorí idú do dorastu dostanú možnosť načuchnúť do celoštátnej súťaže?

Vidím tam určite štyroch, piatich šikovných na čele s Jakubom Skysľakom, ktorí už v tejto sezóne pravidelne  hrávali aj za dorastencov.

V nadväznosti na predošlú otázku čo by si odkázal svojim zverencom do novej sezóny?

Nech aj v čase vynútenej pauzy od spoločných tréningov nezanevrú na šport a využijú každú možnú príležitosť na tréning florbalových zručností hoci aj v domácom prostredí.

Ešte by som sa chcel poďakovať mojim kolegom trénerom Marošovi Mariothovi, Ondrejovi Pagáčovi, Patrikovi Paulikovičovi a aj nášmu kondičnému trénerovi Mišovi Kocmálovi a taktiež samozrejme nesmiem zabudnúť aj na nášho kustóda, kameramana a vedúceho v jednej osobe Martina Vrchovského za ich výpomoc pri tréningoch žiakov, ale aj ich účasť na lavičke počas zápasov.

#ostanmedoma #spolutozvladneme :) #lidorodina

    Peťovi ďakujeme, že si našiel čas a pekne nám porozprával o dianí v Lide z jeho pohľadu. Veríme, že teda všetci zo žiakov sú so sezónou spokojní a už sa horlivo tešia na to, kedy si budú môcť obuť halovky a preháňať sa po telocvičniach v Bratislave v novej sezóne.

 

Autor: Ondrej Pagáč