Rozhodcovia majú za sebou školenie v Turanoch

08.09.2013 22:36

7.-8.9. sa v Turanoch uskutočnilo školenie celoštátnych rozhodcov pod záštitou SZFB. Od nás sa školenia zúčastnili Daniel Dobrovodský a Pavol Veninger. Václav Kolátor sa bohužiaľ dostaviť nemohol.

Školenie viedli predseda slovenskej Komisie rozhodcov a delegátov (KRD) SZFB Peter Varga a predseda KRD Českej florbalovej únie Radek Hora. Keďže sa jednalo o školenie rozhodcov, ktorí sú už trošku skúsenejší, tak program školenia nebol o vysvetľovaní pravidiel čo je sekanie a čo nie. Pre zúčastnených priniesol oveľa dôležitejšie informácie ako sú napríklad verbálna a neverbálna komunikácia, psychológia zápasu a implementovanie pravidiel do praxe. Novinkou boli taktiež aj fyzické testy, ktoré však všetci zúčastnení zvládli. Všetko toto bolo pre väčšinu nové, ale o to prospešnejšie. Odoborný výklad, profesionalita a videoanalýzy českého kolegu boli na nezaplatenie a školeniu dodávali punc kvality, ktorý doteraz v rozhodcovských školeniach na slovensku chýbal. Taktiež sa podarilo zabezpečiť pre rozhodcov nové rozhodcovské súpravy, potítka a píšťalky. Celé školenie sa nieslo vo veľmi uvoľnej, ale zároveň pracovnej atmosfére. 

 

Predseda KRD SZFB, Peter Varga, znovu dokázal ako veľmi vážne svoju funkciu berie. Prvýkrát sa našiel niekto, kto sa snaží systematickými krokmi posunúť rozhodcovskú komunitu smerom dopredu a myslím, že má podporu u všetkých rozhodcov, ktorí to s pískaním myslia vážne. Predsedovi teda prajeme nech mu entuziazmus vydrží a nech sa stretáva stále s väčšou ochotou ostatných! 

 

Autor: Pavol Veninger