Remíza B tímu v Modre

22.11.2011 13:02

 

FBK Blueberries Modra vs. ŠK Lido "B" - 2:2 (2:1,0:0,0:1)


vylúčenia: 1:0
kanadské body: Günther 1+0, Rajniak 1+0, Braun 0+1, Holíček 0+1

Vo svojom ďalšom zápase v Modre nastúpili hráči Lida proti domácim Blueberries. Zápas sa začal nepriaznivo pre hráčov Lida, ktorí už v prvej minúte inkasovali otvárací gól s hokejky Rybára. Po takomto rýchlom góle očakávali domáci gólové hody, avšak opak bol pravdou. Po tomto góle sa hral pekný vyrovnaný florbal zo strany na stranu. Modra mala viac z hry, no svoje rýchle protiútoky nedokázala pretaviť do ďalšieho gólu. Až v 17. minúte fauloval obranca Lida súpera v bránkovisku a rozhodca nariadil trestné strielanie. Blahovič ho s prehľadom premenil, čím zabezpečil Modre už dvojgólový náskok. Iba minútu na to sa podarilo presadiť aj Lidu. Peknou strelou sa prezentoval Rajniak a upravil na 2:1.

Druhá tretina sa niesla v znamení vyčkávacej a taktickej hry. Ani jeden z oboch celkov nechcel spraviť chybu a posadiť súpera na koňa. Tretina nepriniesla žiaden gól.

Do poslednej tretiny nastupovali hráči Lida s úmyslom vyrovnať jednogólové manko a hráči Modry udržať, prípadne zvýšiť svoj náskok. Hráči Lida začali naberať na obrátkach a svojho súpera tlačili takmer celú tretinu. Tento tlak sa im podarilo premeniť v 10. minúte vo vyrovnávací gól v podaní Günthera. Lido ucítilo, že môže aj vyhrať preto zatlačilo ešte viac. Pre postavenie hráča Modry v bránkovisku rozhodca znovu nariadil trestné strielanie avšak teraz v prospech Lida. Braun však svoj nájazd nepremenil. Následovala tak trochu kontoverzná presilová hra pre Lido, kedže hráč v bránkovisku nefauloval, čiže sa malo dohrať vo vyrovnanom počte hráčov. V presilovke už gól nepadol.

V zápase padlo pár nie úplne správnych rozhodnutí rozhodcov, ktoré vyplinuli z ich neskúsenosti. Treba však povedať, že rovnako na obidve strany. Remíza je pre obidva celky tým najlepším a najspravodlivejším ukončením zápasu.