„Rangers“ opäť porazili „Ostrovanov“

01.11.2019 15:31

ŠK Lido Prírodovedec - AS Trenčín – 5:3 (1:0, 2:3, 2:0)

Kanadské body: Gálet 2+1,  Slezák 0+2, Dida 1+0, Maňkoš 1+0, Ringer 1+0

Strely – 21:22

Vylúčenia – 1:1

 

V 6. kole mužskej extraligy privítali Liďáci úradujúceho majstra z AS Trenčín. V posledných rokoch majú „mravenečníci“ s Trenčanmi vysoko pozitívnu bilanciu, tak si verili aj v tomto zápase. Vo vzájomných zápasoch týchto dvoch tímov nepadá veľa gólov, tak sa čakal opatrný a taktický zápas. Kto nestihol prísť na zápas, mohol si ho pozrieť v historicky prvom internetovom streame na klubovom Youtubovom kanáli.

Od prvého buly sa plnili predzápasové predpoklady do bodky. Oba tímy hrali pozorne a k brankárom sa toho príliš veľa nedostávalo. Miernu prevahu však malo Lido, ktoré sa viac tlačilo pred bránku Mészárosa. Skóre otvoril po rýchlom prechode po pravom krídle najproduktívnejší hráč Lida Gálet, ktorý poslal brankárovi hostí pozdrav na opačnú tyčku 20 cm nad zemou. Do kabín sa teda išlo za stavu 1:0.

Do ďalšej časti nastúpilo AS aktívnejšie. Aktivita hostí vyústila do vyrovnávacieho gólu Matejku, keď Dobrovodskému prepadla jeho nepríjemná strela. AS svoju momentálnu prevahu demonštroval dalším gólom, keď po totálnom vyšachovaní obrany Liďákov zakončoval spred veľkého bránkoviska z prvej do poloprázdnej brány Mandinec. Náš prvý útok sa nenechal zahanbiť a kontroval hneď v ďalšom striedaní. Po osi PaulikovičPagáčSlezákRinger prišla akcia na jeden dotyk, tzv. tic-tac-toe a posledný menovaný svojím deviatym gólom v sezóne upratal loptu do odkrytej bránky. O minútu a pol na to išli muži v Rangers dresoch opäť do vedenia, keď po spolupráci krídel druhého útoku, Dida krásne vo vzduchu trafil Gáletov nadýchaný „center“ do pravej šibenice.

Po tomto góle však začal naplno pracovať prvý útok Trenčanov a čím ďalej tým viac zvieral mančaft Lida. Obrana fungovala solídne a aj vďaka neuveriteľným blokom Vnuka nekapitulovala viac ako jeden gól. Ten dal po rýchlom rozohraní štandardky Machara a stanovil výsledok po dvoch tretinách na 3:3.

Do tretej časti nastúpilo Lido na dve formácie a s odhodlaním nepustiť Trenčanom žiadne body. Liďáci na začiatku tretiny výborne odbránili presilovku. Hra bola vyrovnaná, DobrovodskýMészárosom bez problémov vyriešili, čo bolo treba a bolo jasné, že žiadne mužstvo nechce spraviť chybu. Po zbytočnom faule Trenčanov za našou bránou dostali výhodu presilovej hry „mravenčníci“. V jej druhej polovici udrel Maňkoš po peknej akcii celej formácie a nezištnej prihrávke kapitána Slezáka, ako inak do práznej brány. AS-ko sa snažilo nadýchnuť k záverečnému náporu, avšak obrana Lida na čele s kráľom blokov Vnukom, či skvele v defenzíve pracujúcimi centrami Pagáčom Vicom, snahy súpera veľmi dobre pokrývala. Dobrovodský v bráne vyriešil dve strely Trenčanov z nebezpečných pozícii, tak na tabuli stále svietilo 4:3.

Keď si tri minúty do konca vybrali hostia time-out, čísla boli jasné – 3 zvládnuté minúty sa budú rovnať 3 bodom. Odhodlaní Liďáci robili všetko pre to, aby body ostali doma. Napriek tomu, že Trenčania išli do šiestich vyrovnať sa im nepodarilo. Naopak, skóre uzavrel v poslednej minúte Gálet gólom do práznej brány a všetky body ostali po tretí raz v rade doma.

 

Zápas sa poprvý krát prenášal cez online stream na Youtube, takže ho mohli pozerať aj fanúšikovia, ktorí z rôznych dôvodov nemohli byť priamo v hale. Nedostatky, ktoré nám tento skúšobný prenos ukázal odstánime, aby ste si mohli zápasy cez internet vychutnať, v čo najlepšej kvalite.

 

Florbalové ozveny z víťaznej kabíny:

"Deväť plus nulaaaa..." (na margo sezónneho nástrelu "nahrávačov" Mareka Didu a Matúša Ringera)

 

S mikrofónom za florbalom, s mravenečníkom v ruke pre najlepšieho hráča zápasu Jakub Gálet (pre szfb.sk):

„Trenčín je súper, ktorého dobre poznáme. Vedeli sme, že to nebude jednoduché, keďže majú veľmi skúsený tím. Ako už spomínal skôr náš tréner pre Slovenský zväz florbalu, základ ich družstva tvoria individuality, ktoré hrali výborne. My sme sa však dobre pripravili a myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať.“

 

Potešilo:

bojovnosť a tímový duch, využitá presilovka, výborný výkon v defenzíve, bloky

Sklamalo:

nekvalitná hra na lopte, poľavenie v druhej tretine

 

Lido tak zvládlo napínavý a náročný zápas a v tabuľke sa dostalo na priebežné 4.miesto. Už túto sobotu 2.11. nás čaká jeden zo šlágrov kola – zápas štvrtého s druhým proti košickému ATU. Hrať sa bude v hale Elán v tradičnom čase o 18:00. Príďte sa pozrieť na boj ďalšie dôležité body alebo sledujte náš FB, kde Vás budeme informovať o streame. Tešíme sa na Vás!

 

Autor: Daniel Dobrovodský