Premiéru si už odkrútili aj starší žiaci

27.10.2012 20:21

Dnes sa začala regionálna liga starších žiakov už aj pre našich šuhajov a to hneď v troch zápasoch v domácom prostredí "Šturák Areny" s húževnatími súpermi pochádzajucich z periférií Bratislavy. 

 

ŠK Lido Bratislava - ŠK FbK Bogdau Stupava 0:10

Do prvého zápasu nastúpili chlapci v dobrej nálade a s chuťou víťaziť.  V úvode sa im to aj darilo, no sled nešťastných gólov v našej sieti dal zápasu jasnejšie kontúry, aké by si zaslúžil. Šance boli aj na našej strane, ale športové šťastíčko sa na domácich nechcelo usmiať ani za nič. 

Do druhej tretiny nastupovali chlapci s trojgólovým mankom, no napriek veľkej snahe sa im nepodarilo prekonať brankára hostí a ukrojiť tak z náskoku Stupavčanov. V najväčšej šanci sa ocitol Vnuk, no namieril iba do tyčky. Stupavčania sa ale dostali do hernej pohody a začali sa do šancí dostávať čoraz viac. Najmä pri presilovke, keď 2 minúty za hru hlavou dostal Ľuboš Hečko.

V tretej tretine už bolo skóre 0:6, no hlad domácich po prvom tohtosezónnom góle neutíchal, a tak to vyezralo aj na ihrisku. Chcenie tam bolo, no nie a nie to tam padnúť. Taký je šport. Stupavčanom sa ešte podarilo 4-krát prekonať Jukla, a tak sa skóre na svetelnej tabuli zastavilo na číslach 0 a 10. Chlapcov však treba pochváliť, za pekný výkon a prístup k zápasu. 

 

Štatistiky zápasu:

 

ŠK Lido Bratislava - 1. SC Malacky 1:11

Druhý zápas na programe bol už ale z iného súdka, ako ten prvý. Uponáhľaná rozcvička a taktické pokyny zanechali na chalanoch stopu, ktorá sa s nimi tiahla celý zápas. Nesústredenosť a klesajúca morálka na lavičke sa podpísali na nepresvedčivom výkone, v ktorom sa až na jeden gól Viktora Vnuka hľadajú pozitíva len ťažko. Skóre 1:11 hovorí za všetko, a preto sa chlapci museli čo najrýchlejšie otriasť zo smutného zápasu a pripraviť sa na kľúčový zápas s Modrou.

 

Štatistiky zápasu:

 

ŠK Lido Bratislava - FBC BlueBerries Modra 14:0

Po menších zmenách v zostave a taktike, ktoré pozmenil lodivod Fridrich Egyenes nastúpili chlapci na posledný zápas trošku unavení, ale v psychickej pohode. Od úvodného buly bolo jasné, kto je na ihrisku pánom. Po jasnom pokyne "tlačiť a strieľať" Modrania dostali lístok na Liďácky kolotoč, z ktorého už do záverečného hvizdu nevystúpili. Za prvú tretinu vsietili chlapci 7 gólov a už sa začali 100%-ne riadiť heslom "hráme pre zábavu". 

V druhej tretine sa gólostroj mladých Liďákov trošku zastavil, keď jediný gól v tretine dal Peťo Šimon

Do tretej tretiny sa ale zase vrátili chlapci s chuťou na góly a Hečko, Kúšik, Šulla, Matula a Grigeľ potiahli "červených" až na magické číslo 14 vstrelených gólov. Pod víťazstvo sa podpísal svojim spoľahlivým výkon Peter Jukl, ktorý aj keď nebol v takom tempe, dokázal eliminovať všetky strely Modranov.

 

Štatistiky zápasu:

 

Vyjadrenia trénerov:

Fridrich Egyenes:

"Chlapci sa snažili a som rád, že si každý z nás naše domáce prostredie užil a odchádzal z haly s úsmevom."
Pavol Veninger:

"Som rád, že chalani prvé zápasy zvládli tak ako zvládli. Musím ich pochváliť za prístup k zápasom a nasadenie s akým do nich šli. Veľa chlapcov hralo vôbec prvý zápas a niektorí sa blysli vo veľmi dobrom svetle. Tiež ma teší brankár Peťo, že dokázal podržať tím, keď bolo treba. Mrzí ma len, že som nevidel prvé body, lebo som musel ísť pískať! Verím však, že zajtra už prídu ďalšie =)"

Transparentný účet


SK24 0900 0000 0051 2971 0129

 

PARTNERI

 
 

 

Kontakt

Športový klub LIDO Stachanovská 36
821 05 Bratislava
č. účtu: 2929848026/1100
banka: Tatra banka, a. s.
IBAN: SK02 1100 0000 0029 2984 8026
lido@lido.sk