Posledné dve kolá MEX bez výhry

24.01.2020 12:59

TJ A – FbO Nižná – ŠK Lido Prírodovedec 12:6 (3:3, 5:2, 4:1)

Kanadské body: Vnuk 0+3, Gálet 2+0, Dida 1+1, Bačinský 1+0, Ringer 1+0, Pollák 1+0, Slezák 0+1, Vico 0+1

Strely: 28:25

Vylúčenia: 4:4

 

            V Nižnej sme nastúpili  v netradičný deň – v piatok a rovnako netradičný čas – 12:00. Takže išlo, ako radi v tíme hovoríme, o tzv. ranný zápas. Netradičné bolo aj publikum tohto zápasu, čo bol aj dôvod prečo sa zápas hral v piatok. Nižná zorganizovala tzv. školský zápas, na ktorý prišlo viac ako 200 detí z oravských škôl. Výborný nápad, takže sme radi súhlasili s učasťou a vyšli pri organizácii v ústrety.

            Začalo sa v búrlivej atmosfére vo veľkom tempe. Spočiatku mali navrch domáci, ktorí svoje úsilie korunovali úvodnými gólmi, pričom prvý z nich spustil plyšákový dážď. Liďáci sa nevzdávali aj keď mali dvojgólové manko a do kabín sa išlo sa stavu 3:3. Druhá tretina bola ako zo zlého sna, veľa invididuálnych chýb a veľa brejkov Nižnej, čo rezultovalo do piatich gólov v sieti Lida. Mravenečníci kontrovali iba v presilovkách o dvoch resp. o jedného hráča, ktoré expresne využili na dva góly. Do tretej tretiny išli Liďáci zvrátiť výsledok, ale bola to Nižná, ktorá do otvorenej obrany dávala góly. Celý zápas sa hralo vo vysokom tempe a s množstvom súbojov, k čomu dopomáhal aj malý rozmer ihriska. Pre Lido nevydarený zápas, ale vyzdvihneme aspoň jedno pozitívum a to bol prvý extraligový štart pre dvoch juniorov – Mareka Kalivodu a Adama Halása.

 

FBC A4ka Mikuláš Prešov -  ŠK Lido Prírodovedec            8:7 (0:2, 2:2, 5:3, 1:0)

Kanadské body: Dida 2+0, Ringer 2+0, Slezák 1+1, Vico 0+2, Günther 1+0, Vnuk 1+0, Bačinský 0+1, Kalivoda 0+1, Maňkoš 0+1

Strely – 44:22

Vylúčenia – 0:5

 

              Na východe to býva ťažké a tentokrát nenastala žiadna výnimka. Prvá tretina bola v réžii Liďákov, keď sa Prešovčania dostali do zakončenia len dvakrát. Bratislavčania boli viac na lopte a aj keď domáci dobre bránili, tak sa podarilo Lidu dostať do vedenia o dva góly, keď sa presadil dvakrát Dida. Pri druhom góle si pripísal prvý extraligový bod junior Marek Kalivoda (eeeej!).

              Za stavu 0:2 v druhej tretine sa však začalo viac pískať na čo doplatil už po vyše 100 sekundách Slezák, keď hasil šancu Komínka. Prešovská presilovka, klasicky smrteľná, skresala vedenie na polovicu. V polovici zápasu sa zaskvel individuálnou akciou Vnuk a dal na 3:1 v náš prospech. Chvíľu na to však prišlo opäť vylúčenie a tesne po jeho konci domáci znížili na 2:3. Za necelú minútu odpovedal náš najlepší strelec, pôvodom Koňár, srdcom Bratislavčan, Matúš Ringer – 2:4. V závere tretiny sa opäť diali veeeeci a Lido išlo do troch. Nápor v posledných sekundách však VeningerPaulikovičom, Vnukom Ringerom ustáli, v mokrým triku.

              To čo sme však vydržali na konci druhej sa nepodarilo udržať na začiatku tretej, našťastie gól padol tesne po ukončení jedného trestu, takže Liďáci už hrali piati. Pár sekúnd na to už bolo 4:4. Od polovice tretiny začala gólová doťahovačka, Prešov viedol 5:4 zaslúhou Boryho, vyrovnal Slezák.  Adamov dal na 6:5, Ringer vyrovnal. Günther dal na 6:7, no v klasickom čase prišla obligátna dvoječka a po Leškovej nahrávke sa lopta po niekoľkých odrazoch dostala až do brány.

              Nasledovalo predĺženie a šťastena si z nás vystrelila v zápase poslednýkrát, keď Marek Dida dobiehal loptu na polovici, preskočilo mu koleno tak, že 3m k lopte už nedokázal dobehnúť, Komínek sa jej teda ujal a brejk 2 na 1 zakončoval gólom Maňkoš, bohužiaľ nie ten náš. Mladší z bratov Maňkošovcov dal svoj prvý gól v extralige a obral tak svojho brata aj s ostatnými Liďákmi o bonusový bod.


Autori: Daniel Dobrovodský / Pavol Veninger