Pohoďáci z kúpaliska upokojili prudké vetry

12.02.2013 16:13

 

VŠK FTVŠ HURIKÁN BRATISLAVA vs. ŠK LIDO BRATISLAVA 2:4 (1:3, 0:1, 1:0)

 

Naši starší žiaci, z ktorých viac ako 50% bolo vlastne mladších žiakov, nastúpili do zápasu v plnom sústredení. Prvé minúty boli z pohľadu strategického jasné: „Uvidíme čo dokážu, a potom niečo vymyslíme.“ No skôr ako trénerská dvojica stihla niečo užitočné vymyslieť, vymysleli to hráči na ploche a do šance sa dostal kapitán Ľuboš Hečko v piatej minúte a vsietil otvárací gól. No o 3 minúty neskôr sa podarilo domácim vyrovnať zápas z pohľadu skóre. Chlapci dostali pokyn hrať to s pokojom, rozvahou, mnohými nahrávkami a strieľaním z tzv. tutoviek. V 11. minúte bernolákovský hviezdny útok v zložení Viktor Šulla a Peter Šimon zakončil akciu gólom, ktorý vsietil druhý menovaný po vyrazenej strele prvého menovaného. Tretí z bernolákovského tria, obranca Filip Sekerka, chcel tiež zabodovať, a tak posunul loptu nášmu kapitánovi so slovami: „Daj gól, chcem Áčko.“ Hečko ho poslúchol na slovo a zvýšil na 3:1. Týmto skóre sa tretina uzavrela.

 

Vyjadrenie kapitána Hečka o prvej tretine: „1. tretina bola zaujímavá preto, že sme museli šetriť sily na záverečnú tretinu. Viackrát nás podržal brankár Peter Jukl viacerými dobrými zákrokmi ako napr. keď som urobil chybu v obrane a on to vychytal. Mali sme aj viacero šancí, ktoré sme nevyužili. Najkrajšia bola akcia ktorú začal Filip Sekerka, keď mi prihral zpoza našej brány ja som zaútočil a prihral ju Viktorovi Šulovi, ktorý vystrelil na bránu a od brankára s lopta odrazila k Petrovi Šimonovi, ktorý ju dorazil za chrbát brankára."
Druhú tretinu sme začali veľmi dobre, keď sme už v 6. minúte zvýšili na 4:1. Túto akciu nejeden literárny kritik ohodnotil ako najlepšiu akciu celého dňa. Viktor Šulla túto akciu dokončil rozhýbaním vnútornej siete brány po tom ako mu nahral Viktor Preiner. Príkazy z lavičky zneli: „UDRŽME TO CHLAPCI!“ Chlapci hrali zvyšok tretiny veľmi zodpovedne a dohrali ju za stavu 4:1. Medzi tretinami, žiadne nové stratégie nepadali. 

3. tretina sa dala nazvať samostatnou kapitolou, ktorej nádejný umelec Hečko dal názov: „Veľké nabádanie trénerov, aby sme udržali výsledok.“ A tak sa teda nechal vylúčiť v 8. minúte, no ešte skôr znížili domáci na rozdiel dvoch gólov (4:2). Do konca tretiny sme vybrali ešte jeden Time-out, vybojovali trestné strieľanie, ktoré famózny vymiešavač Viktor „Šulino“ Šulla nepremenil, lebo sa zachoval ako správny Liďák – netrafil prázdnu bránu, pri tom ako sa pýtal brankára kam chce aby mu to strelil. Chlapci posledné dve minúty držali loptu ďaleko od brány Petra Jukla, ktorý zaútočil na najlepšie percentuálne výsledky brankára (92.3%), a dohrali zápas krásnym výsledkom.

 

TJ Sokol Gajary - ŠK Lido Bratislava 5:0 (0:0, 1:0, 4:0)

Na záver ešte dodáme výsledok zo zápasu s Gajarmi. Prvú tretinu hrali chlapci ukážkovo (0:0). No hneď na začiatku druhej tretiny sa betón akosi popukal a prehrávali sme 1:0, no tretina bola exelentne dokončená za stavu nezmeneného. V poslednej tretine chlapcom došli sily (niektorým aj hokejky) a inkasovali sme ešte 4 góly. Konečný výsledok 5:0.

 

Autor: Fridrich Egyenes

 

Maródkou a lyžiarskymi zdecimovaní žiaci teda uchmatli aspoň dva body z kola organizovaného v ŠH FTVŠ UK. Chlapci tam znovu nechali všetko a hrali ako najlepšie vedie. Treba hlavne oceniť prístup mladších žiakov Matúša Roháľa a Viktora Preinera, ktorí boli na zápas pozvaní ani nie 11 hodín pred jeho začiatkom a neváhali ani minútu! Zachránili tak spoluhráčov a spolu s nimi sa aj náležite odvďačili trénerom.