Po víkende smutná bilancia, stav série 2:0

13.03.2011 17:33

Liďáci vycestovali do Košíc, kde ich v prvom kole play off čakali dva duely proti ATU Košice. Tabuľkové predpoklady malo ATU lepšie, keď v základnej časti skončilo na druhej priečke. Lido do Košíc ale necestovalo len na výlet, a chcelo si do Bratislavy priniesť aspoň jeden skalp košičanov.  

V prvom zápase tejto play off série udrelo ako prvé práve Lido, aj keď domáci dokázali do konca tretiny vyrovnať na 1:1. Druhá tretina patrila jasne Liďákom, ktorí si vytvárali šance, a mali z hry oveľa viac ako domáci. ATU ale v druhej tretine dokázalo streliť dva góly rovanko ako Lido, a tak bolo skóre po dvoch tretinách opäť vyrované 3:3. O osude celého zápasu rozhodla až posledná tretina. Hostia ju fyzicky nezvládli, zatiaľ čo domáci pridali ešte 6 gólov. Aj keď Lido potrápilo favorizované ATU na víťazstvo to nestačilo. 

ATU Košice - ŠK Lido Prírodovedec 9:4

Liďáci tak po prvom play off dueli prehrávali 1:0 na sériu. V druhom zápase tak chcelo Lido odčiniť túto prehru, a vyrovnať stav série na 1:1. Výhodu domáceho prostredia chcelo ale využiť aj ATU, ktoré by po víťazstve viedlo už 2:0. Lidu nevyšiel ale ani druhý zápas. Domáci už v prvej tretine nadelili Lidu pol tucet gólov. Za Lido sa dokázal štyrikrát presadiť len Vasilenko, ale to na víťazstvo nestačilo. ATU ešte pridalo ďalších 5 gólov, a tak sa zápas skončil druhým víťazstvom ATU v tejto série, 11:4. Liďáci si tak do Bratislavy neodniesli ani jeden skapl súpera, a sú veľmi blízko k vypadnutiu v play off. Dúfajme, že ešte nepovedali posledné slovo, a o týždeň na domácej pôjde zdramatizujú túto sériu.

ATU Košice - ŠK Lido Prírodovedec 11:4

Stav série: 2:0