Po roku začiatok v Tvrdošíne o trošku úspešnejší

16.09.2013 11:56

 

Na prvé dvojkolo vycestoval náš "A" tím po roku opäť na Oravu do Tvrdošína, kde organizovala kolo Nižná. Tento rok sme sa vyhli zápasu s domácimi, ale čakali nás zápasy s nováčikom z Trnavy a so Žilinou "B".

 

ŠK LIDO Prírodovedec - FBC 11 Trnava 3:3 (2:1, 1:1, 0:1)

Kanadské body: Vasilenko 1+1, Kazimír 1+0, Trenčan 1+0, Günther 0+1, Holíček 0+1

Strely na bránu: 22:31

Prvý zápas nás čakal už o 10:00, čiže Liďáci si museli trošku privstať, aby už pred šiestou odchádzali. Do úvodného zápasu vstúpili Liďáci správnou nohou, keď sa po pár sekundách hry presadil svojím prvým gólom za A-čko Jakub Trenčan. Chvíľu na to sa nám podarilo opäť skórovať zásluhou Kazimíra. Strelecká aktivita z našej strany pokračovala aj naďalej, ale strelecké pokusy už končili iba na brankárovi hostí. Asi v polovici tretiny Trnava znížila na rozdiel jedného gólu, keď sa po dorážke presadili z tesnej blízkosti brány. Jakub Trenčan si tiež pripísal aj prvý dvojminútový trest za ukážkovú hlavičku, za ktorú by sa nemuseli hanbiť ani naši futbalisti, no tento priestupok ostal nepotrestaný. Do konca tretiny boli šance na oboch stranách, no bez gólu.

Druhá tretina sa niesla v podobnom duchu ako tá prvá, no tentokrát mala z hry viac Trnava. V 36-tej minúte bol vylúčený Golan, no paradoxne boli Liďáci tí, ktorí skórovali. Po rýchlom protiútoku si Vasilenko s Güntherom rozobrali formáciu Trnavy a prvý menovaný vsietil do poloodkrytej brány - 3:1. Chlapcom v červenom sa podarilo držať skóre až do 38-ej minúty, keď Duran pekne prenikol medzi našich obrancov a spolu s ďalším hráčom Trnavy bez väčších problémov zakončili únik 2 na 0. Do konca tretiny sa až na pár tvrdších súbojov a niekoľkých šancí nič zásadné neudialo, tak sa šlo do šatní za stavu 3:2.

Do poslednej periódy sme vstupovali s vedomím, že Trnava si takýto zápas len tak ľahko pustiť nenechá, a tak sa útok na čele Güntherom snažil streliť upokojúji gól, ale brankár Trnavy bol jasne proti a do konca zápasu za svoj chrbát už nepustil ani jednu strelu. Naopak čo sa nepodarilo našim hráčom za 10 minút obliehania súperovej bránky, tak sa podarilo Trnavčanom. Po našej chybe za vlastnou bránou veľa nešpekulovali a opäť dávali gól do prázdnej brány a razom sa začínalo od nuly. S pribúdajúcim časom sa zvyšovala aj nervozita, ktorú sme si odniesli poväčšine my, keď po zbytočných vylúčeniach išli na trestnú lavicu Vasilenko a Kazimír, no našťastie sa Trnave nepodarilo skórovať, a tak sa po nervóznom konci zápasu body delili. 


Potešilo: vstup do zápasu, iba tri inkasované góly

Sklamalo: nezvládnutý záver zápasu, bezgólový návrat strateného syna Yodu Pinčla =)

 

Štatistiky zápasu:

 

ŠK LIDO Prírodovedec - FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina "B" 9:7 (5:1, 3:3, 1:3)

Kanadské body:  Holíček 3+0, Štrbáň 2+0, Kazimír 1+2, Günther 2+0, Vasilenko 1+1, Golan 0+2, Mosný 0+1, Lapoš 0+1

Strely na bránu: 28:28

Po celodennom čakaní v mrazničke prišiel s riadnym meškaním konečne zápas so Žilinou. Začiatok bol opäť ako z ríše snov, keď to za pár minút bolo 2:0 po góloch Vasilenka a Günthera. Žiline sa podarilo odpovedať jedným gólom, ale keď Holíček strelil hetrik, do konca tretiny už boli Žilinčania bezzubí a všetky ich prípadné šance končili na brankárovi Dobrovodskom.

Po prvej prestávke sme pokračovali v nastolenom trende a zvyšovali sme náskok až na 8:3, keď sa postupne presadili Günther, a dvakrát Štrbáň. Potom sa však muži zo Žiliny vzchopili a pomaly začali tlačiť. Do konca tretiny sa im podarilo znížiť na 4:8 z ich pohľadu a do poslednej tretiny išli s jasným cieľom. 

V tretej tretine sa šťastie od nás odklonilo a pokračovalo ukrajovaním z nášho koláča. Góly sa dostávali najmä v oslabeniach, keď sa zblokovanie hokejky išiel na trestnú lavicu Štrbáň - 8:5. Neskôr, teplotami zmáhaný kapitán Günther bol po vyše roku vylúčený za sekanie a ani si nestihol poriadne sadnúť a už sa mohol pobrať naspäť 8:6. Vtedy už "kobylky" cítili svoju šancu, a keď sa im podarilo 5 minút do konca znížiť na 8:7, tak už nejednému Liďákovi prebehol pred očami scenár, ktorý sme už toľkokrát zažili. Našťastie minútu a pol pred koncom sa presadili stelesnené skúsenosti a veterán Kazimír usmernil Golanov tridsaťmetrový lob z voleja za Sakov chrbát a bolo vymaľované. Konečný výsledok 9:7 sa teda zrodil po typickej dráme Bratislavčanov v červenom. 

 

Potešilo: rýchle urobenie vysokého náskoku, efektivita streľby, hetrik Holíčka

Sklamalo: stratenie šesťgólového vedenia, veľa vylúčení

 

Štatistiky zápasu:

 

Po prvom dvojkole teda patrí Liďákom v tabuľke štvrtá priečka. Na prvých troch so ziskom štyroch bodov Nižná, Púchov a Partizánske. O dva týždne nás čaká domáce kolo proti Snipers a Partizánskemu, čiže tešíme sa davy fanúšikov, čo budú na tribúnach =)

 

autor: Pavol Veninger