Po dlhých mesiacoch v zápasovom dianí!

14.08.2020 13:29

EXEL Snipers Bratislava 6:6 ŠK Lido Prírodovedec

Góly Lida: Ondrejmiška 4, Futák, Roľko

    Vo štvrtok večer sa naše extraligové Áčko stretlo v prvom prípravnom zápase sezóny s mestským rivalom zo Snipers. Do haly Elán zavítala na prípravný zápas pomerne slušná návšteva, pod čo sa zrejme podpísala viac ako 5-mesačná absencia súťažného florbalu.

    V oboch tímoch sa skúšali noví a mladí hráči, ktorí dostali šancu sa ukázať. Liďáci postavili jednu čisto juniorskú päťku a v ostatných sa predstavil mix overených hráčov, mladíkov, ktorí už pričuchli k MEX a taktiež možné posily, ktoré s tímom trénujú v príprave pred sezónou. Po vleklých zdravotných problémoch sme radi videli hráčov ako je Ondrej GažíkRichard Lelák späť v zápasovom nasadení, či bývalého trénera Rolanda Blusku v prvej zápasovej skúške za Lido.

    Zápas sa začal vo vysokom tempe v znamení aktivity Snipers, ktorí prevahu využili na prvý gól. Pohotoví „mravenečníci“, však odpovedali pomerne skoro. Keďže to bol prvý zápas v sezóne, niesol sa v duchu mnohých nepresností, ale to diváci určite prepáčili, keďže na hráčoch bola vidno veľká chuť a nasadenie. Čakanie na góly však netrvalo dlho.

    Snipers išli opäť do vedenia 2:1 po peknej akcii a strele do prázdnej brány. Lido odpovedalo zásluhou Futáka, ktorého našiel milimetrovou strieľanou prihrávkou na zadnú tyč Kalivoda – 2:2. Onedlho trafil výstavný vinkel a prvý gól v drese Lida, tretí najproduktívnejší hráč predčasne ukončeného prvoligového play-off, Peter Ondrejmiška a Lido išlo do vedenia. Následne šnúrou gólov otočili Snipers na 3:5. Po ďalšom góle Ondrejmišku Lido znížilo, ale Snipers pridali ďalší gól.
V záverečnej desaťminútovke tretej tretiny Lido pridalo a odmenou bol už štvrtý gól Ondrejmišku. Tentokrát sa presadil v presilovke delovkou pod brvno po strele z prvej. Na záverečných 6:6 stanovil junior Viktor Roľko, keď sa po individuálnej akcii obtočil okolo obrancu Snipers a trafil výstavne do šibenice.

    Keďže po konci dohodnutého hracieho času ostávalo málo priestoru na nájazdy, tímy sa dohodli na predĺžení hranom dovtedy, kým správca nevypne svetlá. V niekoľko minútovom nadstavenom čase mal šancu rozhodnúť ďalší junior Fatul, ale zblízka trafil len bočnú konštrukciu. Tímy sa teda rozišli zmierlivou remízou.

    Zápas poslúžil presne na to, čo mal. Keďže Lido postavilo mladý výber s prevahou ročníkov 2000-2003 doplnených o niekoľko skúsených harcovníkov. Zápas bol hlavne o testovaní hráčov. Trénerský zbor videl v akcii mnoho hráčov mladších ročníkov a ukázal, na čo sa ešte treba zamerať v príprave na sezónu, ktorá pokračuje v plnom prúde.

 

    v sobotu o 16:30 sa Liďáci predstavia na Dome Športu v ďalšom prípravnom zápase proti Capitol Floorball Teamu. V tomto zápase dostane šancu zase iná skupina hráčov ukázať sa v boji o miesto v extraligovom kádri. Budeme radi, keď našich chlapcov prídete podporiť.

 

Zostava Lida: Mészáros – Bluska, Ďurečko, Fatul, Futák, Gažík, Gondáš, Halás, Kalivoda, Lacko, Lelák, Maňkoš, Ondrejmiška, Pavlikovský, Petrík, Roľko, Varga

 

Autor: Daniel Dobrovodský