Open Game v Brne 2013 aj s našimi hráčmi

13.07.2013 11:55

Turnaja v Open Game v Brne sa zúčastnila aj trojica hráčov našej mladej krvi. Dvaja členovia "Bernolákovskej päťky" Filip Sekerka a Viktor Šulla a opora žiakov, brankár Peťo Jukl. Na turnaj ich vzal otec Viktora Šullu, Branislav Šulla. Nastúpili za Florbal Bernolakovo Team a zmerali si sily s rovesníkmi nielen zo Slovenska, ale aj z Česka. 

Štvrtok 20.6.2013 - Hala VUT 


Zápas proti Hattrick Brno (4. najlepší tím južnej Moravy)    0:5


Pre niektorých zúčastnených to bol vôbec prvý súťažný florbalový zápas, ktorý kedy hrali. Prvý polčas sme prehrali 0:1 nešťastným gólom v závere polčasu. V druhom polčase sa prejavila únava zo zápasu (my sme hrali 6+1 a domáce Brno na 3 kompletné päťky), a tak sme dostali ďalšie góly. V závere sme prestriedali pozície hráčov, aby si každý vyskúšal aj iný post.


Zápas proti Tatran Střešovice (víťaz celého turnaja a najslávnejší florbalový tím v Česku)    1:10    

 

Nastúpili sme proti najúspešnejšiemu florbalovému tímu v Čechách, ktorý nakoniec celý turnaj vyhral. Napriek tomu sa nám podrailo uhrať prijateľný výsledok a gól Viktora Šullu je mimoriadne cenný. Tatran veľa gólov na turnaji nedostal. 
 


Piatok 21.6.2013 - hala Ministerstva Obrany


Zápas proti FBC Lipník (3. najlepší tím strednej Moravy) 3:7

 

Výborný výkon z našej strany hlavne v prvom polčase, keď nám stačili sily. Polčas skončil 2:2 a v závere sme mali niekoľko veľkých šancí na vstrelenie ďalšieho gólu. V druhom polčase sa opäť prejavil nižší počet hráčov a súper (ktorý hral na dve päťky) zvrátil zápas vo svojej prospech. 

V zápase sa v našom drese blysli Maťo Jakubovič, ktorý strelil hetrik ako aj Andrej Michelík, ktorý na všetky góly nahrával!


Zápas proti Wizards Praha (účastník najvyššej stredočeskej florbalovej súťaže) 0:7

 

V tomto zápase sa prejavila únava z celého turnaja a ako aj drobné zranenia niektorých hráčov, čo nám prakticky znemožnilo striedať od polovice prvého polčasu. Napriek tomu sme v polčase prehrávali iba 0:2.
 


Sobota 22.6.2013

 

Na zápas playoff proti Košiciam sme už nenastúpili, pretože nám klesol počet hráčov na 5. Prehrali sme kontumačne 0:5

Ešte raz veľká vďaka za predvedené výkony hráčom:

Filip Sekerka, Andrej Michelík, Maťo Jakubovič, Peter Jukl, Viktor Šulla (zúčastnili sa všetkých zápasov), Jakub Liba a Jakub Môcik (účasť vo štvrtok) a Marek Jakubovič a Dominik Smihla (účasť v piatok).


Verím, že pre všetkých zčastnených bola účasť na tomto najväčšom florbalovom turnaji v strednej Európe (viac ako 1 500 hráčov) pekným zážitkom. 

 

Autor: Branislav Šulla