Ohliadnutie za prvou polovicou sezóny A-tímu

04.01.2014 20:00

 

Veru tak, ako názov napovedá, Áčko v M1 odohralo už 12 zápasov, čo je presne polovica zápasov celej sezóny. Ohliadnime sa krátko za týmito zápasmi a skúsme predpovedať druhú polovicu sezóny. Prejdime si zápasy proti jednotlivým tímom tak ako sú priebežne v tabuľke. 

 

1. miesto - FBC Grasshoppers AC UNIZA "B"

1 výhra, 1 prehra

S lídrom tabuľky sme odohrali oba vzájomné zápasy so striedavou úspešnosťou. Najprv výhra v Tvrdošíne 9:7, neskôr v Žiline prehra 9:14. Keďže sa jedná o momentálne najlepší tím tabuľky a veľmi silného a nepríjemného súpera, 2 body tešia, navyše sme zatiaľ jedinýb tím, ktorý dokázal mladé kobylky poraziť. Teší aj to, že s týmto súperom sa už nestretneme.

 

2. miesto - TJA - FbO Nižná

1 výhra, 1 prehra

Asi najvážnejší adept na postup do extraligy - Nižná, nás v prvom zápase na svojej palubovke sfúkla 13:4, v odvete v Štúrák aréne sme im však odplatili prehru síce tesnou, no o to radostnejšou výhrou 9:8. Pamätný kolektívny výkon a pozápasová oslava teší snáď ešte viac ako 2 body. Tak ako minulý rok, aj tento sme dokázali s týmto veľmi kvalitným tímom vyhrať aspoň jeden zápas. Takisto ako so Žilinou, aj s Nižnou sa už stretneme jedine na tribúne.

 

3. miesto - FBK Púchov

1 výhra, 1 prehra

Domácu viac menej pohodlnú výhru 9:7 nasledovalo hneď v ďalšom kole obrovské trápenie a prehra 6:8.  Dva body sú realitou, druhý nepodarený zápas však stále mrzí.

 

4. miesto - ŠK Lido Prírodovedec

Na štvrtom mieste sme my, a to Vám poviem, to je niekedy ťažší súper ako všetci ostatní dokopy!

 

5. miesto - FBC Snipers Bratislava

1 výhra

S týmto súperom sme odohrali len jeden zápas a tiež je pamätný. Po tom, čo to dlho vyzeralo na smutnú prehru, nastal obrovský obrat a výhra 11:9. Súper je to naozaj ťažký, po nevydarenom začiatku a pokazených tretích tretinách sa spamätáva a postupne prišli na rad výhry. Do zápasu s nami vstúpi sebavedomý súper s veľkou motiváciou odplatiť prehru a zápas bude určite plný emócií.  

 

6. miesto - FBC 11 Trnava

1 remíza

So súperom sme sa stretli hneď v pvom zápase ročníka, remíza 3:3 nás nepotešila, nakoľko sme ten zápas mohli kľudne vyhrať. Ale vlastne aj Trnava, takže asi to mrzí aj ich. Súper hrá ako na hojdačke, výhry striedajú prehry a uvidíme ako sa s nimi popasujeme v druhom meraní síl. 

 

7. miesto - FBK Harvard Partizánske

2 výhry

S bývalým extraligistom sme už odohrali obe stretnutia, čakali sme možno ťažšie zápasy, výhry 6:4 a 8:6 neboli úplne presvedčivé, no 4 body sú naše. 

 

8. miesto - ŠK 1.FBC Trenčín "B"

so súperom sme ešte nehrali

Prekvapivo na nízkom mieste tabuľke sa ocitol mnohonásobný víťaz tejto súťaže. Ešte sme s ním síce nehrali, ale jedno je isté, proti nám sa ako vždy predstaví v plnej sile. Navyše s ním hráme na jeho palubovke. Odvaha a chuť pokoriť tohto súpera nám však nikdy nechýbala, ako v extralige tak ani v M1. 

 

9. miesto - VŠK FTVŠ UK Bratislava "B"

1 výhra

Výhra 6:4 patrila medzi tie najťažšie a najviac natrápené. V druhom zápase sa pokúsime rezervu Hurikánu zdolať aj druhýkrát. 

 

10. miesto - DTF team Detva Joxers

so súperom sme ešte nehrali

Tím z Detvy ukázal vo viacerých zápasoch, že dokáže potrápiť aj najlepšie mužstvá tabuľky. Hrá húževnato a do tela, čo neveští nič dobré, ale skúsime ho zdolať skúsenosťami a florbalovými ťahmi. Druhý zápas hráme v úplne poslednom kole a navyše u súpera doma, možno tento zápas rozhodne o celej sezóne.

 

11. miesto - Žltý Sneh Košice

1 výhra

Výhra 8:4 nebola zďaleka taká jasná, ako vyzerá. V druhom zápase v Modre v predposlednom dvojkole budeme musieť zlepšiť výkon z prvého zápasu a pripísať si dôležité 2 body.

 

12. miesto - FPS N-Sport Banská Bystrica

so súperom sme ešte nehrali

Podobný súper ako Detva, nepríjemný, odohral viacero dobrých zápasov, dokázal remizovať s Trnavou či Púchovom, môže potrápiť i nás. Ak však chceme pomýšľať na extraligu, musíme ho dvakrát zdolať.

 

13. miesto - FBC BlueBerries Modra

so súperom sme ešte nehrali

Súper zatiaľ s jedinou výhrou nad Košicami uzatvára tabuľku M1. Vo svojom kádri však má pár šikovných hráčov, avšak tak isto ak chceme postúpiť vyššie, treba ho bez okolkov zdolať. S týmto súperom odohráme úplne posledný zápas sezóny. Verme, že úspešne a po jeho skončení budeme oslavovať nielen výhru.

 

RESUMÉ

Hoci sme s najlepšími tímami odohrali už väčšinu zápasov, najťažsie boje budú vždy s papierovými outsidermi, proti ktorým sa nám často hrá oveľa horšie. Len si spomeňme na minulú sezónu, kde sme pohoreli práve so slabšími súpermi a sami sme sa pripravili o postup či baráž. Nečaká nás nič ľahké, no máme pred sebou ešte dosť času na prípravu. A ako to všetko dopadne? To nik nevie, no jedno je isté. Ak budeme hrať ako jeden tím a dáme do toho všetko a najmä srdce, môžeme poraziť kohokoľvek. Verme, že sa nám to podarí. 

Together we stand, divided we fall

 

JH