Odštartovala už aj juniorská súťaž

29.10.2012 11:26

 

VŠK FTVŠ UK Hurikán Bratislava - ŠK LIDO Bratislava 5:3 (1:1, 2:0, 2:2)

Kanadské body: Berník 1+1, Paál 1+0, Novotný 1+0, Berdis 0+1, Veninger 0+1

Strely na bránu: 26:19

Diváci: 10

 

Cez víkend odštartovala regionálna súťaž juniorov vo florbale, v ktorej sa už tradične predstavuje aj juniorské družstvo ŠK LIDO. Naši juniori si v nedeľu o 8:00 ráno zmerali sily s rovesníkmi z vysokoškolského klubu FTVŠ Hurikán. Lido nastúpilo v oklieštenej zostave bez Čulíka, Žúbora a Vnuka, pričom nastúpili aj zranení hráči - Ján Novotný a na štandardné situácie aj Oliver Berdis.

 

Taktika vzhľadom na počet a zdravotný stav prítomných hráčov bola od začiatku zápasu jasná - betónovať a kúskovať hru, čo chlapcom vychádzalo veľmi dobre. Súpera vôbec nepustili do tempa a nebyť nešťastného gólu počas vlastnej presilovky, v ktorej hneď pohotový Jakub Berník pri dorážke zo štandardnej situácie odpovedal vyrovnávajúcim gólom, tak by sme odchádzali do šatne vo vedení. V druhej tretine sa podarilo hráčom hurikánu zvýšiť najskôr na 2:1 a neskôr počas vylúčenia Daniela Dzurányiho za vzdialenosť až na 3:1. Do tretej tretiny naši chlapci nastúpili s tým, že ešte nie je nič stratené. Lido pootvorilo hru, avšak efekt sa nedostavil, bol skôr opačný. V piatej minúte sa podarilo dvomi gólmi v priebehu 10 sekúnd odskočiť hráčom z FTVŠ až na 5:1. Našim chlapcom sa v druhej polovici tretej tretiny gólmi Petra Paála a Jána Novotného podarilo dotiahnuť ešte na 5:3, avšak aj napriek vytvoreným šanciam sa skóre už neskôr nemenilo. Aj napriek prehre družstvo juniorov predviedlo takticky vyspelý výkon a kvalitného súpera herne potrápilo.

 

 

Vyjadrenie trénera:

Filip Gilányi:

"V úvodnom zápase sezóny musím s pokorou priznať, že som nečakal žiadne veľké prekvapenie. Chlapci ešte vôbec nie sú zohratí, družstvo sa teprve nanovo modeluje a taktiež je poznačené maródkami viacerých hráčov, resp. dlhodobejšou absenciou niektorých z nich. A práve preto som spokojný s predvedeným výkonom. Od začiatku bolo jasné, že nemáme na to, aby sme so súperom hrali otvorenú partiu, tak sme sa vybrali cestou taktickej hry, snažili sme sa uspať súpera, nepustiť ho do tlaku a čakali sme na svoje šance. To sa nám v podstate celý zápas aj darilo. Avšak nešťastné vylúčenie Dzurányiho za vzdialenosť a dva rýchle góly v tretej tretine zrušili naše šance na body. Aj napriek tomu, že sme nebodovali, predvedený výkon hráčov považujem za úspech, ktorý napovedá, že táto sezóna môže byť pre našich juniorov zaujímavá. Teším sa na ďalšie zápasy, do ktorých už dúfam nastúpime v početnejšej zostave a bez zranení."
 

Transparentný účet


SK24 0900 0000 0051 2971 0129

 

PARTNERI

 
 

 

Kontakt

Športový klub LIDO Stachanovská 36
821 05 Bratislava
č. účtu: 2929848026/1100
banka: Tatra banka, a. s.
IBAN: SK02 1100 0000 0029 2984 8026
lido@lido.sk