Na domácej palubovke konečne 4 body!

21.10.2012 15:05

 

Na starom známom mieste, kde sa každý Liďák cíti doma, sa dnes odohralo 3. kolo MI, kde sa pred vlastnými divákmi predstavil aj náš A-tím.


DFA Nitra - ŠK Lido Prírodovedec 5:6 (0:4, 1:1, 4:1)

Kanadské body: Kazimír 2+1, Günther 1+1, Chvála 0+2, Vasilenko 1+0, Letaši 1+0, Holíček 1+0, Golan 0+1, Štrbáň 0+1

Strely na bránu: 45:24

Diváci: 25


Dôležitý súboj s vážnym ašpirantom na postup do extraligy bol na programe o 10:00. Lido nastúpilo na zápas s troma päťkami (čo sa stalo asi prvý krát od play off 2011) a tomu sa prispôsobila aj taktika lodivoda Halienu - napádať a behať. V prvej tretine sa taktika osvedčila, keď po rýchlych góloch Holíčka a komplet prvého útoku (Vasilenko, Letaši, Gunther) Nitra zaostávala už o štyri góly a jej strelecké pokusy neprinášali želané ovocie.

Do druhej tretiny nastúpila Nitra s novým mužom v maske, ktorý dokázal eliminovať strelecké pokusy Liďákov a jediný kto ho prekonal bol vlastný spoluhráč, ale aj také góly sa rátajú. Autorstvo gólu bol nakoniec pripísané Kazimírovi. Nitranom sa podarilo akurát znížiť, keď Klosík využil chvíľkovú nepozornosť Veningera. Do tretej tretiny sa šlo teda za relatívne jasného stavu 1:5.

V tretej tretine sa ale dostavil "Liďácky syndróm" a vedenie sa začalo pomaly rúcať. Z jasných 1:5 bolo razom 4:5 a začala a dráma. Keď však Kazimír ďalekým projektilom prepálil nič netušiaceho brankára hostí, zaznamenal tak víťazný gól. Nitra sa pokúšala dobyť domácu bránu, ale keď sa im už aj zdalo, že sa to podarilo, rozhodcovia po dohode gól neuznali, a tak chlapcom spod Zobora padol hrebienok, ktorý ešte stihol pár sekúnd pred koncom trošku zdvihnúť Klosík, ktorého strelu nešťastne tečoval Michal Vrabec do vlastnej brány. Chlapci v červených dresoch ale koniec zápasu takticky zvládli na výbornú a mohli sa tak tešiť zo zaslúženého víťazstva!

V zápase sa pekne ukázali posily Andrej Mosný, už zdravý Palo Hronský, ale hlavne Jozef Letaši! Hlavnou mierou sa však pod víťazstvo Lida podpísal brankár Palo Veninger, ktorý v bráne doslova čaroval. Bez jeho fantastických zákrokov by Lido určite zostalo bez bodu. Napriek tomu však predviedli hráči zodpovedný a hlavne konečne tímový výkon, najmä v prvých dvoch tretinách.

 

autor: Palo Veninger (okrem posledných troch viet)

Štatistiky zápasu:

 

ŠK Lido Prírodovedec - Tsunami Záhorská Bystrica 8:6

Kanadské body: Kazimír 1+2, Štrbáň 1+2, Vasilenko 1+2, Letaši 2+0, Mosný 1+1,  Holíček 1+0, Golan 1+0

Strely na bránu: 35:34

Diváci: 20

 

V druhom zápase nastúpilo Lido proti nováčikovi zo Záhorskej Bystrice, obe mužstvá poznačila únava z predchádzajúcich zápasov a tempo zápasu bolo od začiatku vlažnejšie.

Hosťom od začiatku robil problémy Štúrák-floor a tak do vedenia išli domáci, keď sa dvakrát presadila nová posila Jožko Letaši. Hostia na čele s mladými puškami ročník '96 a podobne sa však nevzdávali a celý zápas sa držali na dostrel s domácim tímom. Tí akoby sa vždy uspokojili s jedno či dvojgólovým náskokom a nechávali hosťom vcelku dosť priestoru na zakončenie. Za domácich sa presadili ešte komplet druhý útok (Kazimír, Štrbáň, Holíček), premiérovým gólom za Lido Mosný, strelou od modrej Golan, ako aj Vasilenko, poisťujúcim 8. gólom. Brankár domácich Dobrovodský pustil za svoj chrbát 6 striel hostí, no napriek tomu získal svoje tretie víťazstvo z troch zápasov v bráne Lida.

Zo zápasu tešia najmä dôležité dva body a výkony niektorých hráčov. Veľmi cennou posilou sa ukazuje Jožko Letaši, výborne zahrali útočníci druhého útoku, Kazimír (v doch zápasoch zaznamenal 6 bodov) a vyliečený Štrbáň, ktorý opäť predvádzal na ihrisku svoj pohyb motorovej myši. Najdôležitejšie boli však konečne 4 body z dvojkola, ako aj kolektívnejší výkon ako v predchádzajúcich zápasoch. Vďaka patrí aj novým posilám a funkcionárom, ktorí zabezpečili ich príchod do klubu!

Štatistiky zápasu:

Transparentný účet


SK24 0900 0000 0051 2971 0129

 

PARTNERI

 
 

 

Kontakt

Športový klub LIDO Stachanovská 36
821 05 Bratislava
č. účtu: 2929848026/1100
banka: Tatra banka, a. s.
IBAN: SK02 1100 0000 0029 2984 8026
lido@lido.sk