Mladíci za Stupavské doobedie 2 body

16.02.2013 18:01

V sobotu čakali kolá s číslami 9 a 10 na našu najmladšiu kategóriu. Rozlosovanie zápasov nebolo veľmi šťastné, keďže sa hralo o 9:00, a potom bol s florbalom ako takým útlm až do 13:45, kedy sa predstavilo opäť naše družstvo. 

 

ŠK SeaHorseas Bratislava - ŠK Lido Bratislava 4:2

Súper nastúpil v (nášmu srdcu blízkemu) počte 5+1, no už po dvadsiatich troch sekundách hry sa presadili práve "koníky", keď strela vypadla Juklovi a pomaličky, centimeter po centimetri, sa prekotúľala až za bránkovú čiaru. Súper sa snažil čo najmenej behať, a tak sme to boli tentokrát my, kto nútil súpera hrať. Naša jemne ofenzívna hra sa však nevyplatila, keď v čase 11:04 zvyšil opäť kapitán "domácich" na 2:0. Šance sme mali aj my, no ostali nepremenené.

Druhá tretina sa niesla v podstate v rovnako vlažnom tempe, až kým nás "koníky" nezavreli na dlhé minúty na našej polovici. Brankár Jukl sa musel cítiť ako na strelnici a hráči ako na kolotočoch, ale bol to práve náš brankár, ktorý toto "rošambo" zastavil. Po skrumáži pred bránou sa lopta znova opäť dostávala pomaly do brány, ale vtedy vytiahol náš gólman zákrok ala Mikka Kiprusoff (https://www.youtube.com/watch?v=j64UUqXO4WQ) a súperovi ostali akurát oči pre plač. Potvrdilo sa staré známe "nedáš, dostaneš" a už o pár minút na to sa v rozmedzí 62 sekúnd presadili Karaba a Šimon a bolo razom vyrovnané. Avšak z vyrovnaného stavu sme sa dlho netešili, keď zo štandartky dokončil svoj hetrik kapitán chlapcov v bielom. 

V tretej tretine sa vôbec nezdalo, že by sme mali nejakú chuť vyrovnať, a tak nás prebudil štvrtý gól v našej sieti. Po tomto góle sme začali znovu hrať, ale brána, brankár, obrana a čas nám už nedali možnosť vsietiť ďalší gól. Skóre nakoniec ostalo v stave 4:2.

Štatistiky

FBC Lev Narnia - ŠK Lido Bratislava 3:6

Po vcelku úmornom čakaní v Stupavskom "doupěti", kedy sme sa naučili nejaké znaky cicavcov (schválne chalani, koľko si ich ešte pamätáte? =)) a dali si ľahšie jednotky tréningu konečne prišiel čas ďalšieho zápasu proti nováčikovi z Narnie. Síce sme už po tridsiatich piatich sekundách vyhrávali, keď Karaba dorazil strelu Šimona, ale to bolo z našej strany tak všetko. Neustále chyby v obrane a slabé nasadenie vyústilo do troch gólov Narnie a zrazu sme v čase 5:05 prehrávali 3:1. Ďalších päť minút vyzerala hra podobne a vyzeralo to s nami zle-nedobre, ale potom zasiahla Vyššia Moc a otvorila mysle našich mladíkov a tí začali hrať ako vedia. Do konca prvej tretiny sa skóre už ale nemenilo.

V druhej tretine po štyroch minútach dobíjania zakliatej bránky dokázal z tesnej blízkosti znížiť Grigeľ po peknej prihrávke Šimona. Po pár minútach, keď domáci nedokázali premeniť vyložené tutovky sme ich opäť trestali z hokejky Karabu. Hra ako taká bola celkom zaujímavá na oboch stranách, kde bolo plno emócií a súbojov o každú loptičku, avšak ani jeden tím sa nevedel presadiť. Prelomiť nerozhodný stav sa rozhodol kapitán Šimon, keď si dorazil vlastnú strelu a vymietol pavučiny v ľavom hornom rohu brány Levov z Narnie. Do šatní sa teda šlo za tesného stavu 3:4.

V tretej tretine sme ale súpera ďalej nešetrili a strelili sme mu ešte dva góly. Gólom na 3:5 si ostrostrelec Karaba skompletizoval svoj druhý hetrik v sezóne a Grigeľ spred brány uzavrel gólový účet tohto stretnutia. Snaživý Matúš Štica, ktorý celý zápas klopal gólu na dvere sa nakoniec nedočkal, ale ak bude hrať takto naďalej, tak sa ho čoskoro určite dočká! 

Štatistiky

 

Dve kolá pred koncom tak chalani opäť okúsili ako chutí výhra. V červenom drese sa predstavil prvýkrát aj Patrik Cibulík. Okrem neho sa klasicky opornými výkonmi predviedli kapitán Šimon, Karaba a Adam Grigeľ v útoku a obrancovia Ilenčík, Cibulík a Roháľ tiež pomohli výbornému Juklovi, ktorý dnes dával spoluhráčom šancu vyhrávať.