Medzinárodný "priateľák" skončil nerozhodne

29.01.2020 13:51

            Talianska reprezentácia mužov bude od štvrtka v Poprade v rámci kvalifikačnej D-skupiny bojovať o postup na tohtoročné majstrovstvá sveta. „Azúroví“ nastúpia v piatok od 19.00 hod proti domácej reprezentácii, vo štvrtok si zmerajú sily s Nórmi a v sobotu hrajú s Maďarmi. Ešte pred samotnou kvalifikáciou si Taliani vyskúšali slovenský florbal v pondelňajšom prípravnom zápase proti ŠK Lido Prírodovedec.

            Zápas v bratislavskej ŠH Elán napokon nenašiel víťaza, súperi sa rozišli zmierlivo 4:4. Obe mužstvá využili toto stretnutie na skúšanie si vecí, ktoré v bežnom zápasovom režime nie sú možné. Dres Lida si napríklad opäť obliekol tréner Roland Bluska. „Po náročnom zápase v Trenčíne dostali voľno hráči, ktorí potrebovali oddych. Väčšina si však prišla vyskúšať florbal na reprezentačnej úrovni. Dokonca aj ja som zaznamenal návrat do mužského florbalu a vymenil som si pozíciu s Matúšom Ringerom, pre ktorého to bola azda prvá trénerská skúsenosť. Atmosféra bola uvoľnená a na taktiku sme sa príliš nesústredili,“ uviedol Bluska.   

            „Každý si chcel hrať niečo navyše a to neprinášalo naše góly. Taliani hrali organizovane, tak ako sa čaká, že budú musieť hrať v kvalifikácii. My sme im boli dobrým partnerom a preverili sme ich vo všetkých taktických variantoch. Napokon sa z toho zrodila priateľská remíza. Mňa teší, že sa nikto nezranil, že kolektív bol pokope a hráči zažili niečo nové,“ dodal lodivod domáceho tímu.

            Lido je aktuálne na treťom mieste tabuľky slovenskej extraligy mužov. Za druhým Tsunami Záhorská Bystrica zaostáva o tri body. Naopak, pred štvrtým ATU Košice má náskok jeden bod. Zverenci Rolanda Blusku nastúpia najbližšie v sobotu 8. februára práve na palubovke ATU.

 

Autor: Samuel Prekop