Lidožienky v predposlednom dvojkole s ďalším víťazstvom

06.03.2014 21:39

 

Ani naše žienky počas uplynulého víkendu nezaháľali. Aj napriek neúčasti obrankýň, ktoré zastúpili menej skúsené útočné a brankárske kolegyne, Liďáčky podali ďalšie vynikajúce výkony a domov si odniesli dva body.

 

ŠK Lido Women – FBK Michalovce Eastern Wings Michalovce  8:4

Kucejová 3+4; Karásková 3+0; Bardoňová 1+0; Tomášková 1+0; Ščasná 0+1; Šišmišová 0+1; Brezániová 0+1

 

S Michalovčankami sme sa celých šesť  ligových kôl míňali, takže ich hra, taktika, zbrane či slabšie miesta boli pre nás veľkou neznámou.

Prvá tretina priniesla vyrovnanú partiu. V úvode sa viac darilo súperovi. Po  hrubej chybe v obrane otváral skóre i netrvalo dlho, a na svoje konto si pripísal ďalší gól.  To, ale Lido už nenechalo len tak. O kontaktný gól sa postarala tohtokolová úspešná strelkyňa Katka Karásková. Žiaľ v 17. minúte sa nepodarilo od loptičky odstaviť jednu dievčinu z Východu, ktorá oplývala znamenitým florbalovým umením a museli sme opäť doťahovať dvojbodový rozdiel. Dôvod na radosť nám, ale v závere tretiny prinieslo nezastaviteľné útočné duo Kucejová-Karásková.

V prostrednej časti hry súperovi začali dochádzať sily.  Našu bránu, v ktorej si Saki vynikajúco počínala, už neohrozoval v takej frekvencii. Vyrovnávajúci gól, na ktorý nahrávala novopečená obrankyňa a inak naša brankárska opora Viki Ščasná, patril  Romčí Kucejovej. Lido pomaličky preberalo zápas do svojich rúk a úplne sa ho zmocnilo v tretej dvadsaťminútovke, keď do brány Michaloviec vsietilo päť gólov. Túto smršť presných zásahov začala Iva Bardoňová, pokračovala Romča Kucejová. Naša  striedačka sa opäť rozjasala, vďaka Stanke Tomáškovej, ktorú už dlho  neprávom obchádzalo strelecké šťastičko. Ďalej prihrávku priamo na hokejku (aj keď od súpera) nezahodila Romča Kucejová i raz a zas skórovala .V poslednej minúte ešte zahviezdila už spomínaná dvojica Kucejová-Karásková a Lidožienky sa radovali zo zaslúženého víťazstva.

 

ŠK Lido Women – ŠK Rebels 91 Topoľčany 3:4

Karásková 2+0; Bardoňová 1+0;  Šišmišová 0+1; Kucejová 0+1

 

V druhom zápase nás čakal domáci kvalitne hrajúci tím, ŠK Rebels 91 Topoľčany.  Liďáčky sa odhodlane pustili do boja, z ktorého si žiaľ cenné body neodniesli, ale za predvedený výkon sa nijako hanbiť nemusia.

Stretnutie sa spočiatku nieslo v bezgólovom duchu a ako prvé udreli v 14. minúte domáce. Radosť z náskoku sme im dopriali len nakrátko, keď sa opäť a nie naposledy presadila Katka Karásková.

 Po prestávke sme pokračovali v dobrom tempe. Útok čo-to povymýšľal, obrana v rámci svojich schopností čomu tomu zabránila a vyššie menovaná slečna skórovala. Tesné vedenie sme stratili až v samom závere tretiny. Súper najprv využil presilovku a v zapätí zvyšoval na 2:3. 

Hlavy sme nevešali, povzbudivé trenďové slová nás motivovali k ďalšej aktivite a i záverečná tretina sa niesla viac menej pod taktovkou Lida. Snahy Lidožienok priniesli želané ovocie, keď jedna z množstva striel, ktoré smerovali na topoľčanskú brankárku sa ocitla za jej chrbtom. A bolo vyrovnané! Nanešťastie nie dlho. V posledných minútach  sme súpera zatlačili a udomácnili sa v jeho obrannom pásme, ale bez úspešnej koncovky.

 

Žienky z Lida o necelé tri týždne čakajú ešte dva zápasy. Stratené body s Topoľčanmi ich síce vyradili z boja o cenné kovy, ale ešte je tu stále nádej obhájiť pekné štvrté miesto z minulej sezóny. Tak im držte palec!

 

autorka článku: Evička Macová

 

Transparentný účet


SK24 0900 0000 0051 2971 0129

 

PARTNERI

 
 

 

Kontakt

Športový klub LIDO Stachanovská 36
821 05 Bratislava
č. účtu: 2929848026/1100
banka: Tatra banka, a. s.
IBAN: SK02 1100 0000 0029 2984 8026
lido@lido.sk