Lidožienky v Malackách s jednou výhrou

07.01.2014 23:09

 

V 4. kole Z1 nastúpili žienky z Lida proti domácim Malackám a FBK Quick Sport Banská Bystrica. I tentokrát neodchádzali naprázdno a pochváliť sa môžu ďalšími dvoma bodmi.

 

ŠK Lido Women – 1. SC Malacky 5:1

Vranková 1+1; Shawkatová 1+0; Tomášková 1+0;  Bardoňová 1+0; Boďová 1+0;  Šišmišová 0+1; Herichová 0+1

 

V prvom zápase si Lido zmeralo sily s hostiteľom kola Malackami. Začali sme pekne z rýchlika. Už v deviatej sekunde skóre otvárala Tami Shawkatová. Vzápätí sa presadil i druhý útok, keď prihrávku od Adi Vrankovej popred bránu vôľou i očami dotlačila Stanka Tomášková. A ani tretia útočná formácia sa nedala zahanbiť. O ďalší dôvod k radosti sa postarala Ivana Bardoňová.

V druhej tretine sme očakávali zvýšenú aktivitu súpera. Tá i prišla. Niekoľkokrát sa mu podarilo ohroziť našu bránu a Saki sa mohla troška popredvádzať pred divákmi. Nanešťastie čisté konto sa jej  udržať nepodarilo a aj ona bola prekonaná. Na rozdiel troch bodov Lido opäť odskočilo vďaka Katke Boďovej, ktorá zaznamenala svoju gólovú premiéru. V záverečnej časti hry sa Malačanky už len márne pokúšali o nečakaný zvrat zápasu. Lido ich k ničomu nepustilo a naše víťazstvo ešte v poslednej minúte spečatila Aďa Vranková.

 

 

ŠK Lido Women  - FBK Quick Sport Banská Bystrica 5:7

Herichová 2+0; Shawkatová 2+0; Karásková 1+0; Šišmišová 0+2; Bardoňová 0+1

 

Vydarený bleskový začiatok sa tentokrát podaril súperovi, tímu z Banskej Bystrice.  Jeho rýchle tempo, ktorému sme zjavne nestíhali a presná strela nás položili. A počas prvej dvadsaťminútovky bodoval hneď štyrikrát. S Lidom to vyzeralo bledšie než bledo.

 Na úvodné buly druhého dejstva sme sa postavili s maličkou dušičkou, ale i s vôľou vzoprieť sa tejto nepriaznivej situácii a zabojovať o lepší výsledok. Do zápasu nás vrátil gól Tami Shawkatovej z prvej minúty. Na ten, ale rýchlo reagovali Banskobystričanky. Onedlho sa Lidu podarilo opäť znížiť zásluhou Majky Herichovej.  Súper na seba nedal dlho čakať a zvýšil na 6:2. Hneď nato sa na bystrickú bránu vyrútila Katka Karásková a Liďáčky sa mohli znova radovať.

Dobrý výkon v druhej tretine nás motivoval a priniesol vieru v možný úspech. Ihriskom  prekorčuľovala Majka Herichová a opätovne nekompromisne zavesila. O kontaktný gól sa pričinila Tami Shawkatová. Atmosféra v hale hustla. Náš početný fanklub s napätím sledoval drámu, ktorá sa odohrávala na ihrisku. Ani jedna z lidohráčiek nemala v úmysle prehrať tento súboj. Každá siahla na dno svojich síl a z hokejky každej putovala strela, ktorá mohla znamenať vyrovnanie. Šťastie stálo žiaľ na strane protivníka. Ten si víťazstvo poistil v závere tretiny siedmim gólom do našej siete.

 

Evička Macovie