Lidožienky proti lídrom tabuľky neúspešne

13.02.2014 18:10

 

Lidožienky majú za sebou ťažký a nie najvydarenejší florbalový víkend. Keď sa v oklieštenej zostave, v ktorej chýbali najproduktívnejšie  hráčky tímu, predstavili proti domácim Kysučankám a FBK Harvard Partizánske. Malú zmenu sme zaznamenali aj na poste trénera. Jeho úlohu vynikajúco zvládol Juro Šťastný. Ale veď Šťastný ako Šťastný :)

 

ŠK Lido Women –  FBK Kysucké Nové Mesto 2:11

Boďová 1+0; Shawkatová 1+0; Môťovská 0+1

 

Kysučanky na nás vybehli zmocnili sa loptičky, ktorú  počas celého zápasu požičalo Lidu len  sporadicky. V 5. minúte sme prehrávali už 0:4. V trende bleskových gólov do našej siete sa zbytok tretiny našťastie neniesol a ďalší pridali až na jej konci. Súper nás, ale k ničomu nepustil a každú  snahu o založenie útoku ničil ešte pred  zárodkom.

V druhej časti hry sme predviedli o niečo krajší florbal.  A  aj my sme si dokázali vytvoriť niekoľko šancí. Počas presilovky o dvoch hráčov skórovala Katka Boďová.  Na to Kysučanky odpovedali ďalšími troma gólmi. Tie svoj beztak už vysoký náskok mohli ešte navýšiť trestným strieľaním. To, ale nepremenili. Keď sa jedna z nich pozrela bližšie Saki pod zúbok, tak radšej z toho vycúvala.  Druhýkrát sme sa radovali po nečakane úspešnej  štandartke. Pokyn, aby nestrieľala a prihrávala Majka Môťovská akosi prepočula a napálila to do múru. Kde sa loptička  poodrážala od všetkého možného a vďaka Tami Shawkatovej skončila až v súperovej bráne.

V tretej tretine sa naše útočné snahy začali rozpadať. Domáce boli jasnými pánmi na ihrisku. Neprestajnej paľbe Saki dlho odolávala. Opätovne prekonaná bola až v 54. minúte. Oslabenia sme v tomto zápase zvládli. To, ale nemôžeme hovoriť o poslednej presilovke, v ktorej sme inkasovali a  hneď dvakrát. A tak podľahli FBK Kysucké Nové Mesto  2:11.

 

ŠK Lido Women  - FBK Harvard Partizánske 4:7

Vranková 1+1; Karásková 1+1; Macová 1+0; Shawkatová 1+0; Švardová 0+1

 

Druhý zápas sme začali aktívne a vytvorili si  niekoľko príležitostí. Nanešťastie do úspešnej koncovky to ako prvý dotiahol náš súper. Lido dokázalo promptne odpovedať gólom Evy Macovej. Vyrovnané skóre sme si dlho neudržali a naša chyba v obrane bola potrestaná. Ďalším súperom na ihrisku sa  nám stalo osvetlenie, ktorého výpadok prerušil  dobre rozohranú hru zo strany Lida. Aj po dlhšej technickej prestávke sme pokračovali v nastolenom tempe.

Ani  tento zápas sa nezaobišiel bez nespočetných vylúčení. Prvé prišlo v závere tretiny. Trestné strieľanie ostalo našťastie nepremenené a hru v oslabení sme zvládli na výbornú.

Úvod druhej dvadsaťminútovky nám nevyšiel. Prevahe Partizánskeho o dvoch hráčov sme sa ubrániť už nedokázali a inkasovali sme dva rýchle góly. Tento vysoký náskok nás, ale nijako neodradil.  V 31. minúte skórovala Katka Karásková. Tú onedlho napodobnila Tami Shawkatová a bolo to  už 3:4. Lido sa rozbehlo na plné obrátky.

Osudnými sa nám opäť stali prvé minúty tretiny, počas ktorých si súper pripísal ďalšie dva góly na svoje konto. Po takticky prehratom buly sa  podarilo Adi Vrankovej bleskovo znížiť. Posledné slovo v zápase mali, ale dievčence z Partizánskeho a v 5. minúte záverečnej časti hry upravili na konečných 4:7. Tým sa náš boj ešte neskončil. Viki Ščasná bravúrne vychytala ďalšie trestné strieľanie, prežili sme i oslabenie a do poslednej sekundy vyvíjali tlak. Žiaľ bez výsledku.

 

autorka článku: Evička Macovie

 

 

Transparentný účet


SK24 0900 0000 0051 2971 0129

 

PARTNERI

 
 

 

Kontakt

Športový klub LIDO Stachanovská 36
821 05 Bratislava
č. účtu: 2929848026/1100
banka: Tatra banka, a. s.
IBAN: SK02 1100 0000 0029 2984 8026
lido@lido.sk