Lidoženy si z Východu priniesli víťazstvo

14.11.2013 21:34

 

Pre ďalšie body sa tento krát náš ženský tím vydal až do vzdialených končín Slovenska, Humenného.

Lido Women - FBK Starlight Zalužice 4:3

Kanadské body: Šišmišova 3+0, Karásková 1+0, Bieliková 0+2, Janiglošová 0+1

V rannom zápase Lidožienky nastúpili proti domácemu tímu FBK Starlight Zalužice. Cieľ bol jasný, zopakovať svoje víťazstvo a pritom sa vyvarovať chýbam z minulého kola.

Väčšina prvého dejstva zápasu sa odohrávala v našom útočnom pásme, ale bránku súpera sme výraznejšie ohroziť nedokázali. Lido sa do vedenia dostalo až v 10. minúte, jediným gólom tejto dvadsaťminútovky, po strele z hokejky Zuzky Šišmišovej.

Druhá tretina veľa radosti nepriniesla. Poľavili sme v tempe, prispôsobili sa statickej hre Zalužíc, a to nás stálo stratu vedenia. V závere tretiny bola súperovi darovaná šanca zahrať si v početnej prevahe po tom, ako si liďáčky zle spočítali koľko je 3 a 2.

Skóre bolo na začiatku poslednej časti stretnutia vyrovnané a prvé desiatky sekúnd hralo Lido stále v oslabení. Tento krát, ale trenďové slová nevyšli nazmar a ukázali sme, že niečo v nás je. Šancu predviesť svoje umenie dostala i menej skúsená Viki Ščasná, ktorá vymenila v bránke ostrieľanejšiu kolegyňu Saki. Naša aktívnejšia hra, väčší dôraz a útočnosť priniesli želané ovocie. V 4. minúte nás do vedenia poslala opäť Zuzka Šišmišová. V nastolenom tempe sme pokračovali. Na 3:1 zvyšovala Katka Karasková a vzápätí sa znova gólovo presadila Zuzka Šišmisová. Vysoký náskok sme si žiaľ dlho neudržali. Súperovi sa podarilo bleskovo znížiť na 4:2. Následne zápas ešte i zdramatizoval, keď sa v poslednej minúte dotiahol na rozdiel jediného gólu. No po záverečnom buly sme loptičku nepustili s pod svojej moci a s prehľadom udržali výsledok 4:3. 

 

Lido Women - ŠK Rebels 91 Topoľčany 2:6

Kanadské body: Shawkatová 1+0, Šišmišová 1+0, Karásková 0+1

 

V druhom zápase nás čakal o niečo skúsenejší a herne aktívnejší protivník - tím z Topoľčian. No Lido sa zastrašiť nedalo. A to potvrdila i Tami Shawkatová svojim gólom z druhej minutý. Súperovi sme stíhali, do koncovky sme ho často nepúšťali, za čo vďačíme dobrej práci v obrane. Brankárku Saki, ktorá v tomto stretnutí nie raz podržala svoj tím, sa Topoľčiankam podarilo prekonať až v polovici tretiny. V druhej časti stretnutia sa gólovo dokázali presadiť len hráčky ŠK Rebels 91 Topoľčany, a to hneď dva krát. Dôveru trénera dostala opätovne Viki Ščasná. Tá si, ale zle postrážila tyčku a skóre na začiatku tretiny bolo už 1:4 v prospech súpera. Lido za Topoľčanmi zaostávalo gólovo, herne i strelecky. Tie si svoje víťazstvo potvrdili ešte dvomi gólmi.  Na konečných 2:6 upravovala v úplnom závere už niekoľkokrát spomínaná Zuzka Šismišová svojim štvrtým gólom tohto kola. Hoc sme súperovi  podľahli vysoko, náš výkon nebol nijako zahanbujúci a konečne sme ukázali svoju bojovnosť, vďaka ktorej sme dosiahli nemalé úspechy v uplynulej sezóne.

 

autor článku: Eva Macová