Lido ženy z Trenčína bez prehry

13.12.2013 12:47

 

Posilnené mikulášskou nádielkou, dievčence z Lida zobrali hokejky do rúk a vydali sa do boja. Nie nadarmo! Domov si odniesli ďalšie tri cenné body.

Lido Women – ŠK 1. FBC Trenčín 3:3

Herichová 2+0; Šišmišová 1+1; Karásková 0+1

 

V skorých ranných hodinách sme si zmerali sily s domácimi Trenčankami. O ich kvalitách a nešetrnej hre sa Liďáčky už neraz presvedčili.

Ako sme i čakali, súper na nás vybehol a vytvoril si niekoľko šancí. Avšak prvé sa radovali hráčky Lida, vďaka presnej strele Majky Herichovej. Trenčanky ale neustále vyvíjali tlak a aktivitu, nanešťastie úspešne.

V druhej tretine začalo Lido s razantnejšou, presvedčivejšou a kreatívnejšou hrou. A vyplatilo sa. Už v prvých minútach sa dostalo opäť do vedenia, tradičným gólom Zuzky Šišmišovej.  Súper sa odradiť nedal a Saki musela loptičku z brány vyberať i po druhýkrát. No Lido na seba nedalo dlho čakať. Trenčiansku gólmanku prekonala Majka Herichová.

Záverečná dvadsaťminútovka priniesla pekný florbal  na oboch stranách i neočakávané vyvrcholenie. Potvrdiť svoje víťazstvo sme mohli počas presilovky, ktorá sa nám žiaľ nevydarila. A toto zaváhanie sme ešte tvrdo oľutovali, keď pol minúty do záverečnej sirény Trenčanky po vydarenej rozohrávke vyrovnali. Vykoľajené touto skutočnosťou Lidožienky nedokázali za posledné sekundy nič produktívne vymyslieť, a tak si body bratsky podeli s Trenčankami.

 

 

Lido Women  – Harvard Partizánske 6:2

Kucejová 2+0; Karásková 1+1; Brezániová 1+0; Herichová 1+0; Shawkatová 1+0, Šišmišová 0+1; Vranková 0+1

 

V druhom zápase nás čakal tím z Partizánskeho. Hoc bilanciu s týmto súperom máme viac než úspešnú, no po jeho tohtoročných prekvapivých výkonoch sme do stretnutia vstupovali s obavami a rešpektom.

Partizánske začalo aktívnou hrou a už v druhej minúte otváralo skóre.  Na to sme dokázali odpovedať až v polovici tretiny, gólom z hokejky Romči  Kucejovej. Vyrovnaný výsledok sme si ale dlho neudržali a našu chybu v obrane nám Partizánčanky oplatili v podobe ďalšieho gólu. A Lido muselo opäť doťahovať. V tomto zápase našťastie naposledy. Či už z hrôzy a strachu, ktorá sa šírila z našej lavičky, alebo chuti ukázať všetko čo v nás je a zabaviť sa hrou sme sa naštartovali a rozhodli poriadne zatočiť so súperom.  Všetko to začala Majka Brezániová, ktorá v závere prvej tretiny  po krásnej samostatnej akcii rozvlnila sieť súpera.

Elán a túžba po víťazstve v nás pretrvávala i počas druhej tretiny. O vedúci gól sa zaslúžia Majka Herichová. Tou sa inšpirovala i Romča Kucejová, ktorá opäť ukázala kúsok zo svojho umenia, vyhrala sa s obranou protihráčok a skórovala. Partizánčanky to opäť so svojou tvrdou hrou trocha prehnali a po ataku na Katku Karáskovú sme dostali možnosť zahrať si v početnej prevahe a zvýšiť svoj náskok. Tú sme tento krát i využili. Nahrávka Zuzky Šišmišovej si našla Katku Karáskovú a tá nekompromisne poslala loptičku za chrbát brankárky.

Do posledného dejstva stretnutia sme nastupovali za priaznivého skóre 5:2. No vedeli sme, že tento vysoký náskok ešte nič neznamená a v nijakom prípade nemôžeme poľaviť a dať priestor hračkám z Partizánskeho. Povestná Lidodráma, ktorá v tejto sezóne akosi „zachutila“ i Liďáčkam, sa našťastie nekonala. A víťazstvo Lida spečatila Tamara Shawkatová, ktorej strela našla nepokryté miesto súperovej brány.

V neposlednom rade treba vyzdvihnúť chvályhodný výkon našej brankárky Viki Ščasnej, ktorá odohrala za Lido svoj prvý celý ligový zápas a dokázala si uchrániť svoju svätyňu takmer 50 minút.

 

Evka Macová