Lido Women na domácej pôde s jednou výhrou

20.01.2014 17:52

 

Uplynulú sobotu sa Šturák Aréna zaplnila všakovakými devami zo všakovakých krajov, ktoré prišli zabojovať o ďalšie body pre svoj tím. Ako inak medzi nimi nechýbali naše Lidožienky, ktoré sa predstavili  proti  1. Fbk Quick Sport Banská Bystrica a obávanému FBK Kysucké Nové Mesto.

 

 

ŠK Lido Women – 1. Fbk Quick Sport Banská Bystrica 5:3

Šišmišová 1+1; Herichová 1+1; Kucejová 1+1; Brezániová 1+0 ; Bardoňová 1+0

 

V rannom zápase dostalo Lido možnosť odplatiť minulokolovú trpkú prehru Banskej  Bystrici. I využilo ju naplno. Prvú tretinu zvládlo na výbornú, keď súperovu brankárku prekonalo hneď trikrát, zásluhou Zuzky Šišmisovej, Majky Herichovej a Majky Brezániovej. Druhá časť hry ponúkla viac-menej vyrovnanú partiu. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú a nejednu šancu skórovať malo Lido i súper. V úvode Bystričanky rýchlo znížili na 3:1. Ale na to ešte rýchlejšie odpovedali Liďáčky. Loptička si našla hokejku Romči Kucejovej a to nemohlo dopadnúť nijak inak ako gólom. Žiaľ slečny z Bystrice sa v tejto dvadsaťminútovke radovali ešte raz a pomaly začali Lidu dýchať na chrbát. V deviatej minúte tretej tretiny sa  dokonca dotiahli na rozdiel jediného gólu.  Cestu k  dvom bodom Lidožienkam ešte sťažilo päťminútové oslabenie. Hru v početnej nevýhode zvládli našťastie bez inkasovaného gólu. A takmer jeden pridali na svoje konto, keď sa Katke Karáskovej podarilo uniknúť z bystrického kolotoča a ohroziť bránku protivníka. V závere Lido situáciu ukľudnilo a skóre na výsledných 5:3 upravovala Iva Bardoňová.

 

 

ŠK Lido Women – FBK Kysucké Nové Mesto 4:7

Šišmišová 1+0; Medvecká 1+0; Macová 1+0; Kucejová 1+0; Shawkatová 0+1; Švardová 0+1; Herichová 0+1

 

Žiaľ musíme si priznať, že úvodným buly sa začala veľká naháňačka za hráčkami z Kysúc. Na druhej strane netreba zabudnúť na veľkú obetavosť, chuť, odhodlanie Lidožienok, ktoré sa snažili využiť každé pochybenie súpera a niekoľkokrát sa im  podarilo strhnúť  poriadnu melu pred kysuckou branou. Spomínaná aktivita priniesla i želané ovocie, keď  sme to boli práve my, kto vďaka Zuzke Šišmišovej otváral skóre. A ďalší gól patril taktiež Lidu. Čo to zo starých hurikánskych spoluhráčskych časov využili  Janka Švardová a Soňa Medvecká, ktorá z rozohrávky zvyšovala na 2:0. Po neprestajnom dobíjaní  bránky Saki, ktorá dlho úspešne odolávala, sa presadili i Kysučanky. Do šatne sme, ale odchádzali za priaznivého skóre.

Prevaha  súpera v ďalšej časti hry neutíchala a Lido začalo robiť chyby, ktoré boli oplatené v podobe troch inkasovaných gólov. No v poslednej minúte tretiny sme sa dorážkou Evy Macovej opäť priblížili k súperovi. 

Výsledok 3:4 v nás stále vzbudzoval nádej v možný úspech. Ale z tej postupne Kysučanky odkrajovali a odskočili až na rozdiel štyroch gólov.  Skóre sa poslednýkrát menilo v  polovici tretej  tretiny, keď sme zásluhou Romči Kucejovej znížili na konečných 4:7.

 

autor článku: Evička Macovie