Lido v Amsterdame

23.07.2011 16:38

 

 

V dňoch 9. a 10. júla sa uskutočnil medzinárodný florbalový turnaj v Amsterdame, ktorého sa zúčastnilo okrem družstiev z Holandska, Švédska, Fínska, Českej republiky, Francúzska, Belgicka aj družstvo ŠK Lido. V prvých dvoch stretnutiach si Lido zmeralo sily s Fínskym družstvom Tiikerit II a družstvom Tornado Brussels z Belgicka. V obidvoch stretnutiach boli naši chlapci úspešnejší. V treťom stretnutí nastúpili hráči Lida proti družstvu Captain´s Finest zo Švédska. Švédi predviedli nádherný florbal a zaslúžene vyhrali, čím si vybojovali prvé miesto v skupine a priamy postup do štvrťfinále. Druhý hrací deň nastúpili hráči Lida proti domácemu majstrovi FB Agents z Holandska. Zápas o štvrťfinále skončil nerozhodne 2:2, a teda prišli na rad samostatné nájazdy. V nájazdoch sa predstavili postupne Andrej Vasilenko, Peter Štrbáň a Roman Günther, pričom všetci traja boli úspešní. Paľo Veninger posledný nájazd holanďanov vychytal a potom, ako si Roman Günther vychutnal holandského brankára bolo jasné, že Lido sa predstaví v štvrťfinále. V boji o postup do semifinále sa hráči Lida stretli s družstvom The Finnisch AA z Fínska. Súper bol opäť nad sily našich chlapcov a uzavrel Lidu brány do semifinále. Po prehratom zápase nasledoval súboj o konečné 5./6. miesto. V ňom sa naši chlapci opäť stretli so švédskym družstvo, s ktorým už raz prehrali. Aj keď nastúpili hráči Lida s odohlaním vyhrať, tak Švédi opäť predviedli profesorský florbal a po výsledku 4:1 obsadili konečné 5. miesto. Aj napriek trom prehrám je konečné 7. miesto z pomedzi 24 účastníkov pre Lido príjemným úspechom.

 

Filip Gilányi, vedúci družstva: "Do Amsterdamu sme sa šli zabaviť florbalom, v čom sme dosiahli 100 % úspech. Bolo veľmi zaujímavé vidieť hrať družstvá z toľkých florbalových krajín a zmerať si s nimi sily. Trošku nám bolo ľúto, že konečné umiestnenie nebolo lepšie, nakoľko tím sme mali silný. Žreb však pre nás nebol celkom priaznivý a cez Švédskeho a Fínskeho súpera sa jednoducho nedalo. To sú páni profesori a sme radi, že sme sa od nich mohli niečo kúsok priučiť. Každopádne bol to vynikajúci zážitok zúčastniť sa takéhoto turnaju a verím, že sme tam neboli posledný kráť."

 

Konečné poradie:

1. FBC Ossiko Třinec

2. KeBa

3. The Finnish AA

...

7. ŠK Lido Bratislava

 

Výsledky zápasov:

ŠK Lido Bratislava - Tiikerit II 4:2

Tornado Brussels - ŠK Lido Bratislava 2:5

Captain´s Finest - ŠK Lido Bratislava 5:0

ŠK Lido Bratislava - FB Agents 3:2sn

The Finish AA - ŠK Lido Bratislava 6:0

ŠK Lido Bratislava - Captain´s Finest 1:4

 

Zostava ŠK Lido: Paľo Veninger - Ján Novotný, David Braun, Maťo Golan - Roman Günther, Andrej Vasilenko, Peťo Štrbáň - Dodo Nemčovič, Maroš Fischer, Adam Belko, vedúci družstva: Filip Gilányi