Lido takmer zaskočilo majstra

27.11.2011 13:21

 

ŠK 1.FBC Trenčín - ŠK LIDO Prírodovedec 9:6 (3:1,5:3,1:2)


vylúčenia - 2:3
kanadské body: Holíček 2+0, Hertz 1+1, Štrbáň 1+1, Gunther 1+1, Vasilenko 1+0, Vrabec 0+1, Krivoš 0+1

 

Vo svojom jedenástom zápase extraligy sa tím ŠK Lido Prírodovedec predstavil proti úradujúcemu majstrovi 1. FBC Trenčín na jeho palubovke. Do brány sa od začiatku postavil junior Daniel Dobrovodský, ktorý od začiatku musel čeliť strelám domácich. Tí sa rýchlo ujali vedenia, za hostí v prvej tretine skorigoval výsledok Vasilenko, ktorý si však na jej konci natiahol väzy v kolene a zápas nedohral.  Po prvej tretine tak svietilo na ukazovateli skóre 3:1 pre Trenčín.

 

Do druhej tretiny vstúpilo Lido omnoho lepšie, vychádzalo zo zabezpečenej obrany a hrozilo rýchlymi brejkmi, prípadne využívalo chyby domácich v rozohrávke. Góly však opäť strieľali najmä domáci, Lido odpovedalo dvomi dorážkami Holíčka, v poslednej sekunde druhej tretiny sa ešte presadil kapitán Günther. Po druhej tretine tak bol stav stretnutia 8:4.

 

Domáci boli z herného prejavu hostí zaskočení. Do tretej tretiny vybehli hráči ŠK Lido na súpera, odmenou boli góly  novica Hertza a Štrbáňa a skóre 8:6. V bráne Lida sa prekonával Dobrovodský, keď všetky strely domácich bravúrne likvidoval. Tri minúty pred koncom mali hostia obrovskú šancu zápas vyrovnať, keď boli v rovnakom čase vylúčení dvaja hráči Trenčína. V dvojitej presilovke však hostia málo strieľali, v poslednej minúte zápasu pridali domáci ďalší gól a stanovili tak konečné skóre na 9:6.

 

Hráči ŠK Lido si však zalúžia pochvalu za predvedený výkon a ukázali, že dokážu hrať a siahať na body proti akémukoľvek súperovi. Mrzí strata Vasilenka, ktorý si na mesiac musí od florbalu odpočinúť.