Lido na úvod s fackou

17.09.2019 13:40

1. FBC Florbal Trenčín - ŠK Lido Prírodovedec 10:3 (3:1, 4:1, 3:1)

Kanadské body: Dida 1+0, Pollák 1+0, Ringer 1+0, Gažík 0+1, Gálet 0+1

Strely – 28:17

Vylúčenia – 1:1

Uplynulý víkend odštartovala sezóna 2019/2020. V rámci prvého víkendu sa predstavili hráči ŠK Lido na horúcej pôde v Mestskej hale v Trenčíne proti 1.FBC Trenčín.

Ciele námorníkov boli naštrbené už počas cesty na zápas, na ktorý sa pripravovali v kompletnom zložení iba jeden tréning pred začiatkom sezóny. Aj to v počte dvanásť hráčov. V Liďáckom drese si odkrútil premiéru Noel Gondáš a v úlohe náhradného brankára Daniel Fehér. Dochádzka a počet hráčov boli v kontraste k ich prvému vyzývateľovi, ktorý sa na sezónu svedomito pripravil a nový tréner na lavičke Jan Holovka mal k dispozícii kompletné tri päťky, kde v kazdej formácii 5 hráčov fungovalo ako dobre naolejovaný stroj.

Okresaný tím Bratislavčanom sa postavil proti súperovi so vztýčenou hlavou a v nádeji pobiť sa o čo najlepší výsledok. Na prvé dva góly Virgu dokázali Liďáci v drese Rangers odpovedať zásluhou prvého gólu Lukáša Polláka za Lido a jeho dobrej orientácie pred súperovou bránou. Eufóriu hostí však bleskovo zmazal Masár gólom do siete Dobrovodského a vrátil domácim dvojgólové vedenie.

V druhej tretine narastal tlak domácich, čoho vyústením bol gól v sieti hostí. Po chybnej rozohrávke Pagáča skóroval Pelczarski, jeden z trojice poľských legionárov, ktorý prišli do celku 1.FBC Trenčín pred touto sezónou. Lido sa nevzdávalo a odmenou mu bol gól Mareka Didu v sieti domáceho brankára Klobučníka – 4:2. Dostavilo sa však určité poľavenie po vstrelenom góle, keď nádeje zverenca Rolanda Blusku zahasil  svojim tretím gólom v zápase Virga. Od tohto momentu sa spustil na hráčov hostí uragán a domáci výborným napádaním a rýchlou rozohrávkou na lopte púšťali svojho súpera len do ojedinelých šancí. Výsledkom bolo do konca zápasu ešte 5 ďalších trenčianskych gólov a len jediný liďácky, kedy Matúš Ringer prekonal z dorážky brankára domácich, po nahrávke Ondreja Gažíka. Ťažký zápas podčiarkol posledný gól trenčanov pri vlastom oslabení, kedy vystihli rozohrávku hostí a v úniku dvaja na jedného skórovali štýlom do prázdnej brány.

Lido na začiatok vstúpilo do sezóny krutou prehrou 10:3 a hráči šiesteho extraligového celku uplynulej sezóny budú mať čo robiť, aby potvrdili pozície aj v tej novoodštartovanej. Už tento víkend sa predstavia naši hráči v metropole východu v Košiciach, ako rád tvrdí Vlado Bačinský, “vo” Florku. Držte im palce.

 

S mikrofónom za florbalom:

Trénera Roland Bluska (zdroj:szfb.sk): Oproti minulej sezóne sme zostali za očakávaním. Slabá účasť na tréningoch sa v zápase plne prejavila a potvrdilo sa, že nie sme dostatočne pripravení na sezónu. Trenčania ukázali kvalitu, dynamiku aj taktiku. My sa však musíme postupne posúvať individuálne a vytvoriť kvalitu, ktorú sme dosahovali v predošlej sezóne.”

Viktor Vnuk (najlepší hráč Lida v zápase): “Myslím si, že tento zápas nám jasne odzrkadlil momentálnu situáciu. Za posledné týždne sme mali veľmi málo herných tréningov, nakoľko sme na nich neboli v dostatočnom počte. Treba však dodať aj to, že napriek tomu, že je Lido bratislavský tím, tvoria väčšinu kádra študenti alebo hráči, ktorí nie sú z Bratislavy a preto je predsezónna príprava veľmi zložitá. Ale vráťme sa k zápasu. Trenčania boli od začiatku lepšim tímom a rýchlo sa im podarilo dať nám aj prvý gól. Myslím si, že v prvej tretine nebol rozdiel v hre taký veľký, no postupom času, hlavne v druhej a neskôr tretej tretine sa ukázalo, že Trenčin je naozaj výborne fyzicky pripravený. Okrem fyzickej pripravenosti nám robila problém aj rozohrávka a podla mňa je to hlavne tým, že nie sme na začiatku sezony dostatočne zohratí. Súper hral celý zápas výborne na lopte a k ničomu nás nepustil. Verím, že sa další týžden na tréningoch stretneme v hojnom počte aby sme zlepšili náš herný prejav. Ďalší zápas s Florkom nebude o nič jednoduchší a preto sa naň treba veľmi dobre pripraviť.”

 

Autor: Ondrej Pagáč