Liďáci pokazili ATU "dušičky"

06.11.2019 15:43

ŠK Lido Prírodovedec – FaBK ATU Košice             7:6 (1:3, 4:0, 2:3)

Kanadské body – Gálet 2+0, Ringer 2+0, Gažík 1+0, Petrík 1+0, Slezák 1+0, Bačinský 0+1, Matlovič 0+1, Maňkoš 0+1

Strely  - 24:36

Vylúčenia – 2:2

 

                Po necelom roku prišlo na naše ihrisko bojovať o body opäť ATU. Minulý rok bol zápas výnimočný nie len pre Lido (historicky prvé víťazstvo nad ATU) ale aj pre trénera Blusku, keď sa mu počas zápasu začala pýtať na svet dcérka Izabela. Patresovi Paulikovičovi sa snívalo, že prvú tretinu vyhráme 4:0, stream k zápasu bol opäť o trošku lepší, tak sa mohlo všetko začať. Úvodná tretina bola ako na hojdačke, veľa sa útočilo, veľa sa strácalo lôpt na oboch stranách. ATU však malo hernú prevahu čo pramenilo počas prvej tretiny do troch gólov, z čoho prvý padol v 9. (riadená strela od Kročka), druhý v 11. a tretí v 17. minúte a to napriek tomu, že Liďáci mali možnosti presilových hier po vylúčeniach Navrátila Kolcuna. Počas vylúčenia Navrátila dokonca skórovali ATU-čkari v oslabení. Našťastie, prehrávať 3:0 vo florbale nie je až také manko a napriek tomu, že Paulikovičov sen o 4:0 po dvadsiatich minútach ostal iba snom, 4 góly padli. Na 1:3 znižoval po peknej kombinačnej akcii presnou strelou ku tyčke svojim prvým gólom v MEX Petrík. Pekným zákrokom sa stihol ešte blysnúť Koval.

              Tak ako dobre Liďáci zakončili prvú tretinu, tak isto načali aj tú druhú. Aktivita, trpezlivá a umná hra preklápali misky váh pomaly na stranu domácich. V čase 4:15 znižoval na 2:3 Slezák po peknej prihrávke od mladíka Matloviča, ktorý za posledné obdobie urobil veľký progres nie len vo voľbe športovej obuvi, ale aj výkonnosti. O necelé 4 minúty na to vyrovnával z ničoho Gažík, keď zobral loptu po strate Kerekeša a sám na súperovej polovici obstrelil obrancu a strela zapadla až za Kovalov chrbát. Netrvalo to ani 60 sekúnd a do vedenia nás poslal aktuálne najlepší strelec Ringer (momentálne 11+0), ktorý ťažil zo zlej rozohrávky ATU a dobrého forečekingu Slezáka. Keď sa darí, tak sa darí znova, po niečo vyše minúte, rozvlnil sieť najproduktívnejší hráč Mravenečníkov, Jakub Gálet, keď si dorazil vlastnú strelu a poslal pozdrav svojim fanúšikom do kamery! Nepriznal sa však, komu konkrétne =). V 16. tej minúte bol vylúčený za hru na zemi Paulikovič, ale napriek veľkému tlaku Liďáci zvládli oslabenie výborne.

              Ako to už býva, posledný krok býva najťažší. Dobre však vykročil už po rovnej minúte bratislavský Galante a z 0:3 už bolo 6:3. V čase 5:35 úradovali naši Prešovčania Maňkoš Ringerom, keď skóroval...veď viete. Po 7. góle hostia vystriedali brankára a zavelili k obratu. Tlak na našu bránku sa stupňoval, a aj keď Bratislavčania dlho vzdorovali, tak v polovici tretiny znižoval na rozdiel troch gólov Turcsányi. Horelo to viac a viac a nie len bekom, na čele s Vnukom, a Dobrovodskému pribúdali modriny. Na 7:5 sa podarilo znížiť Peťovi Dudovičovi. Keďže Liďáci majú radi dramatičnô, po šiestom góle Košičanov 108 sekúnd pred koncom sa opäť zrodil zaujímavý záver. Na Dobrovodského šla jedna strela za druhou, no to najlepšie si nechal na koniec. Pri štandardke 10 sekúnd do konca si Košičania vymenili niekoľko prihrávok a v hodine dvanástej (19:57) mal vyrovnanie na florbalke Kročko, no liďácky podpredseda, zvaný aj PK DD, grandiózne zasiahol a dal tak bodku za druhým víťazstvom proti ATU v rade!



Potešilo: trpezlivý výkon, otočenie nepriaznivé stavu, natiahnutie víťaznej série

Sklamalo: slabší začiatok, pripustenie drámy

 

                Ďalší návrat do Elánu mal opäť značku víťazstva. Neuveríte, ale ďalší zápas hráme opäť doma, tentokrát s vicemajstrom Tsunami Záhorská Bystrica 17.11. Lido sa dotiahlo na rozdiel troch bodov na druhé, resp. tretie miesto kde sídli práve ATU, resp. Florko. Tsunami je za Lidom iba o jediný bod, čiže aj tento zápas sa bude rátať do kategórie 6-bodových. Zaujímavosťou je, že súboj Lida a Tsunami bude zápas dvoch najmenej vylučovaných tímov. Hráči Tsunami zatiaľ nazbierali iba 16 trestných minút, Liďáci iba 18. Pre porovnanie, líder súťaže o žltý dres, Viliam Slezák (náhoda?) zo Spišskej Novej Vsi, má iba o jednu trestnú minútu menej ako Tsunami a Lido dohromady. Ako slušne musíme teda hrať, keď tretí najvylučovanejší hráč je Lukáš Pollák? =) Príďte sa presvedčiť! Tešíme sa na vás!

Autor: Pavol Veninger

Foto: Hugo Votruba