Juniorka obsadila 6. miesto

06.06.2011 17:39

 

 

 

V dňoch 4. a 5. júna sa uskutočnili majstrovstvá SR v kategórii juniorov, na ktorých sa zúčastnilo aj družstvo ŠK Lido. Hostiteľom majstovstiev bol športový klub Žatva 90 Dolný Kubín, ktorý zvládol organizáciu výborne. Podmienky, ktoré boli pre majstrovstvá vytvorené boli na vysokej úrovni. Vytknúť sa azda dajú iba výkony niektorých rozhodcov, ktoré na majstrovstvá nepatria, avšak na takúto situáciu sme v slovenskom florbalu už bohužiaľ zvyknutí.

 

Otváracím zápasom turnaja bol duel medzi ŠK Lido Bratislava a FBC Grasshoppers Žilina. Aj keď sa zdalo, že tlak si na hokejkách držia práve Žilinčania, tak išlo skôr o taký nemohúcny tlak. Žilinčania museli o každú svoju gólovú šancu tvrdo bojovať. Keď Lido dotiahlo na 3:3, tak sa aj zdalo, že zápas nakoniec skončí v neprospech Žilinčanov. Naši chlapci však zápas nezvládli emocionálne, keď po viacerých sporných rozhodnutiach nešťastnej rozhodcovskej dvojice z Tvrdošína, ponúkli "kobylkám" viacero gólových šancí. Žilinčania sa svojich šancí ujali a nakoniec sa tešili z víťazstva. Zápas sa skončil 3:6 v neprospech chlapcov z Lida, avšak ich bojovný výkon v zápase výsledku nesvedčil.

 

V druhom stretnutí si naše družstvo zmeralo sily s juniormi z M-Šport Salming Team Trenčín. Naši chlapci nadviazali na bojovný a kolektívny výkon z prvého stretnutia a v zápase sa ujali vedenia. V stretnutí sa vyskytlo veľa šancí na obidvoch stranách, avšak efektívnejší v ich premieňaní boli práve hráči Lida. Kvalitný výkon podal v bránke aj Pavol Veninger, keď za svoj chrbát pustil iba jednu z pomedzi Trenčianskych strieľ. Na svetelnej tabuli napokon svietil výsledok 4:1 v prospech hráčov z Lida.

 

Do ďalšieho zápasu naši chlapci nastúpili s odhodlaním nadviazať na doterajší výkon, čo sa im aj podarilo. Hráči z FbO Florko Košice dlho nevedeli nájsť recept na nepriepustnú defenzívnu taktiku Lida a aj napriek veľkej dávke skúseností a kvality na ich strane sa v prvej polovici zápasu veľmi potrápili, kým skórovali. Stretnutie s košickým celkom bolo veľmi emotívne, čo sa odzrkadlilo najmä v druhej polovici stretnutia. Hráči išli tvrdo do súbojov a zápas sa vyostroval. Napätá situácia viacej vyhovovala hráčom z Florka, ktorí začali premieňať naše chyby. Zápas sa napokon skončil 10:2 v prospech košického celku, ale nikto nemohol povedať, že by košičania dostali niečo zadarmo.

 

Po sobotných zápasoch bolo jasné, že súperom v boji o zápas o 5. miesto bude pre chlapcov z Lida domáci celok Žatva 90 Dolný Kubín. Naši chlapci nastúpili do stretnutia plní odhodlania a opäť sa im darilo nadviazať na svoje doterajšie výkony. Hra Lida na oravčanov platila a už po prvej polovici zápasu sme viedli 3:1. Dobre rozbehnutý zápas trochu pribrzdili mnohé vylúčenia našich hráčov v druhom polčase. Kubínčanom sa podarilo dotiahnuť na rozdiel jediného gólu. Svoje víťazstvo si však naši chlapci ustrážili a domáci celok napokon porazili s konečným výsledkom 4:3, čím sa posunuli do boja o 5. miesto.

 

Vo svojom poslednom turnajovom vystúpení sa hráči Lida predstavili proti juniorom z FBK Bogdau Stupava. Zápas bol veľmi vyrovnaný a celky vynikali svojou hrou. V úvode sa vedenia ujali záhoráci, avšak svoje vedenie počas stretnutia trikrát stratili. Nanešťastie na štvrtý presný zásah Stupavy sa našim juniorom už odpovedať nepodarilo, a tak sa z konečného 5. miesta mohli tešiť stupavský hráči, po výsledku 3:4 v neprospech Lida.

 

Aj napriek neúspechu v poslednom zápase je konečné 6. miesto našich juniorov veľkým úspechom a zúžitkovaním celoročnej práce družstva. Umiestnenie naberá na hodnote aj tým, že takýto výsledok len málokto pred majstovstvami očakával. Chlapcom gratulujeme a tešíme sa spoločne s nimi.

 

Konečné poradie družstiev:

 

1. miesto - ŠK 1. FBC Trenčín

2. miesto - ATU Košice

3. miesto - FBC Grasshoppers Žilina

4. miesto - FbO Florko Košice

5. miesto - FBK Bogdau Stupava

6. miesto - ŠK Lido Bratislava

7. miesto - Žatva 90 Dolný Kubín

8. miesto - M-Šport Salming Team Trenčín