Extraligisti zničili Nižnú, mladíci sa tiež ukázali

10.10.2019 15:06

ŠK Lido Prírodovedec – TJ A – FbO Nižná             7:1 (3:0, 1:0, 3:1)

Kanadské body: Gálet 1+3, Dida 3+0, Vico 1+1, Slezák 0+2, Bačinský 1+0, Ringer 1+0, Vnuk 0+1

Strely – 20:33 (áno, je to zvláštne =))
Vylúčenia – 1:0

 

                Uplynulá sobota patrila opäť extraligovému florbalu, konkrétne derby zápasu Lido Nižná. Nižná pricestovala do Bratislavy v zostave len s hviezdou Matúšom Medžom, zatiaľ čo do liďáckej zostavy sa z Holandska vrátil kapitán Renči Slezák, ktorý však dva mesiace trénoval s Holanďanmi, čiže sa očakávalo, že príde v takej forme, aby pomohol tímu dostať sa aspoň tam, kde bol minulý rok.

              Zápasu sa z pracovných dôvodov nezúčastnil tréner Rolo Bluska, avšak taktika bola naordinovaná. Úvod bol presne taký, ako si Liďáci priali. Po tridsiatich sekundách sa presadil Ringer, keď z brejku do prázdnej načapoval práve navrátilec Slezák. Nižná zostala zaskočená a ďalší pozdrav dostala od Mareka Didu, ktorého v streleckej pozícii našiel Gálet. Nižná niekoľkokrát ohrozila Dobrovodského svätyňu, ale ten sa vyznamenal, najmä pri tutovke do prázdnej brány. Modrí hrali s chuťou, čoho dôkazom bol tretí gól do Nižnanskej siete po krásnej akcii Vnuka Gáletom. Vybojovaná lopta Vnuka, rýchly prechod do útoku, ťukačky, pri ktorých pookrialo srdce nejdeného florbalového kožmekera a následné chladnokrvné zakončenie Gáleta rozjasalo fanúšikov po tretíkrát.

              Druhá tretina pokračovala presne tak ako prvá. Liďáci boli dominantní, Nižná sa do šancí dostala iba keď Liďáci zakúrili, avšak naďalej si vylamovali zuby na našom brankárovi, ktorý si pripísal aj v druhej časti zákrok z kategórie „výstavné“. Ďalší gól do pohody dal Dida, keď našliapal po krídle a nepríjemnou strelou nachytal Kaššáka. V piatej minúte zákerne fauloval Bačinský a išiel sedieť na 2 minúty za sekanie. Námorníci zvládli ale oslabenie na jednotku. Viac gólov už v prostrednej časti nepadlo.

              Posledných 20 minút delilo domácich od dôležitých bodov a vedelo sa, že to nebude zadarmo. Avšak strojový, trpezlivý výkon žal úspech aj naďalej. Nižnancom sily ubúdali, Liďáci ktorí konečne hrali na tri útočné formácie mali síl dosť. V 7. minúte Gálet našiel opäť svojho spoluhráča, tentokrát Michala Vica (22) a už bolo 5:0. Čas 7:39, odrazená lopta sa dostala k pripravenému Bačinskému a ten jeho obľúbeným bekhendom poslal loptu za Kaššáka a ten vystriedal. Nočná mora Nižnej pokračovala v dvanástej minúte, hetrik zavŕšil zo svojej obľúbenej pozície Dida, ktorého vyzval Vico – 7:0. Oravčania zápas na nulu neprehrali asi nikdy a bolo vidno, že to neplánujú ani tentokrát. Chvíľu po vstrelenom siedmom góle čítal zo šlabikára po tretíkrát v zápase Dobrovodský, tentokrát zo strany 79 a strelu od Medža smerujúcu do prázdnej brány zneškodnil tigrím skokom. Bohužiaľ, keďže Bačinský pred treťou tretinou povedal slovo „shutout“ asi 5-krát, gól do našej siete prísť musel. Z ničoho sa dokázal presadiť Matúš Dedinský. Buki, ako Bačinského familiárne nazývame, sa stal razom najobľúbenejším členom kolektívu.  Počas tretiny už gól nepadol, praví Rangers sa už iba bavili hrou. Či už to boli fintičky Gáleta, ktorému vyšlo všetko na čo siahol, alebo  sekvencia 5 nahrávok na hrane veľkého bránkoviska medzi Slezákom Bačinským, ktorú keby videl tréner Bluska, chlapci by asi ešte doteraz klikovali =).

Potešilo: jednoznačný výsledok, trpezlivá hra, výkon každého jednotlivca

Sklamalo: neudržané čisté konto

 

Florbalové ozveny, René Slezák po 2. góle Mareka Didu:
„Toto je lepšie ako sex. Povieš, že dá gól a on ho dá.“    

S mikrofónom za florbalom, Matúš Medžo (pre szfb.sk):
„Zápas sa hodnotí veľmi ťažko. Od prvého striedania sme sa nevedeli dostať do tempa, naopak Lido sa až veľmi jednoducho dostávalo do šancí. Nefungovalo nám vôbec nič, takže nám zostáva sa len poučiť a v sezóne už podobný zápas nedopustiť.“

S mikrofónom za florbalom, Daniel Dobrovodský (pre szfb.sk):
„Po sérii neúspešných výsledkov sme už potrebovali vyhrať. Konečne sme hrali na tri formácie, do zostavy sa vrátil kapitán René Slezák. Na duel sme sa namotivovali a dobre sme sa pripravili takticky. Od začiatku sme išli jednoznačne za našim cieľom. Pomohli nám k tomu rýchle góly. Myslím si, že sme prekvapili Nižnú rýchlim nástupom, dodržiavali sme taktické pokyny, hrali sme veľmi zodpovedne. Boli sme trpezliví s loptičkou, z čoho plynula skutočnosť, že Nižná si nedokázala utvoriť tlak či príležitosti. Naopak, my sme skórovali. Bol to perfektný tímový výkon.“

 

Liďáci naposledy vyhrali s Nižnou v základnej časti v decembri 2015 o to viac takéto víťazstvo chutí. Mravenečníka za najlepšieho hráča zápasu prevzal od Dana Maňkoša iba 18-ročný Marcel Petrík, ktorý vo svojej extralgiovej premiére podal výborný výkon.

 

Snipers Bratislava „A“ – ŠK Lido Prírodovedec    7:5 (4:0, 1:2, 2:3)

Kanadské body – Sysľak 2+1, Morávek 1+1, Fatul 1+0, Roľko 1+0, Lacko 0+1
            Počas víkendu sa v rámci florbalovej soboty na Eláne predstavili aj naši dorastenci, ktorí vyzvali do boja Snipers "A". Naši mladí námorníci v prvej tretine asi ešte ostali ohromení víťazstvom mužských kolegov a tak dovolili súperovi odskočiť na rozdiel 5 gólov. Chalani sa však nevzdali a stupňujúcim sa výkonom dokázali vyhrať obidve zostávajúce tretiny. Žiaľ na víťazstvo to však nestačilo a prehrali 5:7.

 

VŠK PdF UK Hurikán Gepards – ŠK Lido Prírodovedec      3:7 (1:1, 2:2, 0:4)

Kanadské body – Hollý 3+1, Morávek 1+2, Gero 1+1, Író 1+0, Marioth 1+0, Ferenc 0+1, Skysľak 0+1
             V nedeľu nastúpili na svoj zápas aj naši starší žiaci. Súpiska ŠK Lido bola zaplnená 18 menami florbaluchtivých hráčov a aj keď to prvé dve tretiny tak nevyzeralo na výsledkovej tabuli, kde svietil výsledok 3:3, tak v tretej tretine sa naplno presadili a štyrmi gólmi zariadili pre seba druhé víťazstvo v tejto sezóne.

 

 

Autor: Pavol Veninger/Ondrej Pagáč