Druhé kolo starších žiakov body neprinieslo

31.10.2012 18:20

Po organizovaní domáceho kola mali starší žiaci na programe v nedeľu hneď ďalšie kolo, kde odohrali dva zápasy proti rovesníkom zo Seahorseas a Snipers. Chlapci boli nabudení z posledného zapasu, ktorý vyhrali 14:0 a chceli to dokázať aj v nedeľu, aj keď už mali 3 zápasy v nohách. Michal Obšitník a Ľuboš Hečko dokonca aj svoj premiérový zápas v drese Juniorov, kde predviedli veľmi pekné výkony, po ktorých nelenili a šli odohrať zápasy s poradovým číslom 5 a 6.

 

ŠK Lido Bratislava - ŠK SeaHorses Bratislava 5:7

Začiatok zápasu bol veľmi uponáhlaný a stresovitý, pretože dvojica trénerov hrajúcich za liďácku Juniorku nestihla úvod stretnutia, kvôli ich zápasu, ktorý skončil neskôr ako bolo pôvodne plánované. Týmto by sme sa chceli poďakovať pánovi Matulovi, ktorý sa ujal tímu, kým neprišli tréneri Veninger a Egyenes.

Prvá tretina sa niesla v celkom napätej atmosfére na to, že to bol zápas starších žiakov. Miestami to vyzeralo, že "morské koníky" nechceli hrať až tak florbal, ako znechutiť hru našim. V prvej tretine padol iba jeden gól, ktorý nanešťastie padol do našej siete, a preto po pätnástich minútach bolo skóre iba 0:1.

Do druhej tretiny dostali chlapci jasný pokyn - zachovať si chladnú hlavu a sústrediť sa na hru. Šance sme si vytvárali, ale znovu to tam nie a nie padnúť. Nakoniec sa však vo vlastnom oslabení presadil Vnuk potom, čo preňho zdanilovo stratenú loptu vybojoval Grigeľ. Viac sa ale našim už po gólovej stránke nezadarilo. Naopak Seahorseas dokázali nakloniť misky váh na svoju stranu ďalšími dvoma gólmi. 

Na začiatku tretej tretiny bola už hra o florbale a z fyzickej hry sa celkom upustilo. Chalani inkasovali už gól na 1:4, no vtedy sa už prelomila ich strelecká smola, keď  pohotovu strelou znížil Matula. Seahorseas na to síce dokázali odpovedať, ale o pár minút opäť znížil na 3:5 s chuťou hrajúci Obšitník. Po tomto góle prišiel zákerný faul na kapitána Vnuka, ktorý mal podľa rozhodkýň hodnotu dvoch minút. Ponúknutú šancu využil práve faulovaný Vnuk, ktorý znížil na rozdiel jediného gólu a pomstil sa tak najlepšie ako mohol. Do konca zápasu ale súper dokázal vsietiť 2 góly, zatiaľ čo naši iba 1. Záverečný tlak bol, ale nestačil na to, aby si z toho dobrého zápasu chlapci odniesli aspoň bod. 

Body síce neboli, ale predvedenou hrou a psychickou vyspelosťou si vyslúžili od zúčastených veľké plus.

Štatistiky zápasu:

 

ŠK Lido Bratislava - Snipers Bratislava 0:9

Do tohto zápasu sme šli s tým uhrať čo najlepší výsledok, lebo Snipers sú v tejto kategórií jasným favoritom. Tomu sa prispôsobila aj obrana, ktorá bola vystužená aj tradičnými útočníkmi. Taktika sa celkom darila, keď bolo skóre po prvej tretine 0:1. Potom však už ale naša obranná škrupina praskla hráči Snipers nám ju už nepovolili zreparovať. Gólostroj "hostí" sa zastavil na čísle 9. Po záverečnom hvizde si ale chalani určite zaslúžili pochvalu za predvedený výkon, aj keď sa im nepodarilo skórovať. 

Štatistiky zápasu:

 

Vyjadrenie kapitána Vnuka k víkendu:

Viktor Vnuk:

"Odohrali sme aj ťažšie, ale aj ľahšie zápasy, v ktorých sme si vypracovali množstvo šancí, no bohužiaľ sa nám ich nepodarilo premeniť. Pokiaľ sa v budúcnosti budeme vedieť vyhnúť zbytočným chybám, naše šance na víťazstvá budú vyššie. Napriek tomu si myslím, že sme v týchto zápasoch podali solídny kolektívny výkon."

 

Po náročnom víkende teda starší žiaci majú na konte iba 2 body, ale predvedená hra a tímová súdržnosť dávajú výsledkom oveľa väčší kredit. Treba tiež povedať, že pre chlapcov od 11-15 rokov je odohratie 5 (pri niektorých 6) zápasov za 2 dni na 100% takmer nadľudský výkon. Najbližšie zápasy odohrajú starší žiaci až po novom roku.

autor: P.V.

Transparentný účet


SK24 0900 0000 0051 2971 0129

 

PARTNERI

 
 

 

Kontakt

Športový klub LIDO Stachanovská 36
821 05 Bratislava
č. účtu: 2929848026/1100
banka: Tatra banka, a. s.
IBAN: SK02 1100 0000 0029 2984 8026
lido@lido.sk