Dorastenci víťazne proti Hurikánu!

19.01.2014 12:34

Na nedeľňajší zápas prišli dorastenci iba v počte 8+1, keďže na Šturáku organizovali kolo starší žiaci, a tak chýbali vo výbere starších. Na tom však ale nezáležalo našim chalanom, ktorý chceli proti B-čku Hurikánu bodovať naplno. 

 

VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava Bieli - ŠK Lido Bratislava 4:5

Kanadské body: Hečko 2+1, Čulík 1+0, Obšitník 1+0, Sekerka 1+0, Vnuk 0+1

Vylúčenia: 2:1

Strely: 18:25

 

Súper nás prevyšoval počtom, no naši chalani sa nenechali zahanbiť a fyzicky im stačili celý zápas. Obrancovia Vnuk a Sekerka boli jediní obrancovia, čiže striedať išli maximálne 2-krát za tretinu. Dva útoky sa pravidelne striedali a nechali na ihrisku všetko. Úvod zápasu bol vláčny z oboch strán až do 13. minúty, keď zavelil do útoku kapitán Obšitník po tom, čo si loptu vybojoval, prešiel cez troch hráčov a "vevalil" po zemi k pravej tyčke. O dve minúty na to vybojoval Hečko svojou rýchlosťou presilovku pre náš tím. Na ňu sa postavila pätica toho najlepšieho čo máme a jediný dôvod prečo nepadol gól bol brankár hostí, ktorý pochytal neskutočné veci a mal dobre postavenú bránu. Vtedy sa začalo naše "tyčkovanie", ktoré neprestalo až do konca zápasu. V presilovke teda gól nepadol, ale dala našim krídla a do konca tretiny si vytvárali slušné šance, no bohužiaľ bez gólu. 

V druhej tretine na nás súper vyletel a úvodným tlakom docielil gól, ktorý síce pekný nebol, ale jednoznačne sa rátal. Odpoveď z našej strany však nenechala na seba dlho čakať, keď za 7 sekúnd opäť strhol vedenie na našu mladší brat Janka Čulíka, Paľko. V druhej tretine začala prichádzať prvotná únava a miestami to vyzeralo ako na exhibícií, ale my sme ztroskotali na tyčkách a brankárovi, zatiaľ čo súper na nepresnosť a množstvo zblokovaných striel. V polovici zápasu si svojsky zažiadal o vystriedanie Filip Sekerka. Protihráča v rohu obsekal ako vianočný stromček a po tridsiatich minútach si tak mohol ísť konečne sadnúť na lavičku, aj keď bohužiaľ trestnú. Oslabenie však Fülöp s jeho spoluhráčmi v pohode prečkali a do šatní sa šlo za vyrovnaného stavu 2:2. 

Tretia tretina teda mala rozhodnúť o všetkom. Úvod vyšiel lepšie našim mladíkom v retro dresoch, keď si Hečko z ľavej strany na polovici obhodil obrancu a nekompromisne zavesil. Z vedenia sme sa ale opäť dlho neradovali a hneď v ďalšom striedaní využili Hurikáncu laksný prístup prvého útoku a v prečíslení skórovali. To bol posledný slabší moment Liďákov a tí už do konca zápasu nechali na ihrisku všetko. Útok Šulla-Obšitník-Kúšik nedokázal dotlačiť loptu do brány ani za nič a v zápase dali iba oni asi 6 tyčiek. Najmä pre kapitána bola súperova brána zakliata a nedokázal sa presadiť ani z tutoviek, ktoré bežne dáva. Veci do vlastných rúk tak zobral Hečko a identicky ako tretí gól dal aj štvrtý v čase 6:14. Čuduj sa svete, domáci dokázali po štvrtýkrát v zápase expresne rýchlo vyrovnať. Liďáci si tento extrémne utrápený a odrobený zápas, ale nechceli nechať újsť a vtedy prišla pre nás pravá vzpruha, keď od polovice strelil gól Sekerka na štýl Juraja Šťastného a dal nám tak vedenie 5:4. Od toho momentu začali preťaženú obranu bombardovať domáci s ich prvou formáciou, ktorá pomaly ani nestriedala, no vtedy vrátil požičané brankár Andrej Fülöp a za spoluhráčov gumoval chyby, ktoré prichádzali s pribúdajúcim časom. V posledných minútach mali ešte šancu na definitívne rozhodnutie v brejkoch Obšítnik a Hečko. Michal si síce vypapal brankára, ale neodpustil si asi deviatu tyčku v zápase a Ľuboša zneškodnil brankár. Výsledok sme však už ubránili. 

 

Potešilo: v zápase sme celý čas viedli, hra v presilovke, zblokované strely, výkony v pravý čas

Sklamalo: smola prvého útoku, v istých momentoch zbytočne riskantná hra

 

 

Autor článku: Pavol Veninger