Dorastenci v treťom zápase s prehrou

09.11.2013 19:43

V nabitom florbalovom víkende na celom Slovensku mali svoje miesto aj zápasy dorastencov, ktoré organizoval bratislavský Hurikán. Ich "červený" tím poskladaný z tých najlepších hráčov z minuloročného Dragonsu "A", Seahorseas a domáceho Hurikánu sľuboval pre našich náročný zápas, na ktorý sa však všetci tešili.

 

VŠK FTVŠ UK Hurikán Bratislava - ŠK Lido Bratislava 7:1 (4:1, 1:0, 2:0)

Strely na bránu - 26:17

Vylúčenia - 3:0

 

Už v čase 3:21 nachytal domáceho brankára na hruškách náš kapitán Mišo Obšitník, ktorý zatiaľ skóroval v každom zápase, a tým nás poslal do vedenia. Hurikánu trvala odpoveď niečo menej ako 5 minút, ale hrala bola relatívne vyrovnaná so šancami na oboch stranách. Domácim sa podarilo odkočiť na rozdiel dvoch gólov. Potom sme však dostali šancu v dvoch presilovkách, ktoré nasledovali hneď po sebe, no v tých sa nám skórovať nepodarilo. Naopak, v tej druhej presilovke sme inkasovali ako typické LIDO a na vyrovnanie sme už potrebovali góly tri. 

V druhej tretine sa obraz hry veľmi nezmenil. Hurikán mal síce z hry viac, ale šancí bolo na našej strane tiež dosť. Avšak za celú tretinu padol iba jeden gól a to do našej siete. Znížiť rozdiel skóre sa usilovne snažil pri chuti hrajúci Obšitník, ale jeho prieniky a strelecké pokusy buď končili na brankárovi, alebo mimo. 

Do posledného dejistva chalani vstupovali síce vyčerpanejší ako náš súper, ale rovnako odhodlaní niečo s výsledkom spraviť. Avšak znova ostali naše pokusy nepremené. Najmä pri tutovkách Karabu, Obšitníka alebo Šimona nebolo všetko jedno uričte ani súperovi! Ten nám v poslednej tretiny uštedril ešte dve rany a to na začiatku a na konci tretiny. Konečné skóre bolo teda 7:1, čo bolo vzľadom na schopnosť premieňať šance spravodlivé.

 

Potešilo: žiadne vylúčenie, Obšitníkova kanonáda ako Ovečkin (9 striel na bránu), dobrý pocit zo zápasu

Sklamalo: nepremené presilovky, nepremenené množstvo šancí, miestami slabšia koncentrácia na zápas

 

Štatistiky