Dorastenci aj starší žiaci majú ďalšie výhry

25.01.2014 18:05

Dnes sa odohrali zápasy dorastu aj starších žiakov opäť v jeden čas. Samo Karaba, Peťo Šimon a Peťo Jukl teda nemohli pomôcť dorastu v domácom zápase proti Dragonsu. To však až tak nevadilo keďže k dorastencom sa pripojila aj posila zo ZTHŠ Michal Lenko. Do Modry šli chalani jedine bez Maja Ilenčíka, zato s vytrejdovaným Ivanom Furindom, ktorý prišiel z Dolného Kubína. 

 

Dorastenci

ŠK Lido Bratislava - ŠK FBC Dragons Ružinov Bratislava 6:2 (3:0, 2:1, 1:1)

Kanadské body: Hečko 2+0, Lenko 2+0, Kúšik 1+1, Vnuk 1+1, Čulík 0+1, Obšitník 0+1, Sekerka 0+1

Vylúčenia: 1-0

Strely: 18:21

 

V tradičnom bratislavskom derby sa stretli tentoraz dorastenci. Naši chalani nenechali nič na náhodu a už od úvodu vstúpili do zápasu aktívne. Už po jeden a pól minúte sa zo štandartky na dvakrát presadil Vnuk. V svojom druhom striedaní v zápase sa presadil nováčik Mišo Lenko po peknej prihrávke Paľa Čulíka a už sme vyhrávali 2:0. Tempo zápasu sme určovali my, no ku zakončeniu sa dostávali viac hostia. Naše strelecké pokusy blokovali obrancovia, zatiaľ čo my sme v tejto činnosti až tak úspešní neboli. Do konca tretiny sa nám podarilo vsietiť ešte jeden gól, keď Hečko peknou strelou k tyčke nedal brankárovi šancu.

Druhá tretina sa niesla v rovnakom duchu ako prvá. Čo sa kreatívnej hry sme dominovali, na šance mal viac z hry súper. Brankár Fülöp tak zákroky získaval v sekvenciách po dvoch-troch strelách, keď hasil veľké chyby svojich spoluhráčov. V piatej minúte sa opäť presadil Hečko a už sme viedli 4:0. Potom to však už prišlo a po prečíslení 3 na 1 sme  inkasovali aj my. Na rozdiel štyroch gólov ale opäť upravil Lenko v čase 13:43.

Do tretej tretiny nastúpili domáci v pozmenej zostave. V útoku si chcel zahrať liďácky Dacjuk Viktor Šulla, ktorý si vymenil post obrancu s Mišom Obšitníkom, ktorému dnes už v druhom zápase za sebou nebolo súdené dať gól. Veľa zmien to do zápasu neprinieslo a hrala stále tá istá pesníčka. V polovici tretiny na 6:1 zvýšil Lukáš Kúšik. Dragons však odpoveď našiel veľmi rýchlo a už o niekoľko desiatok sekúnd vstrelil druhý gól. Hneď po tom dostal 2 minúty za blokovanie hokejky Šulla a súper tak dostal šancu ešte čo to s výsledkom urobiť, no našťastie sa mu to nepodarilo. Stav sa už do konca tretiny nezmenil. 

 

Potešilo: hra v útoku, vyhratý zápas proti rivalovi, výhra o 4 góly, pozitívna energia počas celého zápasu

Sklamalo: lacná hra v obrane, bránenie útočníkov

 

Starší žiaci

FBC BlueBerries Modra "A" - ŠK Lido Bratislava 2:4 (1:1, 1:3, 1:0)

Kanadské body: Karaba 3+1, Štica 1+1, Sikhart 0+2

Strely: 13:20

V Modre sa podarilo našim chalanom zdolať domáce A-čko aj po druhýkrát v sezóne. Zápas bol tentokrát o čosi napínavejší, keď mal súper viac šancí a najmä prvú tretinu bola hra vyrovnaná. Dnes šlo S mikrofónom na florbalom za trénerkou našej mládeže Zuzkou Šišmišovou:

"V zápase potešili dve výborne zahrané presilovky, no zamrzel gól 15 sekúnd po uplynutí našej oslabovky. V bráne dobre zachytali Peťo Jukl, Ivan Furinda a Šťastena :). Veľa striel nám tiež hralo do karát. Škoda nepozornej obrany, ale v konečnom dôsledku to bol dobre zvládnutý zápas."

 

Autor článku: Pavol Veninger