Do sezóny s novými tvárami: Peter Ondrejmiška

02.09.2020 23:24

    So sezónou 2020/2021 nás čaká zopár veľmi významných zmien. Či už sa to týka pravidiel nastavených v súvislosti s pandémiou koronavírusu, alebo zavedením živých prenosov na huste.tv. Výraznou obmenou prešiel aj káder piateho družstva z minulej sezóny. Po skončení sezóny sme sa dozvedeli o zámeroch Slezáka skúsiť zahraničný angažmán. Vnuk si to namieril, zatiaľ na sezónu, k mestskému rivalovi a Ringer potrebuje dať svoje telo zdravotne do poriadku.

    Manažment Lida však počas tohto obdobia taktiež nezaháľal a podarilo sa dotiahnuť viacero významných akvizícii a zvučných mien. Postupe vám prinesieme rozhovor s každým z hráčov prichádzajúceho do mužského kolektívu ŠK Lido.

    Začneme akvizíciou a ostrostrelcom z Partizánskeho. V predošlej sezóne sa šiel rozohrať po dlhej dobe do prvej ligy, kde sa mu play-off darilo náramne. Po štyroch zápasoch vyraďovacej časti mal na svojom konte 9 presných zásahov! U námorníkov tiež rozširuje skupinku hráčov, ktorým sa podarilo v extraligovej sezóne 2014/2015 zdvihnúť nad hlavu majstrovský pohár. Nie je ním nik iný ako Peter Ondrejmiška!

Čau Peťo, z poslednej sezóny máš za sebou individuálne vydarené play-off prvej ligy. Popíšeš nám ako sa teda zrodil tvoj prechod do Lida?

Po štyroch rokoch bez florbalu som sa rozhodol vrátiť naspäť do súťažného kolotoča 1. ligy za Partizánske, kde ma to vždy bavilo a cítil som sa tam ako doma. Keďže žijem v Bratislave, oslovil som na začiatku minulej sezóny môjho bývalého spoluhráča z Grasshoppers Žilina - Patresa Paulikoviča s prosbou o možnosť trénovať s Lidom aby som sa dostal do formy.

Záujem o mňa sa zrodil prakticky po prvom tréningu, kedy si tréner všimol môj „neskutočný“ talent a ponúkol mi pozíciu v tíme (smiech). Odmietol som, keďže som chcel hrať v Partizánskom s mojimi kamarátmi. Popravde, sezóna v prvej lige mi veľmi pomohla dostať sa naspäť do formy, ktorú som doladil práve v spomínanom play-off. Avšak ani tá nestačila na postup cez výborne hrajúci Prešov.

Minulý rok si teda zažil súťažný návrat do florbalu, keď si obliekal dres Partizánskeho v 1. lige. Čo prispelo k tomu, že tento rok budeš naháňať strach brankárom v extralige v drese Lida?

Rozhodne kvalita ligy. Cítil som veľký rozdiel v porovnaní s extraligou. Chcem si ešte zaspomínať na staré žilinské časy.

Prezradíš nám ako si doteraz trávil leto alebo ako si sa pripravoval na sezónu?

Počas leta som dostal pásový opar, ktorý ma odstavil na určitú dobu ale o to viac som sa potom motivoval a začal trénovať dvojfázovo. Toto leto bolo špecifické a ovplyvnené koronou, takže som upustil od zahraničných dovoleniek. Radšej som sa venoval práci a osobnému rozvoju.

Ako sa ti pozdáva domáca hala Elán, v ktorej si už v prípravnom zápase poslal brankárovi súpera 4 gólové pozdravy?

Dlho som si strelecky nevedel zvyknúť na tento povrch, ale teraz naňho nedám dopustiť. Má výborné vlastnosti a vyhovuje mi hlavne po technickej stránke, keďže loptička prakticky neskáče.

Máš už číslo pre novú sezónu? Prípadne aké by si chcel?

Rád by som ostal verný svojmu celoživotnému číslu 16. Verím že je voľné a nebudem musieť upustiť od tradície.

Čo by si rád odkázal svojim novým spoluhráčom a celému Lidu spolu s jeho fanúšikmi, prípadne fanúšičkám? :)

Že sa na nich veľmi teším a prinesiem okrem gólov aj veľa dobrej nálady :)

 

Večne dobre naladenému Peťovi ďakujeme za rozhovor, ktorý nám poskytol a do novej sezóny mu prajeme čo najviac gólov v súperovej sieti.

 

Autor: Ondrej Pagáč

Foto: FBK Harvard Partizánske