Do sezóny s novými tvárami: Daniel Krajči

08.09.2020 10:26

    So sezónou 2020/2021 nás čaká zopár veľmi významných zmien. Či už sa to týka pravidiel nastavených v súvislosti s pandémiou koronavírusu, alebo zavedením živých prenosov na huste.tv. Výraznou obmenou prešiel aj káder piateho družstva z minulej sezóny. Po skončení sezóny sme sa dozvedeli o zámeroch Slezáka skúsiť zahraničný angažmán. Vnuk si to namieril, zatiaľ na sezónu, k mestskému rivalovi a Ringer potrebuje dať svoje telo zdravotne do poriadku.

    Manažment Lida však počas tohto obdobia taktiež nezaháľal a podarilo sa mu dotiahnuť viacero významných akvizícii a zvučných mien. Postupe vám prinesieme rozhovor s každým z hráčov prichádzajúceho do mužského kolektívu ŠK Lido.

    Tentokrát predstavíme mladú krv, ktorá k nám prichádza z tímu minuloročného nováčika. Po debute v najvyššej slovenskej súťaži k nám putuje z pozície druhého najproduktívnejšieho hráča Púchova Daniel Krajči! Rýchly a úderný ľaváčik sa s nami podelil o tom, čo zavážilo pri prechode do Lida, ako sa mu páči hlavné mesto a tiež akým trefným spôsobom zapasoval do kabíny invaLida.

Čau Dany, prichádzaš k nám z Púchova, kde ste si minulý rok prvý vyskúšali, aké je to hrať v extralige. Uviedol si sa viac ako slušne, keď sa ti podarilo skončiť ako druhý v klubovom bodovaní. Popíšeš nám ako sa zrodil tvoj prechod do Lida?

V prvom rade sa chcem poďakovať Púchovu za krásne roky a za možnosť odohrať niekoľko sezón, počas ktorých sme sa z 2.ligy prebojovali až do extraligy.

Momentálne študujem na Univerzite Komenského. Minulý rok sa nám podarilo zúčastniť a vyhrať majstrovstvá univerzít na Slovensku, kde som sa stretol s pár hráčmi Lida a dali sme sa do reči. Určite má v tom prsty aj pán Mokošák, s ktorým som sa stretol na telesnej výchove. Začal ma trošku prehovárať a rozprávať o situácii v Lide. Následne ma kontaktovalo vedenie a tímy sa nakoniec dohodli.

Povieš nám čo ťa lákalo aby si prešiel práve do Lida?

O Lide som počul, že je tu dobrá partia, ktorá tvorí dôležitý bod v kolektívnom športe. Ďalej  sú tu veľmi dobré podmienky na zlepšovanie a to, že Lido bolo účastníkom play-off v posledných sezónach.

Prezradíš nám ako si doteraz trávil leto a ako si pripravoval na sezónu?

Určite každého z nás trošku ovplyvnila momentálna situácia vo svete a pozmenila plány. Príprava prebiehala hlavne individuálne podľa predpísaných plánov, navyše som vášnivý turista, cyklista, badmintonista a rád zapájam aj ostatné športové aktivity v rámci prípravy. Bol som s chalanmi aj na turnaji v Rožnove, kde sme sa trošku viac spoznali. Žiaľ som tam utrpel zranenie, ktoré ma vyradilo na 3 týždne. Našťastie, už je všetko v poriadku a môžem sa plne venovať florbalu.

S chalanmi už si si stihol ťuknúť na tréningu a tiež aj v prípravnom zápase s Hurikánom. Aké máš zatiaľ pocity zo seba ale tiež aj z celého tímu?

Nieslo sa to všetko v duchu takého spoznávania a zvykania si na seba. Človek potrebuje čas sa trošku aklimatizovať na nové prostredie a na nových ľudí. Teším sa už na ďalšie tréningy a zápasy, aby sme sa mohli spoločne zlepšovať. Verím, že formu naladíme hneď od začiatku sezóny a budeme sa držať vo vrchnej časti tabuľky.

Máš už číslo pre novú sezónu? Prípadne aké by si chcel a s akými si doteraz hrával?

Číslo budem mať 33. Vždy som mal číslo 38, ale to mi nebolo umožnené v Lide (smiech). Osobne mi moc na čísle dresu nezáleží, ale tak vybral som si také ľahko zapamätateľné. :)

Skúsime trochu neflorbalovú tému. Si študentom na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského. Od septembra budeš druhákom. Ako sa ti zatiaľ páči Bratislava. Už si sa stihol rozkukať?

Minulý rok som kvôli tréningom a zápasom v Púchove veľmi veľa cestoval domov, takže som moc Bratislavu nespoznával. Zatiaľ sa mi pozdáva a teším sa na objavovanie pre mňa nových miest.  

Čo by si rád odkázal svojim novým spoluhráčom a celému Lidu spolu s jeho fanúšikmi?

Teším sa už na prvé extraligové zápasy v novom tíme. Verím, že budeme spoločne makať za dosiahnutím stanového cieľa aby sme boli všetci spokojní po konci sezóny.

 

    Vášnivému turistovi ďakujeme za rozhovor. Paťo Paulikovič sa už teraz určite teší na tento prírastok do kabíny. Danielovi, ktorému už za takú krátku chvíľu prirástla prezývka Sedin, želáme čo najúspešnejšiu premiérovú sezónu v Lide, tak ako vraví, aby sme mohli byť po jej konci všetci maximálne spokojní.

 

Autor: Ondrej Pagáč
Foto: osobný album Daniel Krajči